Kongre şehrin tanıtımına katkı sağlayacak

13-15 Aralık 2012 tarihlerinde Afyonkarahisar’ın ev sahipliğini yapacağı 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi Yürütme Kurulu üyeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Balkanlıoğlu, kongrenin il tanıtımına katkı sağlacağına dikkat çekti Vali İrfan Balkanlıoğlu, 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahri Ersoy ve yürütme kurulu üyelerini makamında kabul etti. [&hellip]

Kongre şehrin tanıtımına katkı sağlayacak

13-15 Aralık 2012 tarihlerinde Afyonkarahisar’ın ev sahipliğini yapacağı 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi Yürütme Kurulu üyeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Balkanlıoğlu, kongrenin il tanıtımına katkı sağlacağına dikkat çekti

Vali İrfan Balkanlıoğlu, 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahri Ersoy ve yürütme kurulu üyelerini makamında kabul etti.
İLGİLİ BAKANLARDA DAVETLİ
Kongre Yürütme Kuru Başkanı Prof. Dr. Bahri Ersoy, kongre hakkında bilgi vermek ve manevi destekte bulunmaları için Vali Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret ettiklerini belirtti. Ziyaret sırasında Vali Balkanlıoğlu’nu kongre davetiyesini veren Ersoy şunları söyledi: “İnşallah 15 yıldır yapılan bu kongrenin bu yıl 8’ncisini uluslararası kongreye taşımanın gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kongremizi, TÜMMER, Ege İhracatçılar Birliği, İstanbul Maden İhracatçılar Birliği Başkanlığı, sivil toplum ve mesleki örgütlerimizle birlikte geçekleştireceğiz. Kongremize ABD, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere yaklaşık 8-10 farklı ülkelerden katılımcılar gelecekler. İlgili bakanlarımızı kongremize davet edeceğiz. Kongrenin amacı, mermer ve doğal taş sektöründeki sorunların incelenmesi ve tartışılması, teknik ve bilimsel gelişmelerin geniş kitlelere aktarılmasıdır. Aynı zamanda araştırmacı, işletmeci, firma temsilcisi ve yönetici çevrelerin aynı platformda buluşturularak yakın bir iletişimin sağlanmasıdır. Kongre AKÜ katkılarıyla da 13-15 Aralık 2012 tarihlerinde Afyonkarahisar’da Güral Afyon Wellness & Conventionda düzenlenecek.”
İL TANITIMINA KATKI SUNULACAK
Vali İrfan Balkanlıoğlu 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi’nin düzenlenmesinde öncülük eden herkese teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın mermerin başkenti olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, dünyaya mermerciliği öğreten ve dünyanın birçok ülkesine geçmişte olduğu gibi bugünde mermer ihraç eden il pozisyonunda olunduğuna dikkat çekti. Balkanlıoğlu; “Bu anlamda böyle bir kongrenin Afyonkarahisar’da yapılması gayet doğal ve tabii bir olay. Bu kongrenin uluslararası boyutlara taşınarak, termal potansiyelimiz ile doğal güzelliklerinin görülmesine, ilimizin tanıtılmasına katkıda bulunacaktır. Yapılacak olan kongreye, ekmeğini mermerden kazanan, patron, çalışan ve mermer makinesi üreten kişiler başta olmak üzere tüm Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizi bekliyoruz. Tüm katılımcıların maddi ve manevi desteklerde bulunmalarını istiyorum. Bu kongre mermerimizin geleceği açısından çok önemlidir. Bu anlamda 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi’ne Valilik olarak her konuda destek vereceğiz.” dedi. Ziyarette kongre yürütme kurulu üyeleri; Prof Dr. Ali Sarı, işadamı İbrahim Alimoğlu, işadamı Celalettin Gürel hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme