Kongrenin galibi Koçak – Kocatepe Gazetesi

Sanayi sitesinde gergin kongre Her anı gergin geçen S.S. 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin seçimli kongresinde mevcut Başkan Bekir Koçak ile kooperatifin eski Başkanı Mustafa Keser'in listeleri yarıştı. Geç başlayan toplantının seçim bölümü gazete baskıya hazırlandığı sırada devam etti S.S. 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin seçimli genel kurul toplantısı dün kooperatifin idare binasında [&hellip]

Sanayi sitesinde gergin kongre

Her anı gergin geçen S.S. 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin seçimli kongresinde mevcut Başkan Bekir Koçak ile kooperatifin eski Başkanı Mustafa Keser’in listeleri yarıştı. Geç başlayan toplantının seçim bölümü gazete baskıya hazırlandığı sırada devam etti

S.S. 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin seçimli genel kurul toplantısı dün kooperatifin idare binasında yapıldı. Bir saat geç başlayan ve seçime geçilinceye kadar her anı gergin geçen, toplantıda her an bir kavganın patlak vereceği bir atmosfer yaşandı.
GERGİN TOPLANTIYA
 POLİS ÖNLEMİ
Ramazan ayı öncesi daha önce 2 defa ertelenen toplantının üçüncüsü dün gerçekleştirildi. Her an kavgaya dönüşecek gerginliğin yaşandığı toplantıda öncelikle genel kurul divanı oluşturuldu. Muammer Arseven’in Başkanlığında divan; Cengiz Mustafa Narin, Ali Sağlam ve Ömer Keser’den oluştu. Açılış ve genel kurul toplantı divanının oluşturulması akabinde toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Saygı duruşu sırasında bir kooperatif üyesi ile güvenlik görevlisi arasında imza atıp atmama konusunda küfürlü ağız dalaşı yaşandı. Olası bir olayı önlemek amacıyla polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.
“ÜÇ YILDA ADİL
 HİZMET VERMEYE ÇALIŞTIK”
Toplantının açılış konuşmasını 2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Koçak yaptı. Koçak, bu yıl içerisinde iki defa gerçekleştiremedikleri genel kurul toplantıları nedeniyle kooperatif üyelerinden özür dileyerek konuşmasına başladı. Genel kurul toplantılarının gergin bir ortama dönüşmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Koçak, “Gergin bir ortama dönüşen toplantılarımızdan büyük rahatsızlık duyduğumu belirtiliyor ve iki kez üst üste yapılmayan toplantı nedeniyle hepinizden özür diliyorum. Birçok konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Seçildiğimiz günden bu yana üyelerimize kanunlar çerçevesinde adil bir şekilde hizmet vermeye çalıştık. Bu üç yıllık süreçte birçok soru ile karşılaştık, üyelerimizi dinledik. Neler yapılması konusunda istişare ettik. Sonuç olarak uygulamaya giriştik. Tabii ki çok kolay olmadı ama hassasiyet gösteren üyelerimizin de katkısıyla sanayimizin önem arz eden konuları üzerinde durduk” dedi.
“KESER’E ENGEL OLMADIK”
Bekir Koçak 2014-2017 yıllarını kapsayan görev süreleri boyunca yönetim kurulu olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.
Konuşmasının uzaması üzerine tepki gösterilen Bekir Koçak, konuşmasına müdahale edilmemesi isteyerek çalışmaları kooperatif üyeleri ile paylaşmak zorunda olduğunu kaydetti. Bekir Koçak, karşı bir liste ile Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Mustafa Keser’e 9 yıllık görev süresince yapmak istediklerini yapmasında kendisinin engel olmadığını söyledi.

 
“TOPLANTILARA BİR SÜRÜ MASRAF EDİLDİ”
2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi genel kurul toplantısının bir türlü gerçekleştirilemediğini belirten Mustafa Keser konuşmasında Bekir Koçak ve yönetim anlayışını eleştirdi.
İkinci toplantının yapılmasına beş gün kala kooperatif üyelerinin isteği üzerine yönetime aday olduğunu söyleyen Keser, “Geçmişte ki tecrübelerimi kullanmak maksadıyla aday oldum. Toplantıya hükümet komiserinin katılmayacağını bir gün önce öğrenerek geldim. Hükümet komiserlerimizin daha önce başka yere randevulu olduklarından dolayı yönetim kuruluna toplantıyı yapabilirsiniz bilgisi verilmiş. Toplantıya katılan arkadaşlarımız düşünün ki yönetim kurulu sizleri senede bir kere davet ediyor. Ama ne yazık ki gerekli izinleri almıyor. Üçüncü kere yapılan bu toplantı için bir sürü masraf edildi” diye konuştu.

 
BEKİR KOÇAK’IN LİSTESİ
S.S. 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı ve Başkan Adayı Bekir Koçak’ın beyaz renkli listesinde yönetim kurulu üyeliklerinde; Bekir Koçak, İsmail Çevrin, Halil Acar, Mustafa Tan, Sedat Yeşilyurt yer aldı. Koçak’ın listesinde ki denetim kurulu üye adayları ise; Orhan Demir, Yakup Çavdar, Mustafa Danışmaz oldu.
MUSTAFA KESER’İN LİSTESİ
S.S. 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkan adayı Mustafa Keser’in yeşil renkli listesinde; Nuri Açıkgöz, Hasan Fırın, Mustafa Yılmazaslan, Ahmet Öztürk yönetim kurulu üyeleri olarak yer aldı. Denetim kurulu üyeliklerinde ise Metin Çangal, Rıza Sevim, Mehmet Okyar yer aldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

Bakmadan Geçme