• Haberler
  • Sağlık
  • Konforlu ve birebir sağlık hizmeti için özel klinikler devrede

Konforlu ve birebir sağlık hizmeti için özel klinikler devrede

  Burcu Aydın: Öncelikle Dâhiliye Uzmanı Sayın Dr. Tamer Saylam'ın kim olduğunu hatırlayım.Tamer Saylam: 1976 yılında Afyonkarahisar'da dünyaya geldim. Afyon Lisesi mezunuyum. Eğitimimi Ege Üniversitesin Tıp Fakültesi'nde tamamladım. 2005 yılından beri de Afyonkarahisar'da çalışmaktayım. İlimizde özel ve Devlet Hastanesi'nde çalıştım. Altı aydır önce yeni bir girişimi planlayıp, organize ederek kendi kliniğimizi açtık. İki aydır Uzman [&hellip]

Burcu Aydın: Öncelikle Dâhiliye Uzmanı Sayın Dr. Tamer Saylam’ın kim olduğunu hatırlayım.
Tamer Saylam: 1976 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya geldim. Afyon Lisesi mezunuyum. Eğitimimi Ege Üniversitesin Tıp Fakültesi’nde tamamladım. 2005 yılından beri de Afyonkarahisar’da çalışmaktayım. İlimizde özel ve Devlet Hastanesi’nde çalıştım. Altı aydır önce yeni bir girişimi planlayıp, organize ederek kendi kliniğimizi açtık. İki aydır Uzman Klinik Tamer Saylam kliniğimizde hizmet veriyoruz.
Burcu Aydın: Neden mesleğinizi özel bir klinikte icra etme tercihinde bulundunuz?
Dr. Tamer Saylam: Rahat ve keyifli çalışıp, hastalarımıza yeterli zaman ayırabilmeyi istedim. Hastalarımızın bu konuda güvenlerini kazanıp, kişiye özel tedaviler uygulamayı amaçladık. Sağlık sisteminde çok büyük yatırımlar var. Çok büyük hastaneler ve imkânlar var. Ama çok kalabalık ve yoğun bir ortam da var. Bu yoğunluk ve kalabalık bazen bir çok sorunu çözüyor ama bazen de kişileri seçemeyebiliyor. Kişileri tam tatmin edemeyebiliyor. Hekimler de bu yoğunlukta daha zor şartlar da çalışıyor. O yüzden böyle konforlu, butik ve rahat bir çalışma ortamı bizim için daha keyifli oldu. Sorun çözüp, keyifle çalışmak, kendimizi geliştirebilmek, hastayla daha özel ve rahat ilişki kurabilmek için böyle bir tercihte bulunduk.
Burcu Aydın: Bu kliniği tercih edecek hastaları nasıl bir hizmet anlayışı bekliyor?
Dr. Tamer Saylam: Donanımı yüksek bir klinik yaptık. Sorun çözebilecek bir ortam olmasını düşündük. Eski muayenehane sisteminden biraz daha farklı oldu. Donanım ve laboratuar imkânlarını iyi tuttuk. Ultrason, EKG, acil müşahede, müdahale tedavi imkânlarımız var. Tabi sağlık bir bütündür. Bir insanın tek başına çözebileceği bir şey değil. Ama doğru yönlendirmeler ve hastayı anlayıp, problemini çözmek için doğru danışmanlıklar önemlidir. Biz de burada bunu yapmaya çalışacağız. Kişinin ihtiyaçlarını doğru şekilde tespit edip sorunu doğru çözmek için neler yapılması gerektiğinin yolunu göstereceğiz. Yapabileceğimiz bir şeylerin çoğunu kliniğimizde olmayanları da hastaneler veya hastamız için uygun şartları sunan her neresi olursa onun danışmanlığını orada vereceğiz.
Burcu Aydın: Sağlık danışmanlığına bakışınız nedir?
Dr. Tamer Saylam: Hastalarımız için gereken konuda en iyi kim, çözümü gereken konu en iyi nerede çözülür veya bu sorunun en iyi çözüm yolu için danışmanlık çok önemli. Benim branşım dâhiliye uzmanlığı yani iç hastalıkları uzmanlık alanım. İç hastalıkları önemlidir. Geniş bir alanı kapsar. Dâhiliye diğer branşlardaki doktorların da sıkça danıştıkları bir alandır. Her doktor hastasını tedavi eder, uygulamalar yapar ama hastaları ile her türlü problemle de genelde dahiliye branşından destek alınır. Böbrek sorunları, karaciğer sorunları, yan etkiler, zor durumdaki hastalar, yoğun bakımdaki hastalar, problemli hastalar bunların hepsinin organizasyonunu, ameliyat öncesi hazırlıkları, ameliyat sonrası takipleri, şeker, tansiyon bunların ayarlanması, kan değerleri yani bir hastanın olası tüm sorunlarına müdahil olan branş dahiliyedir. Bu yüzden genel sağlık danışmanlığı gibi düşünülebilir. Bir çok hekimle beraber de ortak çalışan bir branş olarak düşünülebilir.
Burcu Aydın: Hastaya bir bütüncül yaklaşım kavramını açıklar mısınız?
Dr. Tamer Saylam: Hastaya bütün olarak bakmak önemlidir. Yeni sağlık trendinde çok alt branşlar ve çok uzmanlıklar oluştu. Bunlar tabii ki çok ince noktalar. Çok özel işler yapmak için çok güzel. Ama hastanın da bir bütün olarak görülmesi de çok önemli. Hastanın psikolojik sorunlarından tutun, sindirim sorunları, beslenme sorunları, hayat tarzından stres düzeyine kadar birçok şeyle yan yana alınarak tedavi edilmelidir. Hastanın özeline inilmesi zorunludur. Bazı hasta var ki çalışma şartlarından dolayı sizin söylediklerine uyamayabilir. Kimi hastalarımız yaşam tarzından dolayı dediklerimizi yapamayabilir. Mobil olan insanlar var, pazarlamacı olan insanlar var. Sürekli dolaşan insanlar var, işçi olup yedikleri mecbur tabilotta ne çıkıyorsa yiyen insanlar var. Hayatı, zamanı, uykusu farklı olan insanlar var. Herkesin hayat tarzı farklı, herkesin standart bir yaklaşımı yok. Maalesef uymuyor, uysa da çözüm olmuyor. Biz al bunu yap, hadi bunu yap, şunları al gel, yap dediğinizde hasta tam uyamayabiliyor. İşte o yüzden kişiselleşmiş, kişiye özel yaklaşımlar ve tedaviler çok önemli oluyor. Kişilerin gerçekten sorunu çözebilmek ve orta noktayı uyumlu bir yeri bulabilmek büyük önem taşıyor. Kişinin yaşam tarzıyla hastalığının ve hekimin isteklerinin bir yerde buluşması gerekiyor. Bu buluşmanın sağlanması için hekimle hastanın birbirini yeterli anlaması şart.
Burcu Aydın: Klinik Tamer Saylam’ın farkı nedir?
Dr. Tamer Saylam: Hastanın kendini anlatabilmesi, hekimin onu doğru görebilmesi tedaviyi karşılıklı konuşarak iyi bir yerde neticelendirmeleri gerekir. Bunun için de zaman ve ilgiye ihtiyaç var. Biz Uzman Klinik Tamer Saylam’da işte bu sözünü ettiklerimizi görüyor, buluyor, tedavilerimizi, takiplerimizi bu anlayışla planlıyoruz. Şanslıyız daha butik olmamamız, daha sakin olmamız avantajımız. Bu sayede daha çok faydalı olacağımızı düşünüyoruz. Bir de tabi en önemli şey hasta olamamak için neler yapmalıyız, sağlıklı kalmak için neler yapmalıyızdır. Bir problem çıktığında bunun çözüm yolları bellidir. Ama biraz hayat zorlaşır. Mühim olan problem ortaya çıkmadan önce size doğru yolları göstererek, size doğru yaşam tarzı önerilerini, doğru destekleri, doğru kontrolleri yaparak gerektiğinde bazı chek-up uygulamalarıyla birlikte ön tanı için gereken şeyleri yapmaktır.
Burcu Aydın: Verdiğiniz sağlık hizmetini neler kapsıyor?
Dr. Tamer Saylam: Zamanlamaları belirleyip hasta için sağlığı için gereken önerileri yaparak hastalıklar kişiyi bulmadan bir şeyler yapmak daha anlamlıdır. O zaman daha kolay çözümler bulabiliyoruz. Tüm bunları hastalarımızla tartışıp daha sağlıklı, konforlu daha iyi bir hayat geçirmelerine katkı sunuyoruz. Beden ruhla bir bütünü oluşturur. İnsan beden ve ruh bütünlüğüyle bir hayat yaşar. Ruhumuz her şeyi isteyebilir ama bedeniniz bu istekleri yanında götüremeyebilir. O yüzden o ikisini de bir yerde tutmamız lazımdır. İkisinin de enerjisini iyi, denge de tutmak durumundayız. Her bir kişiye, hastaya özel dokunabileceğimiz pratiklerimiz var. Bunun haricinde fonksiyonel tıp diye bir konu var. Son zamanlarda daha güncelleşen, fonksiyonel tıpta mesele vücudun kendini yenileme yeteneği, kendini yeniden yapabilme yeteneği üzerinden çıkan bakış açısıdır. Bu da hayat kalitesi açısından büyük bir önem taşıyor.
Burcu Aydın: Kliniğinize başvuran hastalar hangi tedavilerden yararlanabilecek?
Dr. Tamer Saylam: Ameliyat, müdahale, işlem, diş operasyon vs. durumlarla da hastaların işlem öncesi ve işlem sonrası özellikle kronik hastalığı olan şeker, tansiyon, kalp, ilaç kullanan hastalarla ilgileniyoruz. Rapor, sağlık raporu, ehliyet raporu gibi işlemleri yapıyoruz. Sağlıkla ilgili akla gelen her konuda danışmanlık hizmetlerimiz var. Randevu ile hasta da kabul ediliyoruz. İletişim bilgilerimiz adresimiz internet ortamında da mevcuttur. Ordu bulvarında Askerlik Şubesi karşısında ki apartman altında hizmetimiz devam ediyor. Evde sağlık uygulamalarımız, yaşlılarla ilgili takip uygulamamız var. Bazı özel hastalarımız var. Yaşlılar bazen göz ardı edilebiliyor. Zorlaşmadan sorunlar yaklaşmadan çözümler üretip yaşamlarına destek olmamız gerekiyor. Böyle takip ettiğimiz özel hastalarımız var. Haftalık, aylık ziyaretler yapıyoruz. Onları bir kontrol ediyoruz,  gözlemliyoruz. Güvenilir, rahat, konforlu bir sağlık hizmeti almak isteyen herkesi kliniğimize bekliyoruz. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme