Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal’dan iki soru önergesi – Kocatepe Gazetesi

ALERJİ İÇİN BİRİMAÇACAK MISINIZ?CHP
Köksal'dan iki soru önergesi

ALERJİ İÇİN BİRİM
AÇACAK MISINIZ?
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde alerji ile ilgili bölüm açılıp açılmayacağını sordu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, “alerji” sorununu gündeme getirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Köksal, “Günümüzde, modern çağın hastalığı olarak bilinen alerji; bağışıklık sisteminin çeşitli maddelere karşı tepki vermesiyle birlikte kişinin yaşam kalitesini düşürmekte ve ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bunların çözümü içinde Alerji ve İmmünoloji Bölümlerinin hastanelerde oluşturulması gerekmektedir” dedi.
Köksal, Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:
“Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde ve Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde bu bölümleri açmayı planlıyor musunuz? Planlıyorsanız hangi tarihler için planlıyorsunuz? Bununla ilgili planlama yapmayarak bu hastaları kendi kaderiyle baş başa mı bırakmayı tercih ediyorsunuz?”
RENK KÖRLERİNİN
DURUMU NE OLACAK?
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, renk körlerinin durumunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, son olarak Çay’da yaşayan bir vatandaşın da “Renk körüyüm, iş bulamıyorum” serzenişi ile gündeme gelen renk körlerinin istihdam edilme sorununu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.
Köksal, “Renk körlüğü insanların günlük yaşamlarını etkilememekle birlikte sadece yapılan testler sonucu ortaya çıkmaktadır. Renk körlüğü askerlik yapmaya, ehliyet almaya, özel güvenlik görevlisi olmaya engel teşkil etmez iken, polis, subay,  astsubay, pilot, itfaiyeci, göz doktoru, denizci ve tekstilci olmaya engel teşkil etmektedir. Askerlik yapmaya engel teşkil etmeyen renk körü olan kişilerin ekmek kavgası nedeniyle birçok iş alanında çalışamamaları sorun yaratmaktadır” ifadelerini kullandı.
Köksal, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“Bu durumda olan insanlar için ne gibi düzenlemeler yapmayı düşünüyorsunuz? Bu durumda olan kişileri engelli olarak kabul etmeyi planlıyor musunuz? Renk körlüğünü iş edinmeye engel olmaktan çıkarmayı düşünüyor musunuz?” (Kocatepe Haber Merkezi)