• Haberler
  • Gündem
  • Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!

Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!

Mesleği hukukçuluk olan Cumhuriyet Halk Partili Afyonkarahisar Belediye Başkanı BurcuKöksal'ın hukuksuz bir uygulamaya imza attığı belirtiliyor. Başkan Köksal, Afyonkarahisar Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Serdar Çetinkaya'yı, Belediye'de 2019 yılında kaldırılan Etüd Proje Müdürlüğü'ne atadı. Bu yetmedi, Serdar Çetinkaya, göreviyle ilgisi olmayan birimlerde görevlendirildi. Konu Yargı'ya taşındı, İdare Mahkemesi yanlışa 'dur' dedi.

Afyonkarahisar Belediyesi’nde 2008 yılından bu yana İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünde çalışan, 2016 yılında Mahalli İdareler Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile Şef kadrosuna yükselen, 2020 yılında da yine Mahalli İdareler Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü kadrosuna atanan Serdar Çetinkaya’nın görev yeri, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerden sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanı olan Cumhuriyet Halk Partili Burcu Köksal’ın mazbatayı almasından sonra değişti. 

ŞEFİN İMZASI MÜDÜRÜ ALMAYA YETTİ


Yaklaşık 4 yıl boyunca İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak görev yapan Serdar Çetinkaya; Şef Mevlüt Çelik’in imzası, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Uysal’ın “uygun görüşü” ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “olur”u ile Etüd Proje Müdürlüğü’ne atandı. Çetinkaya’nın İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü görevinden Etüd Proje Müdürlüğü’ne atanması hakkındaki yazıda “Serdar Çetinkaya’nın aynı zamanda Afyonkarahisar Bem-Bir-Sen İl Başkanı olması dolayısıyla Belediye personelinin sendika seçme ve sendikadan çıkma özgürlüğünün baskılanması olasılığının doğması ihtimali” gerekçe gösterildi. 

MÜDÜR; AMA BİR MASA, BİR SANDALYEDE


Serdar Çetinkaya, 2019 yılında Afyonkarahisar Belediyesi’nde kaldırılan kadrolar arasında bulunan Etüd Proje Müdürlüğüne atanmasının ardından Afyonkarahisar Belediyesi hizmet binasının bulunduğu Karaman İş Merkezi’nin girişindeki Zabıta Karakoluna; daha sonra Belediye Hizmet Binası 6’ncı katta boş bir odaya ve son olarak Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı İçme Suyu Arıtma Tesisine görevlendirildi. Serdar Çetinkaya layık görülen odalarda iş yeri sandalyesi ile masanın bulunduğu, ayrıca son görevlendirmeyle gittiği yerin rutubetli olduğu belirtildi. 

GÖREVLENDİRME YERİ 15 KİLOMETRE UZAKLIKTA


Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Serdar Çetinkaya hakkındaki usulsüz işlemi, Bem-Bir-Sen tarafından idari yargıya taşındı. Dava dilekçesinde “Davacı tarafından, yapılan görevlendirmeye ilişkin hiçbir somut gerekçe sunulmadığı, kendi rızası olmaksızın görevlendirmenin yapıldığı, dava konusu işlemin müdürlük kadrosundan bir alt kadroya görevlendirme anlamı taşıdığı, görevlendirmenin yapıldığı yerin şehir merkezine 15 kilometre uzakta olduğu, yapılan işlemin sürgün amacı taşıdığı, dava konusu işlemin hukuka aykırı olduğu” iddiaları yer aldı. 

BELEDİYE: MALİ VE ÖZLÜK HAKLARI KAYBOLMADI


Afyonkarahisar Belediyesi adına yapılan savunmada ise özetle Serdar Çetinkaya’nın İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak görev yapmakta iken Etüd Proje Müdürü olarak atandığı, etüt proje müdürlüğüne ilişkin çalışmaların devam ettiği, etüt proje müdürü olan davacının, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde görevlendirildiği ve mali ve özlük haklarında herhangi bir kayıp olmadığı ileri sürüldü. 

HANGİ HİZMETE İHTİYAÇ DUYULDU?

,
Afyonkarahisar İdare Mahkemesi, Afyonkarahisar Belediyesi’nden Serdar Çetinkaya’nın Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne bağlı İçme Suyu Arıtma Tesisinde hangi görevi ifa ettiğine ilişkin bilgi ve belgeler ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne bağlı İçme Suyu Arıtma Tesisinde hizmetine ihtiyaç duyulduğunu ortaya koyan bilgi ve belgelerin Mahkeme’ye sunulmasını talep etti. 

BELEDİYE’NİN GEREKÇESİ KAMU YARARI 


Afyonkarahisar Belediyesi’nden Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’ne gönderilen cevapta, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen mahalli idare seçimleri neticesinde Belediye teşkilat yapısında bulunan müdürlük sayılarında değişiklikler olduğu, bazı Müdürlüklerin kapatılarak alt birim servisliğe dönüştürüldüğü, yeni müdürlüklerin ihdas edildiği, yeni oluşturulan bazı müdürlüklerin bütçesinin henüz oluşturulmadığı belirtildi; Serdar Çetinkaya’nın kamu yararı gereği Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde görevlendirildiği kaydedildi. 

MAHKEME 1 AĞUSTOS’TA KARAR VERDİ


Ancak Afyonkarahisar Belediyesi’nden gelen cevapta Serdar Çetinkaya’nın Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde hangi hizmetlerde ihtiyaç duyulduğuna ilişkin bir açıklama yer almadı. Afyonkarahisar İdare Mahkemesi, yapılan görevlendirmelerin yürütmesinin durdurulmasına 1 Ağustos 2024 tarihinde karar verdi. 

BEM-BİR-SEN: YARGI KARARI UYGULANSIN


Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’nin kararının ardından Serdar Çetinkaya’nın Afyonkarahisar İl Başkanı olduğu Bem-Bir-Sen de Sendika’nın Genel Başkan Yardımcısı Ercan Olgun imzasıyla Afyonkarahisar Belediyesi’ne başvurarak Mahkeme kararının uygulanmasını ve Serdar Çetinkaya’nın asli görevi olan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü kadrosuna döndürülmesini talep etti. 

AKILLI TELEFON UYGULAMASIYLA GÖNDERİLDİ


Afyonkarahisar İdare Mahkemesi’nin Serdar Çetinkaya lehine verdiği karardan sonra, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın imzasıyla Serdar Çetinkaya’ya 12 Eylül 2024 tarihinde görevlendirme yazısı gönderildi. Whatsapp uygulaması üzerinden Burcu Köksal’ın imzasıyla gönderilen görevlendirme yazısında Serdar Çetinkaya’nın Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndeki görevlendirmesinin sona erdiği Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ömer Yıldız’a bağlı olarak Etüd Proje Müdürü olarak görev yapacağı, Personel Devam Kontrol Sistemi üzerinden kart okuması yapması gerektiği bildirildi. 

MÜDÜR DIŞINDA HER ŞEY EKSİK


Bunun üzerine Serdar Çetinkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına dilekçe yazarak Etüd Proje Müdürlüğü’nün 2019 yılında kaldırıldığını, pasif bir kadro olduğunu, görevlendirme yazısında belirtilen adresin de yanlış olduğunu belirterek “Etüt Proje Müdürlüğünün Afyonkarahisar Belediyesi Teşkilat yapısına, Detsis ve EBYS sistemine eklenmesi, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği gereğince bütçe oluşturulması, diğer müdürlüklerde olan teknik altyapının sağlanması (Bilgisayar, yazıcı, İnternet, demirbaş eşyalar masa, sandalye, dolap vs).Personel istihdamının sağlanması (1 Mimar, 1 İnşaat Mühendisi, 1 İnşaat Teknikeri, 1 Harita Teknikeri, 1 Avukat, 1 Evrak kayıt ve taşınır kayıt yetkilisi) hususlarının sağlanmasını uygun görüşlerinizle talep etmekteyim” dedi. 

İNTERNET SİTESİNDE YOK


Öte yandan, Serdar Çetinkaya’nın atandığı Etüd Proje Müdürlüğü de Afyonkarahisar Belediye internet sitesinde yer almıyor. 

Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!Köksal, Sendika Başkanı'nı olmayan Müdürlüğe atamış!

Bakmadan Geçme