Konkordato İlan Edildiğinde Ne Olur?

Konkordato ilan edildiğinde ne olur? Sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Konkordato ilan edildiğinde ne olur? Detaylar haberimizde.

Konkordato borcunu ödemekte zorlanan bir şirketin; farkı amaçlar ile Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak, alacaklılar ile anlaşmasını sağlayarak borçlarından kurtulmasını sağlayan bir yoldur.

KONKORDATO AMACI NEDİR?

Konkordatonun amacı borcunu ödemekte zorlanan bir şirketin iflasın ertelenmesi sağlayarak, borçlarını ödemesi için farklı yollar sunun bir durumdur. Konkordatoya borçların tasfiyesine ve mal varlığının tasfiyesine yönelik olarak iki amaçla başvuru yapılabilir. Mal varlığının tasfiyesine yönelik konkordatoda; borçlulara mal varlığı üzerinden ödeme yapılması amaçlanır. Bu konkordato türünde, borulunun mal varlığı ve tamamı veya belirli bir kısmı üçüncü bir kişi kişilere devredilir. Borçların tasfiyesine göre konkordatoda ise; alacaklılar ile borçların ödenmesi için anlaşma sağlanması için yapılmaktadır.

KONKORDATO TÜRLERİ NELERDİR?

  • Vade Konkordato

Vade konkordatosu, borçlu olan şirketin tüm borçlarını ödeyebilmek amacıyla borçlarının vadelenerek ödenmesidir.

  • Tenzilat Konkordato

Tenzilat Konkordatosu, alacaklıların, borçlu olan şirketten borcu belirli kısmından feragat ederek, geriye kalan borcun ödenmesi durumudur.

  • Karma Konkordato

Karma konkordatoda, borçlu alacaklılarda, borçlarının belirli bir kısmından farağgat etmesini talep edip, geriye kalan borcun belirli bir vadede ödemesine olanak sağlayan ve en çok başvurulan konkordato türüdür.

KONKORDATO İLAN EDİLDİĞİNDE NE OLUR?

Konkordato ilan edildiğinde, borçlunun borçlarını faiz işlemez. Borçlu, mahkemece karar verilen şekilde borçlarını ödeyerek borcundan kesin olarak kurtulur. Konkordato ilan edildiğinde konkordato dışında kalan alacaklılar, borçludan alacağını talep edemez. Konkordato ay devam edebilir.

Bakmadan Geçme