Konfederasyon'un direniş katsayısı endişe veriyor

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol,                                                                                          memur ve emekliye enflasyon farkı verileceği ay, enflasyonun, bir önceki aya göre 0.27 oranında düştüğünü belirtti.SÖZLEŞME FARKIGÖRÜLMELİGeçen ay 6.17 olan enflasyonun, 6 aylık 5.89 oranına gerilediğini belirten Şenol 'Altı aylık enflasyon sonucuna göre memurlara 2.89 oranında enflasyon farkı verilecek. Yüzde 4 oranındaki zammı da ekleyince toplam [&hellip]

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol,                                                                                          memur ve emekliye enflasyon farkı verileceği ay, enflasyonun, bir önceki aya göre 0.27 oranında düştüğünü belirtti.
SÖZLEŞME FARKI
GÖRÜLMELİ
Geçen ay 6.17 olan enflasyonun, 6 aylık 5.89 oranına gerilediğini belirten Şenol; “Altı aylık enflasyon sonucuna göre memurlara 2.89 oranında enflasyon farkı verilecek. Yüzde 4 oranındaki zammı da ekleyince toplam zam yüzde 6.89 olacak. Bu rakamlara göre memur ve emekliler 2017 yılında toplam yüzde 3+4 zam, 2.89 enflasyon farkı almış olacak. Memurun kaderi bu denilebilir mi? İşçilerimize ise 2017’de 1,6 ay yüzde 7,5, 2,6 ayda yüzde 5 zam 3000 TL’den az maaş alanlara 90 TL, ek ödemeleri de 500 TL den 750 TL ye çıkarılacak. Burada kastım işçilerimize yüksek zam verildiğini söylemek değildir. Memur ve kamu işçisi için imzalanan Toplu Sözleşme farkını görebilmek” dedi.
ENDİŞE DİRENME KATSAYISI
İmzalanan TİS’te 2018 zammının yüzde 3,5+3,5 olmasının memurlar için sıkıntı olmamasını dileyen Şenol; “Hükümet memur için 2017 bitmiştir dememelidir. Tüm bunlar dikkate alındığında memur ve emekliler için Ağustos ayında imzalanacak TİS’te dile getireceğimiz rakamlar şekillenmektedir. Ağustos’ta yapılacak TİS’te en büyük endişemiz, yetkili kılınan konfederasyonun Hükümet karşısında direnme katsayısıdır. Umutlar boşa çıkmasın”

Bakmadan Geçme