• Haberler
  • Genel
  • Komite üyelerinden Yalçın’a ziyaret – Kocatepe Gazetesi

Komite üyelerinden Yalçın’a ziyaret – Kocatepe Gazetesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yetişkin Eğitiminde Sürdürülebilir Kalkınma” projesinde Ortak Referanslar Komitesinin 4. toplantısına katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen komite üyeleri İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı makamında ziyaret etti AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından 2011 yılında kabul edilen ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkede yürütülen “Yetişkin Eğitiminde Sürdürülebilir Kalkınma” [&hellip]

Komite üyelerinden Yalçın'a ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yetişkin Eğitiminde Sürdürülebilir Kalkınma” projesinde Ortak Referanslar Komitesinin 4. toplantısına katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen komite üyeleri İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı makamında ziyaret etti

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından 2011 yılında kabul edilen ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkede yürütülen “Yetişkin Eğitiminde Sürdürülebilir Kalkınma” projesinin ortakları Afyonkarahisar’da toplandı.
8 ÜLKE PROJEYE ORTAK
Projede görevli Ortak Referanslar Komitesi üyeleri İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’ı makamında ziyaret ettiler. Heyet üyelerinin ziyaretinden duyduğu mutluluğu ifade eden Yalçın, proje hakkında bilgiler aktardı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen “Yetişkin Eğitiminde Sürdürülebilir Kalkınma” projesinde Ortak Referanslar Komitesi’nin 4. toplantısının Afyonkarahisar’da yapılacağını kaydeden Metin Yalçın; “Komitenin daha önceki toplantıları farklı ülkelerde gerçekleştirilmişti. ‘Yetişkin Eğitiminde Sürdürülebilir Kalkınma’ projesinde Ortak Referanslar Komitesi’nin 4. toplantısının programı 22-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan bilgilendirme ve çalışma toplantısıdır. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı tarafından 2011 yılında kabul edilen Türkiye, Finlandiya, Avusturya, Hollanda, Norveç, Estonya, Portekiz ve İtalya olmak üzere toplamda 8 ülkenin yetişkin eğitimi alanında faaliyet gösteren kurumların ortaklığıyla yürütülmekte olan bir projedir ve 2013 yılına kadar devam edecektir” dedi.
FARKLI YERLER ZİYARET EDİLECEK
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın projenin amacını anlattı. Yetişkinlere yönelik sürdürülebilirlik kalkınma ve çevre eğitimi konularında ortak noktaların tespit edilip, en iyi uygulamaların yaygınlaştırılması için çalışıldığını kaydeden Yalçın şunları söyledi: “Sürdürülebilir kalkınma ile ilgili bilinç düzeyini artırabilecek faaliyetleri gerçekleştirmek ve bu alanlarda kurumlar arası işbirliğini geliştirmek projelerin amaçlarındandır. Bu kapsamda 4. toplantıya ortak olduğumuz ülkelerden gelen misafirlerimiz var. Bu misafirlerimiz ilimizde farklı yerleri, farklı bölgeleri ziyaret edecekler ve çalışma toplantıları düzenleyip, kendi ülkelerindeki uygulamalarla ilgili bilgi ve düşüncelerini bizlerle paylaşacaklar.” Ziyaret anısına Metin Yalçın tarafından çeşitli hediyeler verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme