• Haberler
  • Genel
  • Kongreler, şölen havasında geçiyor – Kocatepe Gazetesi

Kongreler, şölen havasında geçiyor – Kocatepe Gazetesi

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Yeşilırmak, AK Parti'de ilçe kongrelerinin şölen havasında geçtiğini belirtti. Yeşilırmak, tasfiyeci rekabete izin verilmemesi için kongrelerde tek aday üzerinde istişare ettiklerini söyledi Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı'nın düzenli hâle getirdiği haftalık değerlendirme toplantısında, AK Parti İlçe Kongreleri'ne ilişkin bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. AK Parti İl Başkan [&hellip]

Kongreler, şölen havasında geçiyor

AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Yeşilırmak, AK Parti’de ilçe kongrelerinin şölen havasında geçtiğini belirtti. Yeşilırmak, tasfiyeci rekabete izin verilmemesi için kongrelerde tek aday üzerinde istişare ettiklerini söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanlığı’nın düzenli hâle getirdiği haftalık değerlendirme toplantısında, AK Parti İlçe Kongreleri’ne ilişkin bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Yeşilırmak, kongrelerin tek adayla gerçekleştiğini, bu durumun şölen havası oluşturduğunu söyledi.
12 YILDIR TEK
BAŞINA İKTİDAR
Yeşilırmak, “AK Parti 13 yıl önce kurulan ve 12 yıldır tek başına iktidar olan bir parti. Zaman zaman seçimlerde tatlı rekabetler yaşanmıştır ve bu bizleri zenginliğe götürmüştür. Partimizin rekabetten zarara görmemesi için Çobanlar ve Bolvadin İlçe kongrelerimizi ileri bir tarihe erteledik. Hafta sonu 8 ilçemizin daha kongrelerini gerçekleştirmiş olacağız. Kongre süreci devam ediyor. Emirdağ kongremiz şölen havası içerisinde gerçekleşti genç dinamik bir kadro yeni dönemde görev aldı. Biz arkadaşımızın liyakatli olduğunu ekibi ile birlikte partimizi çok şey katacağına inanıyoruz aynı şekilde diğer ilçelerde de kongreler malumunuz olduğu üzere güçlenme ve kenetlenen sürecidir” dedi.
TASFİYECİ REKABETE KARŞIYIZ
“Kongrelerde tek aday olması, demokrasi ile bağdaşır mı” sorusunun zaman zaman gündeme geldiğini belirten Yeşilırmak, “Biz kongrelerimizde birden fazla adayın yarıştığı değil, tek liste ile kongrelerimizi yapmak istiyoruz. ‘Demokraside bu tarz şeyler olur mu?’ diye düşünülebilir ama biz AK Parti olarak şunu biliyoruz birden fazla adayların yarıştığı kongrelerde, kongreden sonra tartışmalar devam ediyor. Genel merkezimiz bunun önüne geçmek istiyor. Biz hiçbir zaman tasfiyeci bir rekabetten yana değiliz” ifadelerini kullandı.
GENEL MERKEZİN İLKELERİ VAR
Yeşilırmak, şöyle devam etti:
“Kongre süreci başladı. Takvime bağlı olarak iki beldemizin kongresi yapıldı. Geçtiğimiz hafta Emirdağ İlçesinin kongresi yapıldı. Bazı ilçelerimizin kongreleri genel merkezimizin talimatı ile ileri bir tarihe ertelendi. Ertelemenin sebebi Genel Merkez’in öngördüğü kriterlerden dolayı ertelendi.”
DIŞ CEPHEDE DAVUTOĞLU
FOTOĞRAFLARI OLACAK
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Hüseyin Tutumlu da parti il binasının dış cephesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun fotoğraflarının yer alacağını duyurdu. Tutumlu, “Binamızın dış cephesi ile ilgili değişiklik için siparişlerimiz verildi. Başbakanımızın kurumsal resimlerinin gecikmesinden kaynaklandı. Yönetim Kurulu olarak kurumsal fotoğraflar arasında bir değerlendirme yaptık ve dış cephe için sipariş verildi” şeklinde konuştu.
TÜM TÜRKİYE’NİN PARTİSİ
Tutumlu, AK Parti’nin tüm Türkiye’nin partisi olduğunu belirterek “AK Parti İl Başkanımız Av. İbrahim Yurdunuseven Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak için Şanlıurfa’da olacak. Aynı zamanda Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban Bey de toplantı için Şanlıurfa’ya gittiler. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının yanı sıra Belediye Başkanımızın da içinde bulunduğu bazı belediye başkanları Akçakale ilçesinde çeşitli programına katılacaklar. Dış İlişkiler Başkanımız Muhammed Zahit Özer beyde Diyarbakır da toplanarak çalışma yürütecekler. AK Parti Türkiye’nin tamamından oy alabilen Türkiye’nin tamamında faaliyet gösterebilen bir parti olması nedeniyle bu tür çalışmalarını Türkiye’nin değişik bölgelerinde ay ay yapmaya devam edecek” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme