Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Komşusunu öldürdü, “Ne yaptığımı bilmiyorum” dedi

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza

Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu yılın Mart ayında Nuribey beldesinde evini ve eşini gözetlediğini iddiasıyla çocukluk arkadaşı olduğunu beyan ettiği maktul H.A’yı (58) tüfekle vurarak öldüren 68 yaşında ki A.Ç’nin yargılaması başladı

 

Tutuklu yargılanan sanık A.Ç’nin kimlik tespiti sonrası ifadesi alındı. İlk duruşmada 9 tanıktan 8’i mahkeme huzurunda dinlenildi. Tanıklardan birinin vefat ettiği öğrenildi.
Sanık A.Ç’nin çocukluk arkadaşı ve komşusu olduğunu belirttiği maktul H.A’nın evini yaklaşık 5 yıldır gözetlediği şüphesi olduğunu, bu durumu maktule söylediğini anlatan sanık A.Ç, “Evime bakıyor, gözetliyordu. Kendisine ve ailesine bu konudaki rahatsızlığımı bildirdim. Hanımıma da durumu söyledim. Hatta üç yıl önce 65 yaşında hanımımdan boşanmak için dava açtım.” dedi.
VİDEO KAYDINA VE MAHKEMEYE MÜDAHALEYE İZİN VERİLMEDİ
Sanığın eşi de eşinin ifadelerine tahammül edemediği için gözyaşları içinde duruşma salonu dışına çıktı. Öte yandan tanık beyanlarının alındığı sırada duruşma izleyicilerinden bir kişinin cep telefonu ile video çektiğini fark eden mahkeme heyeti üyesi bir hâkimin uyarısıyla duruşma salonu dışına çıkarıldı. Bilindiği üzere duruşmada ses, görüntü kaydı almak ve fotoğraf çekmek yasak.
“NE YAPTIĞIMI BİLMİYORUM”
Maktul H.A’yı geçtiğimiz Mart’ta öldürdüğünü dile getiren A.Ç, evini gözetlediği yönünde şüphelerinin yoğunlaştığını bu durumu H.A’ya bildirdiğini belirterek, “Vurduğum gün yine bizim evi gözetliyordu. Ne yaptığını sorduğumda ters cevap verdi, ne yaptığımı bilmiyorum. Tansiyon hastasıyım, ayrıca ellerimin titrememesi içinde ilaç kullanıyorum” dedi.
Maktul H.A’nın oğulları İ.A, A.A ve kızı H.Y sanık A.Ç’den şikâyetçi olarak davaya katılım taleplerini bildirdi. Maktulün yakınları olayı görmediklerini sanık A.Ç’nin evinin 5 metrelik duvarla çevrili olduğunu, iki ev arasındaki mesafenin de 150 metre olduğu bilgisini verdi. Maktulün kızı H.Y öldürülen babasının karşı cinse bakacak karakter ve ahlakta bir kişi olmadığını, sanığın iddialarının hayal ürünü olduğunu dile getirdi.
Sanığın kardeşi A.Ç tanıklıktan mahkeme huzurundaki sanığın öz ağabeyi olduğuna dair yemin ederek çekildi. Sanığın oğlu A.Ç tanıklık yapmak istediğini belirterek, “Olayı görmedim. Biz rahmetliyi çok severdik. Bu ş.. neden kafaya taktı bilmiyorum” sözleri üzerine Mahkeme Başkanı tanığı sakin olması ve hakaret etmeden konuşması için uyardı. A.Ç babası A.Ç’nin “saçma sapan” ifade verdiğini iddia etti. Maktulün avukatı tanık A.Ç’ye maktulun annesini gözetleme ihtimali olabilir mi sorusunu yöneltti. A.Ç, “Kendimden şüpheye düşerim rahmetliden düşmem. Böyle bir şüphe durumu oluşsa zaten bizler nöbet bekler durumu tespit ederdik. Babamın psikolojisinin bozuk olduğundan da şüphe duysak doktora götürürdük” şeklinde konuştu.
Duruşma A.Ç ile eşi F.Ç’nin boşanma davası dosyasının incelenmesi, sanığın Adli Tıptan gelecek raporunun beklenmesi gerekçeleriyle Aralık ayına ertelendi. Sanığın tutukluluk hali devam ediyor. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi