• Haberler
  • Genel
  • Konforlu taşımacılık sürecek – Kocatepe Gazetesi

Konforlu taşımacılık sürecek – Kocatepe Gazetesi

Toplu taşımacılıkta 4,5 yıllık hizmet süresini geride bıraktıklarını kaydeden Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, konforlu ve örnek taşımacılık hizmetini sürdürmek için çalışacaklarını belirtti Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırarak toplu taşımacılıkta yaşanan süreci değerlendirdi.“HALK BİZE SAHİP ÇIKTI”Halk arasında bilinen yaygın ismiyle Turex firması olarak 4,5 [&hellip]

Konforlu taşımacılık sürecek

Toplu taşımacılıkta 4,5 yıllık hizmet süresini geride bıraktıklarını kaydeden Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, konforlu ve örnek taşımacılık hizmetini sürdürmek için çalışacaklarını belirtti

Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, Kocatepe Gazetesi muhabirinin sorularını cevaplandırarak toplu taşımacılıkta yaşanan süreci değerlendirdi.
“HALK BİZE SAHİP ÇIKTI”
Halk arasında bilinen yaygın ismiyle Turex firması olarak 4,5 yıl önce Afyonkarahisar’da hizmete başladıklarını hatırlatan Şanlı Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, halka hizmet etme sözü ve ilkesi ile yola çıktıklarını söyledi. Bu ilkeyi yerine getirmeye ve halka verdikleri sözü tutmaya gayret ettiklerini belirten Şanlı; “Sağ olsunlar gerçekten samimiyetle ifade ediyorum. Afyon halkına ben bu vesile ile teşekkür ediyorum. Bize 4,5 yıldır sahip çıktılar. Bizde elimizden geldiğince o sahip çıkmaya cevap vermeye çalıştık. Yaptığımız indirimlerle, kampanyalarla, hizmetlerle Afyon halkına duyduğumuz saygıdan dolayı kendi çabamızla birşeyler yapmaya çalıştık. Bizi yıldırmak, bize karşı olmak isteyen bazı şahısların, bazı kesimlerin çabaları oldu. Ama bizleri yıldıramadılar, yıldıramayacaklar. Allah izin verirse inşallah 5 yıl sonra tekrar toplu taşımacılığa devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.
YILMAK YOK YOLA DEVAM
“Biz gerçekten Afyon’u çok sevdik. Afyonlular’da bizleri sevdik. Biz bunu gördük.” diyen Galip Şanlı, Afyonkarahisar halkının yanlarında olduğu sürece kendilerininde halkın yanında olacaklarını söyledi. Şu anki fiyat politikası, yapılan yenilikler, doğal gazlı araçlar, araç ilaveleri ile halka en iyi toplu taşıma hizmeti sunma gayretinde olduklarını belirten Şanlı; “Biz hiçbir zaman Afyon halkına zulüm değil halka çözüm getirmeye çalıştık. Çözüm olma noktasında zaman zaman gerek firmanın gerekse şahsi telefonlarımı her kesimden insanımız arayarak teşekkürlerini iletiyorlar. Buda bize yetiyor. Herşeyden önce burada yaklaşık 180 personelimiz ekmek yiyor. İlk günden bugüne bu ekmek yiyen personelimizin hepside Afyonlu’dur. Biz bu şehre birşeyler katmaya çalıştık. Hiçbir şekilde hiçbir kesim bizi yıldıramayacak, yılmayacağız” diye konuştu.
ESAS OLAN DOĞRU TAŞIMACILIK
İhale süresi tamamlandığında yeniden kaldıkları yerden toplu taşıma işine devam etmek niyetinde olduklarını kaydeden Galip Şanlı, toplu taşımacılıkta süre gelen en temel problemin ne olduğu sorusunu plansızlık olarak cevaplandırdı. Esas olanın çok araçla çok insan taşımak değil, doğru araçla doğru ve konforlu taşımacılık yapmak olduğunu savunan Şanlı; “Dünyada yapılan ulaşım anketlerinde birinci sırada gelen zamandır. Yani hızlı ulaşım. İkinci sırada ise konfor, üçüncü sırada gelen fiyattır. Dünya bunu kabul etmiş. Bu durum Ankara, İzmir ve İstanbul’da da böyle. İnsanlar evlerinden çıktıklarında bir an önce gitmek istedikleri yere gidiyorlar. Bu birinci önceliktir. İkinci öncelik ise konfor yani aracın içerisindeki imkanlardır. Üçüncü öncelik ekonomidir. Biz Afyon’da tüm bunları sağladığımıza inanıyoruz. Biz biraz daha seri hareket etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
ÜCRETSİZ BİNİŞ SAYISI 5 BİNİ BULUYOR
Afyonkarahisar’da toplu taşımacılıkta daha önce hiç olmayan aktarmayı kendilerinin başlattıklarını belirten Galip Şanlı, vatandaşın buna alıştığını günlük yaklaşık 7 bin kişinin aktarma yaparak tamamen ücretsiz yolculuk yaptığına dikkat çekti. Bunun yanı sıra en az 4 ile 5 bin arasında sayısı değişen ücretsiz yolculuk eden kişinin bulunduğunu anlatan Şanlı şöyle konuştu: “Kanuni hakları gereğince emniyet mensupları, şehit ve gazi aileleri, engelli kardeşlerimiz ücretsiz yolculuk hakkını kullanmaktadır. Sosyal sorumluluk gereği valilik ve belediye makamlarından bizlere gönderilen ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz taşımadan yararlanmalarını sağlıyoruz. Biz çok şey kattığımıza inanıyoruz. Ama katacağımızda daha çok şeyler var.”
KAMPANYA SÜRESİNİ
İLGİ BELİRLEYECEK
Öğrencilerden gelen talep üzerine yeni başlatılan bir kampanyadan söz eden Galip Şanlı, ekonomik bağımlılığı olan öğrencilerin zor şartlarda okuyabildiklerini belirtti. Bu unsurların göz önüne alınarak öğrencilerle birlikte sivil yolcularında yararlanacakları yeni bir kampanyanın başladığını söyledi. Akıllı bilete en az 50 TL ve üzerinde yükleyen herkese yüzde 10 bonus verildiğini kaydeden Şanlı şunları söyledi: “Bu kampanya çerçevesinde kişi 50 TL yüklediğinde ekstra hiçbir ücret ödemeden 5 TL daha kazanarak yaklaşık 7 biniş hakkı elde edecek. Öğrencilerimize ve Afyon halkına hediyemiz olacak. Kampanyanın ne kadar süreceğine halkımız karar verecek. Süreyi arz talep dengesi belirleyecek.”
“MESELE BİZ DEĞİL HALKIN MESELESİDİR”
Doğalgazlı araçlar gelmeden önce bir kesimin bunu hayal olarak yorumladığına işaret eden Galip Şanlı, hayalin kısa sürede gerçeğe dönüşüğünü vurguladı. Doğal gazlı araçlarla birlikte yeni bir fiyat politikası güdeceklerini deklare ettiğini hatırlatan Şanlı; “Doğalgazlı araçların faaliyete geçmesiyle 75 kuruş olan fiyattan halkımız memnun. Bizde memnunuz şimdilik yolumuza bu şekilde devam edeceğiz.” dedi. Toplu taşımacılık hizmetine başladıkları günden itibaren yaşanan olumsuzluklara yönelik düşüncelerini açıklayan Şanlı; “Açık ve net söylüyorum; Birincisi insanımız gerçekten güvenli ve ekonomik seyahati düşünsünler. Burada mesele biz değil mesele halkın meselesidir. Turex, bu otobüsler bizim değil. Bu otobüsler Afyon halkına aittir. Her anlamda halk ne kadar sahip çıkarsa onlara bunların geri dönüşü olacaktır. Biz bunları taahhüt ediyoruz. Şehirde şu anda toplu taşıma yok. Biz insanları taşımıyoruz, trafik yükü bizi taşıyor” ifadelerini kullandı.
YÜZ OTOBÜS HİZMETTE
363 Minibüs, 90 adet özel halk otobüsünün trafikte çalıştığını söyleyen Galip Şanlı, bu şekilde taşımacılığın olmaması gerektiğini ifade etti. Şanlı, bu duruma yöneticilerin samimi ve ciddi şekilde el atmaları gerektiğinin altını çizdi. Şanlı, meclis toplantıları ve basına yansıyan sıkıntıların tamamının toplu taşımann plansız yapılmasından kaynaklandığını söyledi. Ne yapılması gerekiyorsa kendilerinin yapmaya hazır olduğunu ifade eden Galip Şanlı; “Yapmamız gereken fedakarlık ne ise biz yapacağız. İnşallah yeni gelecek olan 6 aracımız Afyon halkına hayırlı uğurlu olur. Toplamda 96 araç ve 4 yedek olmak üzere yüz araç Afyon’a istisdam edilmiş olacak. Sözleşmemiz gereği işe başladığımız gün itibariyle 84 aracımız vardı. On adet Belediye Meclisi’nden yetki alarak sayımız 94’e yükseldi. Altı araç daha geliyor toplam yüz otobüsle hizmet vereceğiz” diye konuştu.
FİYAT POLİTİKASI HALKIN ELİNDE
Özel halk otobüsü hizmetinde uygulanan fiyat politikasının Türkiye’nin hiçbir yöresinde olmayacak şekilde ucuz olduğunu bu ifadesinde son derece iddialı olduğunu söyleyen Galip Şanlı sözlerine şöyle devam etti: “Aslında akıllı biletle yani kartla yolculuk 75 kuruş değil. Kişi aktarma yaptığında bu rakam 37,5 kuruş gibi bir rakama tekabül ediyor. Aslında biz yolcularımızı 75 kuruşa taşımıyoruz. Bir kişinin otobüs kullandığındaki aylık avantajı 40 ile 50 TL arasındadır. Öğrenciler için 40 TL, siviller için ise 50 TL’dir. Buda azımsanacak bir rakam değildir. Bence Afyon halkı bunu iyi değerlendirsin. Fiyat politikasının devam edip etmemesi tamamen halkımızın elinde. Kaliteden ödün vermeden dahada iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu devam edecek kararlıyız.”
HUZURSUZLUĞA EMNİYET AYARI
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan’a yürekten teşekkür ettiğini dile getiren Şanlı Ulaşım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı şöyle konuştu: “Sayın Emniyet Müdürümüz geldiği günün üçüncü gününde bizi makamına çağırdı. ‘Duyduğuma göre en büyük trafik sorunlarından birisi toplu taşımacılıkta yaşanan sürtüşmeler.’ dedi. Bizleri dinledi, belgelerimizi sunduk, kendimzi anlattık. Yaklaşık 1,5 saat süren bir toplantı sonunda Sayın Emniyet Müdürümüz, ‘Galip bey en ufak bir asayiş olayı yaşamayacaksınız. Aynı şeyi sizde yaşatmayacaksınız.’ diye bizden söz aldı. Sayın müdürümüz aynı hassasiyeti bizdende beklediğini ifade etti. Kendileri tarafsız yaklaşarak bizleri tembihledi. O gün bugündür sürtüşme sorunu anlamında istediğimiz seviyeye ulaştık. Sayın Emniyet Müdürümüze canı yürekten teşekkür ediyorum. Huzur anlamında, şoförlerimizin can güvenliği anlamında şu anda eskisine göre çok daha rahatız. İşin açıkçası halkımızda rahat ediyor.”

BURCU AYDIN

Bakmadan Geçme