Köksal: Ulaşabildiğiniz vekil adayına oy verin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal beraberinde CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Albayrak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şenay Sarman, CHP üyeleri Güray Şallı, Hafize Özmen ve Necati Sarı ile birlikte gazeteniz Kocatepe'yi ziyaret etti.Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ve Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın ile görüşen CHP Milletvekili Köksal, Cumhuriyet Halk [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal beraberinde; CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Albayrak, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şenay Sarman, CHP üyeleri Güray Şallı, Hafize Özmen ve Necati Sarı ile birlikte gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret etti.
Kocatepe Gazetesi sahibi Sezer Küçükkurt ve Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın ile görüşen CHP Milletvekili Köksal, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Afyonkarahisar’ın sorunlarının çözüleceğini ifade etti.
“OHAL’İ KALDIRACAĞIZ, YARGI BAĞIMSIZLIĞINI TESİS EDECEĞİZ”
Afyonkarahisar’ın Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hak ettiği hizmete kavuşacağını kaydeden Milletvekili Köksal, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Biz öncelikli olarak Olağan Üstü Hali kaldıracağız. Bu baskı ve korku ortamı, ortadan kalkacak. Yargı bağımsızlığını tesis edeceğiz. Yargı bağımsızlığı çok önemli; çünkü bu ülkede yargı bağımsızlığı olmazsa ekonomi düzelmez, yargı bağımsızlığı olmazsa demokrasi olmaz. Yargı bağımsızlığı olmazsa basın özgürlüğü olmaz, yargı bağımsızlığı olmazsa yatırımcı gelip sizin ülkenizde yatırım yapmaz. Yargı bağımsızlığı olmazsa iş dünyası her zaman geleceğe endişeyle bakar onun için en önemli şey yargı bağımsızlığını tesis edilmesi, biz bunu sağlayacağız.Liyakati getireceğiz bu ülkeye,insanlar hak ettiği işe gidebilecek hak eden hak ettiği İşe girecek ve terfisini alacak. Birilerinin işe girebilmek için ya da bulundukları işte terfi alabilmek için illa bir torpil bulmalarına gerek kalmayacak. Herkes liyakate göre işe alınacak, liyakate göre terfi edecek. Biz bunu sağlayacağız, işsizliği çözeceğiz, biz üniversite mezunu binlerce gencimizin şu an işsizlikle boğuştuğunu biliyoruz. Resmi rakam yüzde 11 biz gerçekte işsizlik rakamının yüzde 20’ler de olduğunu biliyoruz. O yüzden işsizliğin bu noktada çözülmesi gerekiyor. Biz işsizliği çözeceğiz. Terör en büyük belamız, sıfır terörle teslim aldıkları bu ülkeyi her gün şehit haberleriyle olan bir ülke haline getirdiler. Artık biz bir vatan evladımızı dahi şehit vermek istemiyoruz. Terörü bitireceğiz, bu ülkede huzuru tesis edeceğiz. Birlik beraberlik kardeşlik içinde Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamak istiyoruz, bunu sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
“TEMSİLDE ADALETİ GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİZ, TUTARLI VE SAĞLAM EĞİTİM  POLİTİKALARI UYGULAYACAĞIZ”
CHP iktidarında temsilde adaletin gerçekleştirileceğini, eğitim politikalarının tutarlı ve sağlam olacağını kaydeden Köksal, “Malum AKP tarafından 5 sefer sınav sistemi değişti. Bu iktidar döneminde her yıl müfredat değişiyor, sürekli bakan değişiyor, allak bullak oldu eğitim sistemi. Biz konunun uzmanları ile pedagogları eğitimcilerle Sivil Toplum Örgütü temsilcileriyle ve sendikalarla ortak bir uzlaşı içerisinde konuşarak tartışarak bir uzlaşı sağlık sağlayarak bir eğitim politikası ortaya koyacağız. Artık Anneler çocuklarının geleceği için öyle büyük endişeler taşımak zorunda kalmayacak. Taşımalı Eğitime son vereceğiz. AKP’liler sağlıkta reform yaptık diyorlar, ama hastane kuyrukları, randevu alamayanlar, doktor bulamayanlar, yoğun bakımlarda yer bulamayan, hemşerilerim arıyor beni, bu da hiç sağlık reformunun olmadığını aslında gösteriyor. Sağlıkta gerçek reformu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında biz sağlayacağız. Türkiye’de herkesin yüzü gülecek. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi herkes için var diyoruz. Afyonkarahisar hak ettiği yere gelecek bir Eskişehir gibi neden olamıyoruz. Bizim jeopolitik konumumuz çok daha iyi Afyonkarahisar olarak. Ama bir Eskişehir kadar gelişemedik. Eskişehir kadar büyüyemedik Afyon neden bir Eskişehir olmasın, Afyon neden hak ettiği değeri almasın. Ege’nin incisi yapacağız dediler, ama Ege’de sonlardayız maalesef. Onun için biz Afyonkarahisar’ın da hak ettiği değeri Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında alacağını şimdiden taahhüt ediyoruz” şeklinde konuştu.
“ERDOĞAN’A DA SİYASETİN YOLUNU AÇAN PARTİ CHP’DİR”
CHP’nin demokrasiyi savunan bir parti olduğunu dile getiren Köksal, “Biz demokrasiyi savunan bir partiyiz. Herkes için demokrasi diyoruz. Herkes için seçme ve seçilme hakkı diyoruz. Biliyorsunuz bu baskın seçim kararı alındıktan sonra İYİ Parti’nin seçime girme senin engellenmesi ortaya çıktı. Bu durumda da biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak temsilde adalet savunan, herkesin seçme ve seçilme hakkını savunan, demokrasiyi savunan bir parti olarak İYİ Parti’nin bu şekilde kurulan kumpaslarla, ayak oyunlarıyla seçime girmesinin engellenmesini kendi içimize sindiremedik. Bu yüzden de demokrasiye kurulan bu kumpas için biz 15 milletvekili arkadaşımızla beraber genel başkanımızın talimatıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nden İYİ Parti’ye geçerek grup kurmasını bu şekilde seçimlere katılımını sağladık. Şimdi bunu eleştirenlere şunu söylemek istiyorum: Daha önce bir Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Ayşenur Bahçekapılı, partilerini değiştirdiler. Onlar makam araçları aldılar. Belli bir makam aldılar. Onların ne için yaptıkları ortada. Şimdi Süleyman Soylu eskeza en yakın örneklerden biri. Bunlar esas demokrasi adına parti değiştirmediler. Bunlar makam mevki aldılar, partilerini de bıraktıktan sonra. Oysa bizim ne için yaptığımız ortada, biz demokrasi için Türkiye’nin önünü açmak için, demokrasiye kurulan kumpasa dur demek için, böyle bir karar aldık ve İYİ Parti’nin bu şekilde seçime gelmesini sağladık. Dolayısıyla daha önce Cumhuriyet Halk Partisi şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a siyasetin yolunu açan Partidir. Siirt’te seçimler yenilendi ve Recep Tayyip Erdoğan bu sayede meclise girebildi. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayesinde oldu o zaman demokrasi diyen Cumhuriyet Halk Partisi bugün de iyi Parti için demokrasi diyor. Yani Cumhuriyet Halk Partisi herkes için Demokrasiyi savunuyor. Biz bunu bu eylemi ortaya koyduk. Herkes için demokrasi dedik ve bugün İYİ Parti’de seçimlere katılıyor. O da temsil edilecek, ona oy veren seçmende temsil edilecek. Bu bakımdan da biz Cumhuriyet Halk Partili olarak her zaman demokrasinin yanında olacağız. Türkiye’de demokrasinin tesisi için de mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.
“BİZLER PARTİ DEĞİŞTİREREK BİRİLERİ GİBİ KIRMIZI PLAKALI MAKAM ARACI ALMADIK”
İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla geçtiklerini hatırlatan Köksal, “Bu süreçte partililerden çok büyük destek aldım. Hala daha öyle gittiğim yerde de hiçbir olumsuz tepki almadım. Bilakis gerek Cumhuriyet Halk Partililerden gerek İYİ partililerden hatta Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş hemşerilerimizden bile bu yönde destek aldım. Çünkü bunun ne için yapıldığını herkes biliyor. Biz bunu demokrasi adına yaptık. Biz bunu Türkiye’nin önünü açmak adına yaptık. Siyasetin önünü açmak adına yaptık, herkes de bunu gördüğü için hiç olumsuz bir tepki daha almadım. Özellikle Partililerin bu konuda çok büyük destek verdi. Sadece Afyonkarahisar’da değil, Türkiye’nin dört bir yanından bize destek verildi. Bu bakımdan da ben Türkiye’de demokrasinin önünü açabildiğin için demokrasi olan katkımdan dolayı da kendimce huzurluyum. Katip üyemiz vardı Nurhayat Altaca Kayışoğlu Bursa Milletvekilimiz; kendisi Divan katip üyesiydi. 15 vekilin içerisindeydi İYİ Parti’ye katılma ile birlikte tabii Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrıldığı için Divan Katip üyeliği de sona erdi. Altındaki kırmızı plakalı makam aracı teslim etti. Yani birileri Parti değiştirip altlarına kırmızı plakalı makam aracı alırken, mevki alırken, biz altımızdaki makam aracını teslim ettik, demokrasi adına. Onun için herkes burada her şeyin farkında bu işin demokrasi adına yapıldığının herkes farkında bundan sonra da Cumhuriyet Halk Partisi olarak katkı sunmaya Cumhuriyet Halk Partisi olarak mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“AFYONKARAHİSARLI HEMŞERİLERİMİN ÇALIŞANIN VE MÜCADELE EDENİN YANINDA OLACAĞINA İNANIYORUM”
Kocatepe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Burak Aydın’ın milletvekilleri listeleri hakkındaki sorusuna cevap veren Köksal,  “Siyasi partilerin genel merkezlerinin kendi takdirdir. Genel başkanlarının kendi takdirleridir. Bizde de genel merkez ataması oldu. Merkez yoklaması ile genel merkez aday belirledi. Daha önce ön seçim yapılmıştı, ama bu süreçte süre çok kısa olduğu için ön seçim yetişmeyecek için 81 ilde Merkez yoksam yoklaması ile aday belirlendi. Bu da genel merkezin genel başkanlarının takdiri ile belirlenmiş listeler. Bunun takdirini nihayetinde halk verecektir. Ben halkın gerçekten çalışanın mücadele verenin yanında olacağına inanıyorum. Afyonkarahisar hemşerilerimin de öyle kim mücadele ediyor kim onların yanındaysa, kim Afyonkarahisarlı hemşerilerimin sıkıntılarının giderilmesi için, çözüm için mücadele ediyorsa onun yanında olmalarını bekliyorum. Ben Merkez adayı birinci sıra mevcut Milletvekili olarak 2. sıradaki arkadaşımız Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapmış bir arkadaşımız. İş dünyasından gelen bir insan, bölgesinde sevilen sayılan bir arkadaşımız. Dinar, Dazkırı, Başmakçı, Evciler, Kızılören o bölgenin adayı gibi artık. 3. sıradaki arkadaşımız İsmihan Nergiz hanım Sultandağı, Çay bölgesinde tanınan, bilinen, daha önce belediye başkan adaylığı olmuş bir arkadaşımız orada yaşıyor. Dördüncü sırada Ramazan Akgöz bütün camianın tanıdığı yıllardır avukatlık yapan bir ağabeyimiz. Yani bölgesel dağılım noktasında da biz aslında ilçeler bazında en güzel dağılımı yapan en güzel dağılımı yapan partiyiz. Hemen hemen bütün ilçelerin adayları listede yer almış durumda temsiliyet bakımından O yüzden de Afyon’da bu dönemde 3 milletvekili çıkaracağımıza inanıyoruz” dedi.

“VATANDAŞIN MİLLETVEKİLİNE ULAŞABİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ”
“Sıra icraata geldi” diyen Köksal, “Afyonkarahisar’ın sorunlarının çözümü noktasında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında; iktidar Milletvekili olarak elimden geleni de yapacağım. Bu konuda bütün Afyonkarahisarlı hemşerilerime söz veriyorum. Bir kere Milletvekili olarak her şeyden önce ulaşılabilirlik çok önemlidir. Vatandaşın size ulaşabilmesi, sorunlarını size aktarabilmesi önemlidir. Yaklaşık 3 yıldır bu görevi yürütüyorum. Yaklaşık 3 yıldır da ulaşılabilir bir milletvekili olmaya çalıştım. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çalışmalarımdan sonraki dönemleri hep Afyonkarahisar’da geçirdim. Haftanın üç günü Ankara’da isem 4 günü Afyon’da oldum. Afyon’da nerede bir sıkıntı varsa, nerede bir sorun varsa, gittim yerinde tespit ettim ve çözümü noktasında oradaki hemşirelerimle beraber mücadele ettim. Bir muhalefet Milletvekili olarak görevimiz, iktidarın yanlışlarını tespit etmek, verilen sözlerin takipçisi olmak, sıkıntıları sorunları tespit edip çözümü için mücadele etmekti ama; 24 Haziran’dan sonra iktidar Milletvekili olarak İşte o sorunları çözmek Afyon’un hak ettiği değeri almasını sağlamak hizmet etmek bizim işimiz olacak” dedi.

“AFYONKARAHİSARLI HEMŞERİLERİMDEN TEK BİR İSTEĞİM VAR…”
Milletvekili Köksal, “Benim Afyonkarahisarlı hemşerilerinden tek bir isteğim var bugüne kadar hiç Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermemiş Afyonkarahisarlı kardeşlerim lütfen bu seçimde ellerini vicdanlarına koysunlar Afyonkarahisar için kim uğraşıyor, kim didiniyor, kim mücadele ediyor lütfen hakkı teslim etsinler. Bu seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’ne tüm Afyonkarahisar hemşerilerinden destek bekliyorum”  dedi.

Bakmadan Geçme