Komşu ziyareti – Kocatepe Gazetesi

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti Afyonkarahisar,’da yapılan Zafer Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere ilimize gelen Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, ilk olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Sıcak bir ortamda yapılan sohbet sırasında her iki ilin ortak sorunların görüşüldüğü, Zafer Kalkınma Ajansının [&hellip]

Komşu ziyareti

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti

Afyonkarahisar,’da yapılan Zafer Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere ilimize gelen Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, ilk olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Sıcak bir ortamda yapılan sohbet sırasında her iki ilin ortak sorunların görüşüldüğü, Zafer Kalkınma Ajansının faaliyetleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişi yapıldı.
Kütahya ile Afyonkarahisar’ın arasında tarihsel bir birlikteliğin olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu; “Cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklarda Kurtuluş Savaşı başlamış ve Kütahya ili sınırlarından düşman İzmir istikametine doğru sürülmüştür. Bu anlamlı savaşta Afyonkarahisar ve Kütahya illeri üstün varlık göstererek Cumhuriyetin kurulmasına öncülük etmişlerdir. Ayrıca her iki il ekonomik ve sosyal alanlarda da benzerlik göstermesi nedeniyle de işbirliği yaparak ekonomik ve sosyal seviyelerini daha üst seviyelere yükseltmenin uğraşı içerisindedirler. Bu anlamda içerisinde her iki ilinde yer aldığı Zafer Kalkınma Ajansı’nın imkanlarını iyi değerlendirerek her iki ilin kalkınmasına destek olacak projelere imza atmak için çalışmalarımız sürüyor.’’dedi.
ÇOBAN’I DA ZİYARET ETTİ
Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Afyonkarahisar Belediyesi’ni de ziyaret etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından kapıda karşılanan Vali Şerif Yılmaz’a Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş eşlik etti. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette Başkan Çoban Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmaları hakkında Vali Şerif Yılmaz’a bilgi verdi. Ziyarette Afyonkarahisar’daki yatırım ve projelerden de bahseden Başkan Burhanettin Çoban, konukları Afyonkarahisar Belediyesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ise Başkan Çoban’a teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme