• Haberler
  • Genel
  • Kombinalara gece yarısı baskını – Kocatepe Gazetesi

Kombinalara gece yarısı baskını – Kocatepe Gazetesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, gıda denetim ekipleri tarafından İl Emniyet Müdürlüğü desteğiyle il merkezinde faaliyet gösteren tüm kesimhane ve kombinalara 7 Kasım tarihlerinde gece yarısı baskını yapıldığını kaydetti. Arap, kimseye çalışmayın demediklerini ancak hiç kimsenin de kuralları yasaları çiğneyerek başkalarının sağlığı ile oynayıp, sağlığını tehlikeyeatma hakkı olmadığını belirtti Baskın sırasında kaçak [&hellip]

Kombinalara gece yarısı baskını

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, gıda denetim ekipleri tarafından İl Emniyet Müdürlüğü desteğiyle il merkezinde faaliyet gösteren tüm kesimhane ve kombinalara 7 Kasım tarihlerinde gece yarısı baskını yapıldığını kaydetti. Arap, kimseye çalışmayın demediklerini ancak hiç kimsenin de kuralları yasaları çiğneyerek başkalarının sağlığı ile oynayıp, sağlığını tehlikeyeatma hakkı olmadığını belirtti

Baskın sırasında kaçak olarak kesildiği tespit edilen mühürsüz 14 hayvana ait yaklaşık 5 ton karkas ete imha edilmek üzere el konulduğunu kaydeden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, çalışmanın detayı hakkında bilgi verdi.
HİJYEN MEVZUAT
EĞİTİMLERİ VERİLDİ
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, konu hakkında yaptığı açıklamada; “Et, süt işletmeleri, fırınlar, kasaplar vb. faaliyet gösteren tüm sektöre hijyen ve mevzuat eğitimleri verilmiştir. Özellikle bu işletmelere resmi veteriner hekim kontrolü dışında kaçak hayvan kesilmemesi noktasında defalarca gerekli uyarılar yapılmıştır. Bu kontrolsüz kesimlerde hasta şüpheli hayvanların kesilmesi insan sağlığını olumsuz etkileyeceği gibi küpesiz, kimlik belgesiz, veteriner sağlık raporsuz hayvanların kesilmesi ise Bakanlığımızın yapmış olduğu küpeleme ve kimliklendirme çalışmalarını olumsuz etkilemektedir.” dedi.
İTİRAZ HAKLARI VAR
“Şunun çok iyi bilinmesini istiyorum. Bizim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Kimseye de çalışmayın demiyoruz.” diyen Arap sözlerine şöyle devam etti: “Yalnız hiç kimsenin de kuralları yasaları çiğneyerek başkalarının sağlığı ile oynamaya ve sağlığını tehlikeye atmaya hakkı yoktur. Bu sebeple kimse kusura bakmasın İl Müdürlüğümüzün bu konudaki çalışmaları herkes işini doğru yapana kadar devam edecektir. Eğer işletmesi veya üretimi için yanlış bir uygulama yapıldığını düşünen olursa yasal haklarını korumak en doğal hakkıdır. Yetkili adli makamlara itiraz edebilir. Bununla ilgili kanunda kendilerine de süre verilmiştir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme