• Haberler
  • Siyaset
  • Kongrelerimizi İl Başkanımız öncülüğünde yapacağız

Kongrelerimizi İl Başkanımız öncülüğünde yapacağız

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Korel Termal Otel'de dün sabah gazetecilerle kahvaltı etti. Özkaya, genel ve yerel siyasi gündemi değerlendirdi, Afyonkarahisarla ilgili konularda bilgi verdi. Basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Sezen, Süleyman Karakuş, Ahmet Yeşilırmak'da hazır bulundu.AMAÇ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRMEKAK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 'istişare' amacıyla düzenlediği [&hellip]

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Korel Termal Otel’de dün sabah gazetecilerle kahvaltı etti. Özkaya, genel ve yerel siyasi gündemi değerlendirdi, Afyonkarahisarla ilgili konularda bilgi verdi. Basın toplantısında AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Sezen, Süleyman Karakuş, Ahmet Yeşilırmak’da hazır bulundu.
AMAÇ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRMEK
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “istişare” amacıyla düzenlediği basın toplantısı katılımcılarına teşekkür ederek söze başladı. TBMM’nin normal çalışma dönemi tamamlanıp tatile girmesiyle beraber çalışmaları karşılıklı değerlendirmek istediğini belirten Özkaya, “Bu toplantıda karşılıklı fikir teatisinde bulunmayı istedik. Afyonkarahisarla ilgili yapılan ve yapılacak olan hizmetler ya da Türkiye gündemini karşılıklı olarak değerlendirelim diye bu toplantıyı düzenledik” dedi.
AĞUSTOS ZAFERLERİN AYI
Türk Milleti için Ağustos ayının son derece önem taşıdığını, Ağustos ayının Zaferler ayı olduğuna değinen Ali Özkaya, “1071’de Malazgirt’ten sırasıyla; Otlukbeyli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç, Kıbrıs’ın fethi, Erzurum kongresi, Sakarya ve Büyük Taarruz gibi Türk tarihinde ki en büyük ihtişamlı zaferlerimizin önemli bir kısmının Ağustos ayında olduğunu hepimiz biliyoruz. Bize bu toprakları vatan olarak alan, feth eden ve emanet eden atalarımızın ruhu şad, mekânları cennet olsun. Bizleri de onlara layık insanlar eylesin” diye konuştu.
AK PARTİ AĞUSTOS’TA AFYON’DA KURULDU
Ağustos ayının aynı zamanda AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olduğunu belirten Ali Özkaya, zaferlerin ayında zaferlerin şehri olan Afyonkarahisar’da AK Parti’nin kurulmasının özel bir anlam ifade ettiğini vurguladı. İstiklalimizin kazanıldığı topraklarda son dönemlerdeki istiklal mücadelesini veren AK Parti kadrolarının Afyonkarahisar’da görüş birliğine vardığını söyleyen Özkaya, “Son dönemlerde istiklal mücadelesi veren AK Parti kadroları burada görüş birliğine vardı. Programlarının önemli bir kısmını burada tamamladı. Burada aldığı kararlarla da AK Parti’yi kurdu.  Partimizin 16’ncı kuruluş yıldönümünü Sincan’da Harikalar Diyarında Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla kutladık. İnşallah nice 16’ncı yıllara hizmette, Aziz Milletimizin ve tüm insanlığın hizmetine Allah bizleri ulaştırsın, devam ettirsin diye arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
EYLÜL’DE İLÇE KONGRELERİ BAŞLAYACAK
Kuruluş yıldönümü akabinde AK Parti’de Ağustos ayı ile birlikte kongreler sürecini de başlattığını dile getiren Ali Özkaya, şu anda 5 bin nüfusu aşan 2 belde olan merkez Işıklar’la, İhsaniye ilçesinin Döğer beldesinde seçimlerimizi yaptıklarını açıkladı. Diğer beldelerdeki AK Parti teşkilatlarının gerekli yenilenmelerinin yapıldığını söyleyen Özkaya, “İnşallah 9 Eylül tarihi itibariyle de ilçe kongrelerimiz başlayacak. Bu toplantıyı İl Başkanımız Sayın İbrahim Yurdunuseven’le birlikte yapacaktık. Ancak kendisi şehir dışında olduğundan katılamadı. Belirtmekte fayda görüyorum. İl Başkanımızın öncülüğünde inşallah Eylül ayı itibariyle ilçe kongrelerimiz başlayacak. Ekim ayı sonuna doğru ilçe kongrelerimizin tamamının bitirileceği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
“BİZDE DİĞERLERİ GİBİ
KAVGA DÖĞÜŞ OLMAZ”
Ali Özkaya, AK Parti Genel Merkezinin, Bölge Koordinatörünün, İl Koordinatörünün, teşkilatın müşterek birliktelik ve beraberliğiyle Afyonkarahisar’daki kongre sürecinin olgunluk ve kardeşlik havası içerisinde tamamlanacağını belirtti. Özkaya, “Yeni taze kan olarak katılacak kardeşlerimiz, devam edecek olanlar da bu süreçte yer alacak. Bizim kongre süreçlerimiz diğer partiler gibi olmaz. Kavganın dövüşün olmadığı, birbirine nezaketle parti disiplini içinde, parti sevgisi ve saygısı içerisinde, aile hukuku çerçevesinde kurallar alınır ve konulur. Alınan kararlara da arkadaşlarımızın uyduğunu inşallah hep beraber göreceğiz. Güzel bir süreç yaşayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın” ifadelerine yer verdi.
“İLÇELERİ VE KÖYLERİ GEZİYORUZ”
Ali Özkaya, TBMM’nin tatile girmesiyle bu dönemi milletvekilleri olarak özellikle seçim bölgesinde değerlendirmeyi tercih ettiklerini söyledi. Özkaya şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın ayağına gitmek, teşkilatlarımıza gitmek, onların düşüncelerini, görüşlerini almak, aksayan yerleri tespit edip önceden söz verdiğimiz yatırımları mahallinde denetlemek, yapılanları görmek, yapılacak olanları belirlemekle ilgili ilimizi ilçe ilçe, köy köy geziyoruz. Bu süreçte hakikaten büyük bir mutlulukla görüyorum ki, Afyonkarahisar’ın her bir bölgesi adeta şantiye gibi.  Onlarca, yüzlerce şantiye var. Okul okul, sokak sokak, dere dere, hastane binasından tüm tesislere kadar bütün kamusal yatırımlar büyük bir hızla devam ediyor.”
“ŞEHİR 15 YIL GÜÇLENECEK”
İlde ciddi manada özel sektör yatırımlarının da devam ettiğini belirten Özkaya şöyle konuştu: “Bu açıdan Afyonkarahisar iyi bir noktada. Ben inanıyorum ki önümüzde ki 15 yılda Afyonkarahisar’da ciddi manada nüfus da ekonomik güçlülük de artacak. Çünkü Afyonkarahisar açısından hızlı trenin, oto yolların, termik santralin ve diğer yapılmakta olan yatırımların, termal turizmle ilgili düşündüğümüz düşüncelerin yaklaşık 10 yıllık süreçle tamamlanmasıyla birlikte Afyonkarahisar yeni bir Afyonkarahisar olacak. Bunu da Allah nasip ederse hep beraber göreceğiz.”
“YATIRIMLARIN
HIZLANDIRILMASINDA MUTABIKIZ”
Ali Özkaya, önceki gün Defterdar Vekili Murat Toy ve Vergi Dairesi Müdürleriyle bir araya geldiklerini aktardı. Özkaya, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Afyonkarahisar’a geldiğinde ki toplantılarda 5084 sayılı yatırımların hızlandırılması ile ilgili Turizm Teşvik kanunla Hazine Arazilerinin Ekonomiye Kazandırılması için yapılan kanundaki değişiklikler ve uygulamalar konusunda Afyonkarahisar Defterdarlığı’nın çok güzel bir rapor hazırladığını kaydetti. Söz konusu raporu Bakan’a sunduğunu söyleyen Özkaya, “Gerçekten Türkiye’ye öncülük teşkil edecek bir kısım yeni kararların alınmasına vesile olacak. İnşallah önümüzdeki dönem 5084 sayılı kanunun ve bu kanunda yapılan değişiklikle 4106 sayılı kanunda yapılan değişiklikle, ekonomiye kazandırılacak yarım kalmış atıl yatırımların hızlandırılmasında karşılıklı mutabakata vardık” dedi.
“DAHA İYİ NE OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ”
Önceki gün Afyonkarahisar Defterdarlığı’nca yürütülen çalışmaları gözden geçirdiğini söyleyen Ali Özkaya, 5084 sayılı kanunun çıkmasından sonra geçen 9 yıllık süreçte verilen hazine arazisinde uygulanan büyük turizm yatırımı kapsamında 9 tesisin bittiğini belirtti. Özkaya şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık bir katrilyon liraya yakın bu tesislere yatırım yapılmış. İki binin üzerinde de insan çalışmaya başlamış. Bunun yan tesisleriyle, bunlara hizmet sağlayan diğer kuruşlara bakıldığında bu rakam artıyor. Şimdi biz bunu nasıl daha iyi hale getirebiliriz diye düşünüyoruz. Bulunduğumuz bölgeler veya bu bölgeden diğer otellerimizin olduğu alana kadar birçok hazine arazisi var. Bunların kamuya tahsisi söz konusu.”
İŞ VE İSTİHDAM SAĞLANACAK
Yatırımlar yapılmasıyla arsaların çok kıymetlendiğini hatırlatan Özkaya, “Yol açıldı, kanunda hüküm var. Kanunda hüküm var. Tarım yatırımlarında arsanın bir katı, turizm yatırımlarında iki katı, diğer yatırımlarda üç katı yatırım yapılması gerekiyor. Böyle olunca da bir kısım yatırımcılar gelmek istemiyor. Diyelim ki yüz bin metrekare arsa 600 ile bin lira arasında düşünün 60 milyon ile yüz milyon lira arasında bir otelin arsası tutuyor. İki katta oraya yatırım yapacaksınız. İki yüz milyon lira para harcamanız lazım. Öyle olunca yatırımcı bir adım geri duruyor. Biz de bunu nasıl daha iyi bir noktaya getireceğimizi düşündük. Sayın Bakanımıza bu arsaları kamuya açık bir şekilde ihale ile satalım dedik. Burada yapılacak turizm yatırımı için imar planı belli. Beş yıl içinde başlanıp bitirilmek zorunda. O sebeple arsasını alsın. Yatırımcı kaç katlı bina yapacağına kendisi karar versin diye söyledik. Sayın Bakanımız sağ olsun bunu makul gördü. Çalışmalar başladı birkaç taşınmaz ihaleye çıkacak. Yeni yatırımcıları nasıl getirebilirizi Afyonkarahisar’da düşünüyoruz. Ben Afyonkarahisar’da ki yatırımın iyi noktaya geleceği kanaatindeyim. Hazine arazilerinden yenilerini tahsis ederde bunları verirsek birçok kişiye iş ve istihdam sağlamış olacağız” diye konuştu.
HIZLI TRENDE SEÇİM ÖNCESİ GAYRETİ
Afyonkarahisar için hızlı tren konusunun da önem taşıdığına değinen Ali Özkaya, geçen hafta TCDD 7. Bölge Müdürü ve tüm yöneticilerle bu konuda toplantı yaptıklarını söyledi. DDY Genel Müdürü ile bu konuyu konuştuklarını anlatan Özkaya, “İnşallah 2019 seçimlerinden önce Ankara-Afyon-İzmir hattını bitirmek için ciddi gayret sarf ediliyor. Bizim de arzumuz inşallah 2018 itibariyle Ankara-Afyonkarahisar’ın bitmesi. Bu noktaya gelmek için hızlı bir çalışma var. Bölge Müdürümüz ve yeni oluşan ekip gerçekten çekirdekten gelen arkadaşlar. Hepsi gayretli iyi mühendisler. Bunların gayreti bizi de mutlu ediyor. Bu yılki Bölge Müdürlüğünün yatırımı 300 milyonu geçiyor. Genel Müdürlüğün ise hızlı trenle ilgili çok daha büyük rakamlara ulaşan yatırımı söz konusu. Bu yatırımlar hızlanıp tamamlandığında demiryolu açısından Afyonkarahisar iyi bir noktaya gelecek” şeklinde konuştu.
MERKEZDE AFYON OLACAK
“Geçen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da malum olduğu üzere söylediler; İstanbul-Bursa-Eskişehir-Kütahya, Afyonkarahisar ve Antalya hattı 2023 kapsamına alınmış oldu” diyen Özkaya, “Yani Ankara-Afyon-İzmir ve İstanbul hattı da bağlandığında alan genişleyecek. Böylece Antalya’ya, İstanbul’a, İzmir’e, İstanbul’a, Bursa’ya, Ankara’ya, Konya’ya, Sivas’a, Azerbaycan’a kadar büyük bir hat içinde merkezde Afyonkarahisar olacak. Bu da bizim ticaretimizi çok ciddi manada güçlendirecek. Mesela Antalya’daki sebze meyvenin hızlı trenlerle İstanbul’a taşınması da gerçekleşecek. Bizim ürünlerimiz de ciddi manada gıda ihtiyacının olduğu büyük illerimize nakli hızlanacak. Çiftçi de belirli bir noktaya gelecek. İscehisar’da mermercilerimizin mermerlerinin taşınması için bir hattın sözleşmesi yapılacak” dedi.
“HARİKA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ YAPILACAK”
Afyon’da Beton Traves Fabrikasının farklı bir yere taşınarak mevcut fabrikada yürütülen travers teknolojisini geliştirerek yeni bir fabrika yaparak demiryollarının ihtiyacı olan fabrikayı Afyon’da oluşturmaya çalışacaklarını söyleyen Özkaya şöyle konuştu: “Bu konuda da gayret sarf ediyoruz. Görüşmeler yaptık umarım bundan da iyi bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyorum. Yine diğer bölgelerde de iltisak hatlarımız OSB bölgesinde var. Buraya çok güzel bir Bölge Müdürlüğü binası yapıyoruz. Mevcut binayı çok daha güzel hale getireceğiz. Proje ihale aşamasına geldi. Afyonkarahisar’a yakışır harika bir Bölge Müdürlüğü olacak. Yüksek Hızlı Trenin Ankara’daki garın benzeri devasa bir hızlı tren garı yapılarak bölge ekonomisine katkı sağlayıp o bölgedeki ticari hayatı canlandıracak bir noktada getirilecek. İnşallah bunu da takip ediyoruz. İlimiz açısından önemli bir yatırım”
“AFYON ŞEKER BİR NUMARA”
Şeker Fabrikasının Afyonkarahisar için hayati önemi sahip kuruluşlardan birisi olduğuna temas eden Ali Özkaya şunları söyledi: “Artık fabrika neredeyse özelleştirme kapsamından çıkacak noktaya gelmiş. Türkiye’de Şeker Fabrikaları içinde Afyon Şeker Fabrikası şu anda pilot olarak kabul edildi. Türk Şeker Kurumu tarafından ülkedeki şeker fabrikaları içerisinde Afyon Şeker Fabrikası bir numara olarak kabul ediliyor. Bu yıl 13 milyon liralık yeni yatırım yapıyoruz. Şu anda kaynağı geldi arkadaşlarımız süreci başlattı. İhaleleri yapılıyor. Şeker Fabrikamızda yeni sezonda bir kilogram, iki kilogram ve beş kilogramlık küçük paketler halinde de şeker üreteceğiz. Bu şekerleri Türkiye’deki bütün zincir marketlere vereceğimiz bir paketleme sistemini arkadaşlarımız kısa sürede faaliyete koyacağız. Daha önemlisi büyük paket deniliyor bir tonluk paketler halinde dökme şeker paketlemesi yapacağız. Türkiye’nin en büyük gıda üreticileri Afyon Şeker’in şekerine talipler bu şekeri de mesela Ülker, mesela Eti gibi büyük üreticiler bizim şekerimizi kullanacak. Çünkü kendi fabrikalarından daha iyi burada şeker üretiliyor. Allah’ın izniyle bunu yaptığımızda Şeker Fabrikamız daha büyümüş olacak”
“MELAS İÇİNDEKİ ŞEKERİ DE ÜRETECEĞİZ”
Ali Özkaya, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Başkanlığında yapılan toplantıda önceki gün Türk Şeker’in aldığı bir kararla Afyonkarahisar’a melasın da içindeki şekeri alan büyük bir teknoloji kurulacağını açıkladı. Özkaya, “Bu yaklaşık olarak yüz milyon liraya yakın bir yatırım bedelini içeriyor. 23 milyon euro civarında bir rakam söz konusu. Kalkınma Bakanlığıyla bir ay önce görüşmüştüm. Bakanlık Türk Şekerin borçlarından dolayı konuya çok sıcak bakmıyordu. Sayın Bakanımıza Afyon Şeker’in çok iyi noktada karlı bir fabrika olduğunu söyledim. Fabrikanın kendi kaynaklarıyla borçlanarak bu yatırımı yapabilecek durumda olduğunu anlattım. Bu yatırımın Afyonkarahisar’a yapıp verimi, karı arttırdığını gördüğünüzde diğer fabrikalara da yapılabilir demiştim. Dört fabrika projeye talipti. Önceki gün inşallah Afyon Şeker Fabrikası ile bu karar verildi. İnşallah bunu takip edeceğiz. Melasın içindeki şekeri de ürettiğimiz bir sistemi de kuracağız. Maliyetlerimiz daha düşecek, karlılığımız artıp, daha fazla şeker üreteceğiz. Daha çok şeker üretip 31 Ağustos’ta şeker sattığınızda kotanız düşmüyor. Eğer satamaz da elinizde şeker kalırsa otomatik olarak onun miktarı yaklaşık 7 ile çarptığınızda o miktarda kotanız düşüyor. 15 Eylül 2017 tarihinde Şeker Fabrikası’ndaki sezon açılışına Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal da gelecek. Maliye ve Kalkınma Bakanlarımıza, hükümetimize bu vesile ile teşekkür ediyorum” dedi.
TERMAL ŞEHİR KURUMU HEDEFLENİYOR
Afyonkarahisar’a yapmak istedikleri büyük bir yatırımı da “Termal Şehir” kurmak olarak açıklayan Özkaya şunları söyledi: “Büyük bir arazi içerisinde dört ayrı yer tespit edildi. Beş yüz bin ile 1,5 milyon metrekare alanında o arazinin içinde hastanesi, yaşlı tedavi merkezi, rehabilitasyon merkezi, sağlıklı dinlenme alanı, eğlenme alanı, ibadet merkezleri, okulları, iş alanları, yürüyüş alanları, hobi bahçeleri olan bir büyük termal şehir kuracağız. Sayın Rektörümüzle bu konuyu iki saatlik bir sunum olarak görüştük. Amacımız Sayın Cumhurbaşkanımızın 6-7-8 Ekim tarihlerinde Afyonkarahisar’a geldiğinde bir sunum halinde sunabilmek. Eğer bu yatırımı kazandırabilirsek mevcut otellerimizin belirli bir miktarı kadar kapasitesi olacak. Bu da bölgemizin sağlık turizmindeki başkentinin bir kez daha yükselip tüm dünyaya sağlık, dinlence ve eğlencenin oluşturulması demektir. Bu geliştiğinde havaalanına kadar her bir alan ayrı ayrı gelişiyor”
BÜYÜK TURİZM ATAĞI
Önceki gün sabah Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile birarada olduğunu aktaran Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisar hususundaki şeyleri söyledik. Müzemizin malum yer teslimi ve ihalesi yapıldı. İnşallah çalışmanın bir an önce bitirilmesi ve Afyonkarahisar’ın bu tarihi, kültürel mirasını bütün dünyaya sergileyebildiğimiz büyük bir Kültür ve Müze Merkezini faaliyete geçirerek yerli ve yabancı turistlerin burada en az yarım veya bir gününü burada geçirip konaklama sürelerini arttırmasını arzu ediyoruz. Ortalama Afyon’da şu andaki konaklama süresi üç gün. Malum Sayın Belediye Başkanımız teleferik ihalesini yaptı. Akdağ’a Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu tarafından Uzun Göl kadar güzel olacak bir tabi gölet oluşturuluyor. İhalesi yapıldı. Kale etrafı restoresi, sokak sağlıklaştırması tamamlandığında turistiler birkaç gününü Afyon’un değişik bölgelerinde Frig Vadisinde değerlendirip kalacağı bir destinasyon oluşturmak hedefimiz. Buna doğru adım adım güzel şekilde yürüyoruz. Her gün yeni bir projemiz devam ediyor”
ZAFERİMİZE SAHİP ÇIKALIM!
Zafer Haftası kutlamaları nedeniyle 25 Ağustos Cuma günü öncelikle İscehisar ilçesinin Doğanlar köyünde bulunan Giresunlular Şehitliği’nde tören yapılacağını belirten Özkaya, “Malum Giresunlular bu törene çok kalabalık geliyorlar. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu da katılacaklar. Cuma namazı orada kılınacak. Büyük bir program tertipleyeceğiz. Akşamına Çakırköy’de yürüyüş ve 26 Ağustos sabahı Kocatepe’deki programlarla Zafer Haftasını kutlayacağız. Medya aracılığıyla tüm hemşehrilerimizi zaferine, istiklaline sahip çıkarak bugünü kutlamaya davet ediyoruz. Ne kadar çok geniş kitlelerle bugüne sahip çıkarsak bizim açımızdan tarihe ve misyonumuza verdiğimiz değeri gösterir. Geçen yılki programa Giresunlular İstanbul ve Türkiye’nin her yerinden belki bin otobüs gelmişlerdi. Afyonkarahisar’daki kutlama programından daha fazla Giresunlular vardı. Bu vesile ile hemşehrilerimize çağrıda bulunuyorum. Lütfen bu programa daha fazla ilgi gösterip katılalım”
İSTANBUL’DA GENİŞ AFYON TANITIMI
İstanbul’da düzenlenecek olan Afyonkarahisar Tanıtım Günleri etkinliği ile 6-10 Eylül 2017 tarihlerinde ciddi bir tanıtım yapılacağını söyleyen Özkaya, “Bu yıl Sayın Bakanımız talimat verdi. Valiliğimiz ve tüm Kaymakamlıklarımız bu organizasyonda geniş bir katılım sağlayacaklar. Afyonkarahisar özeli ile ilgili söylemek istediklerim bunlar” dedi.
