• Haberler
  • Genel
  • Kongre heyetinden Sel’e ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Kongre heyetinden Sel’e ziyaret – Kocatepe Gazetesi

13-15 Aralık tarihlerinde Afyonkarahisar’da düzenlenecek olan 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi Yürütme Kurulu üyeleri İGM Başkanı Salih Sel’i makamında ziyaret etti. Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahri Ersoy, Sel’e kongre programı hakkında bilgiler verdi MERSEM 2012 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi, AKÜ ve TMMOB-Maden Mühendisleri Odası tarafından 13-15 Aralık 2012 tarihlerinde Afyonkarahisar’da Güral [&hellip]

Kongre heyetinden Sel'e ziyaret

13-15 Aralık tarihlerinde Afyonkarahisar’da düzenlenecek olan 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi Yürütme Kurulu üyeleri İGM Başkanı Salih Sel’i makamında ziyaret etti. Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahri Ersoy, Sel’e kongre programı hakkında bilgiler verdi

MERSEM 2012 8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi, AKÜ ve TMMOB-Maden Mühendisleri Odası tarafından 13-15 Aralık 2012 tarihlerinde Afyonkarahisar’da Güral Afyon Wellness & Conventionda düzenlenecek.
KONGREYE DESTEK BEKLENİYOR
8. Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahri Ersoy, kongre yürütme kurulu olarak İGM Başkanı Salih Sel’i ziyaret ederek kongre davetiyesini verdiklerini ifade etti. Tüm Afyonkarahisar kamouyunu olduğu gibi İGM’yi de kongre sürecinde yanlarında görmek istediklerini kaydeden Ersoy; “Onbeş yıldır yapıla gelen bu yıl ise 8’ncisi yapılacak olan Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi Afyonkarahisarımıza mal olmuş bir kongredir. İnşallah hem yurt içi hemde yurt içinden geniş bir katılım olacak. Zannederim 400 kişilik bir katılım gerçekleşecek. Dolayısıyla bu kongrenin şehre büyük bir katkı yapacağını, doğaltaş sektörüne önemli katkı yapacağını düşünüyoruz. Onun içinde elimizden geleni yapıyoruz. Gerek özel sektörden gerekse üniversiteden herkes elinden geleni yapıyor. Kongremizi duyurmak ve destek almak için ziyarette bulunduk. Bu vesile ile tekrar Afyonkarahisar halkını, kamuoyunu kongremize davet ederken, maddi manevi desteklerini beklediğimizi ifade ediyorum.” dedi.
MERMER LOKOMOTİF SEKTÖR
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten İGM Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar için mermerin çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi. İhracatta da en üst gelir düzeyinin mermer aracılığıyla elde edildiğine dikkat çeken Sel şöyle konuştu: “Mermer konusunda yapılacak fuarları, kongrelerin hepsini sonuna kadar destekliyoruz. Elimizden geldiğince yardımcı olmak bir Afyonlu olarak bizlerin boynumuzun borcudur. Bu sadece mermer konusunda değil, şehrin tanıtımı ile ilgili olarak diğer sektörlerde de bize düşen ne görev varsa biz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Kongre yürütme kurulu üyelerimize başarılar diliyorum.” Ziyarette; Prof. Dr. Bahri Ersoy, Yürütme Kurulu Üyeleri Prof Dr. Ali Sarı, işadamı İbrahim Alimoğlu, işadamı Celalettin Gürel ve İGM üyesi Hatice Dudu Özkal hazır bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme