Konkordato Amacı Nedir?

Konkordatonun amacı nedir? Sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Konkordato ilan etmenin amacı nedir? Detaylar haberimizde.

Konkordato borcunu ödemekte zorlanan bir şirketin; farlı amaçlar ile Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak, alacaklıları ile anlaşmasını sağlayan bir yoldur. Borçlunun Konkordatoya başvurabileceği iki amaç vardır. Konkordato hakkında merak ettikleriniz…

KONKORDATO AMACI NEDİR?

Borcunu ödemekte zorlanan bir şirket, Konkordatoya borçların tasfiyesine ve mal varlığının tasfiyesine ödemeye yönelik iki amaçla başvurur. Mal varlığının tasfiyesine yönelik başvurulan konkordatoda; borçlulara mal varlığı üzerinden ödeme yapılması amaçlanır. Bu konkordato türünde, borulunun mal varlığı ve tamamı veya belirli bir kısmı üçüncü bir kişi kişilere devredilir. Borçların tasfiyesine göre konkordatoda ise; alacaklılar ile borçların ödenmesi için anlaşma sağlanması için yapılmaktadır.

KONKORDATO TÜRLERİ NELERDİR?

  • Vade Konkordato

Vade konkordatosu, borçlu olan şirketin tüm borçlarını ödeyebilmek amacıyla borçlarının vadelenerek ödenmesidir.

  • Tenzilat Konkordato

Tenzilat Konkordatosu, alacaklıların, borçlu olan şirketten borcu belirli kısmından feragat ederek, geriye kalan borcun ödenmesi durumudur.

  • Karma Konkordato

Karma konkordatoda, borçlu alacaklılarda, borçlarının belirli bir kısmından farağgat etmesini talep edip, geriye kalan borcun belirli bir vadede ödemesine olanak sağlayan ve en çok başvurulan konkordato türüdür.

KİMLER KONKORDATO TELEP EDEBİLİR?

Borçlarını ödemekte zorluk çeken ve ödeyemem durumuna olan bir şirket; Konkordatoya bulunduğu yerdeki Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak Konkordato talep edebilir.

Bakmadan Geçme