“FETÖ SAVUNMALARI ÖRGÜTSEL SAVUNMA”
Türkiye’nin genel siyasetine ilişkin değerlendirme yapan Milletvekili Ali Özkaya, Sincan’da ki FETÖ duruşmalarını fırsat buldukça izlediğini aktardı. FETÖ’nün tanımlanması zor bir haşhaşi yapı olduğuna temas eden Özkaya, “Adam her türlü fecaati yapmış, insanları katletmiş adam hiçbir şey olmamış gibi utanmadan sıkılmadan yalan söyleyip bizim aklımızla oynamaya, afedersiniz bizi enayi yerine koymaya çalışıyorlar. Ama bilmiyorlar ki bunun örgütsel bir savunma olduğu hem mahkeme heyeti tarafından tüm kamuoyunca görülüp kabul ediliyor. Dünyanın hangi ülkesinde bir ülkenin silahlı kuvvetleri vatandaşını terörden korumakla görevli iken kendi vatandaşına bomba atarak onların üstünden tankla geçerek savunma yapar ve tedbir alır? Bunlar bizim aklımızla alay ediyor. Kendileri için ağırlaştırılacak sonuçtan beklentili olarak bekliyorlar. Hep birlikte Türk adaletinin vereceği karara güveniyoruz. Yılsonuna doğru kararların çıkacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
“MİT TIRI OLAYI VATANA
İHANET VE CASUSLUKTUR”
Mit tırları konusunun son günlerde çokça konuşulduğunu belirten Özkaya, “Seçilmeden önce avukat olarak son yazdığımız dilekçelerden biri de mit tırlarıyla ilgiliydi. O gün de bugün de aynısını söylüyorum. Mit tırları doğrudan bir vatana ihanet ve casusluk olayıdır. Bu suçu ve fiili her kim işlediyse işlesin bu suçun sanığı olacaktır. Bunu kimin yaptığı önemli değil. Bir ülke ulusal güvenliği ve devletinin egemenlik hakları için her türlü tedbiri alma hak ve yetkisine sahiptir. Bugün ABD’nin terör örgütü PYD’ye verdiği silah bin tırı geçti. ABD’nin bunda ne menfaati var. Bizim gibi 900 kilometre Suriye ile, 400 kilometre Irak’la sınırı mı var? Ama bunlara silah gönderenlere tek kelime etmeyenler Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milli egemenlik haklarını korumak, oradaki soydaşlarının haklarını korumak için yapmış olduğu yardımları bütün dünyaya deşifre etmek için gayret sarf etti. Terör örgütüne destek veriliyormuş gibi gösterilerek Türk yöneticilerin uluslar arası mahkemelerde yargılanmaları için can hıraş çalışanlar bu devletin vatandaşı bu milletin evladı olamaz” diye konuştu.
“FETÖCÜLER AKŞENER’İN
PARTİSİNDE BULUŞUR”
Meral Akşener ve ekibinin parti kurmasını da yorumlayan Özkaya sözlerine şöyle devam etti: “Meral Akşener ve ekibi parti kuracaklarmış. Bence çok faydalı olur. Tüm partilerde ne kadar FETÖ’cü varsa onların buluşmasına bir olanak sağlanır. O açıdan Koray Aydın, ‘Meral Akşener’in FETÖ ile yakından irtibatı var’ diyordu. Kendisinin de katılacağı söylemiş. Bence güzel bir şeydir. Hiçbir mahsuru yok. FETÖ ile irtibatı, iltisakı, beraberliği, yol arkadaşlığı olan Yurtta Sulh Konseyi’nin üyeliğini yapmış kişinin Başkanlığında bir araya gelenler herhalde kendilerinin hangi yolda yürüdüklerini de belki ileride sorgulamış olurlar. Milletimizin takdirine bırakıyoruz” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme