• Haberler
  • Genel
  • Köksal: Kent Konseyi Başkanı’na görevden el çektirilmeli

Köksal: Kent Konseyi Başkanı’na görevden el çektirilmeli

CHP Milletvekili Burcu Köksal, Atatürk resmini Kent Konseyi logosundan çıkarma girişiminde bulunan Konsey Başkanı Şemseddin Yasan'ın derhal görevden el çektirilmesi gerektiğini söyledi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız Afyonkarahisar Kent Konseyi logosundan Atatürk'ün Kocatepe silüetinin çıkarılarak yerine Paşa Camii görselinin kullanılması nedeniyle Belediye önünde basın [&hellip]

CHP Milletvekili Burcu Köksal, Atatürk resmini Kent Konseyi
logosundan çıkarma girişiminde bulunan Konsey Başkanı Şemseddin Yasan’ın derhal görevden el çektirilmesi gerektiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız Afyonkarahisar Kent Konseyi logosundan Atatürk’ün Kocatepe silüetinin çıkarılarak yerine Paşa Camii görselinin kullanılması nedeniyle Belediye önünde basın açıklaması yaptı. Partililerin de hazır bulundukları açıklama sonunda Belediye’ye siyah çelenk bırakıldı.
“ATATÜRK’ÜN TAM BAĞIMSIZLIK
ANLAYIŞINI SONUNA KADAR YAŞATACAĞIZ”
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Mustafa Kemal Atatürk’ü logosundan çıkaran Afyonkarahisar Kent Konseyini kınamak için Belediye Başkanlığı önünde toplandıklarını söyledi. Atatürk’ü Kent Konseyi’nin logosundan çıkarmakla hedeflerine ulaşamayacaklarını belirten Akyıldız, “Atatürk’ü logodan çıkarmaya çalışsalar da bizler Mustafa Kemal Atatürk düşüncesini kalbimizde yaşatıyoruz. Bizler ‘Kurtuluş Savaşını keşke Yunanlılar kazansaydı.’ diyen Fesli Kadir’in anlayışından değil tam bağımsızlık diyen Mustafa Kemal Atatürk anlayışından gidiyoruz. Tam bağımsızlık diyen Mustafa Kemal Atatürk anlayışını sonuna kadar yaşatacağız. CHP oldukça Mustafa Kemal Atatürk anlayışını ve Milli Şefimiz İsmet İnönü anlayışını hiç kimse kalbimizden çıkaramayacak.” dedi.
“KOCATEPE KURTULUŞ
SAVAŞININ SEMBOLÜDÜR”
CHP Milletvekili Burcu Köksal, 14 Temmuz 1921 tarihinde Afyonkarahisar’ın düşman işgaline uğradığını hatırlattı. İşgale karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk Ordusu’nun 27 Ağustos 1922 tarihinde düşmanı sürdüğünü belirten Köksal, “Eğer o gün Afyonkarahisar kurtarılmamış olsaydı, eğer o gün Afyonkarahisar işgal altında bırakılsaydı bugün kimliğimizi, inancımızı ve yaşam tarzımızı yitirmiş kaybetmiş bir millet olacaktık. İşte bu yüzden Kocatepe Kurtuluş Savaşının sembolüdür. İşte bu yüzden Kocatepe Kurtuluş Savaşı tarihimizin altın harflerle yazılan gurur duyulacak sayfasıdır. İşte bu yüzden Afyonkarahisar’a zaferin başkenti diyoruz.” diye konuştu.
“KONSEY BAŞKANININ YAPTIKLARINI KAMUOYU BİLMEKTEDİR”
Burcu Köksal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruzu başlattığı Afyonkarahisar’da şehirle sembolleşmiş hale gelen Atatürk’ün Kocatepe silüetini Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan’ın Konsey logosundan çıkarmaya kalktığını söyledi. Yürekli, vatansever Afyonkarahisarlılarla birlikte verdikleri tepki üzerine geri adım atıldığını belirten Köksal, “Belediye Başkanı konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bu işin kendi bilgisi dışında olduğunu belirterek bunu iyi niyetli bir girişim olarak nitelendirdi. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; Atatürk resmini kaldırmak, Atatürk’ü unutturmaya çalışmak hiçbir şekilde iyi niyetli bir girişim olarak izah edilemez. Burada ki amaç bellidir. Mustafa Kemal Atatürk’ü silmeye çalışmak Kurtuluş Savaşı izlerini unutturmaya kalkmaktır. Kaldı ki Kent Konseyi Başkanının nasıl seçildiğini, geçmişte sahte hesaplarla, rumuzlarla biz muhalefet milletvekillerine ve muhalefet partisi genel başkanlarına nasıl hakaretler ettiğini nasıl işler yaptığını Afyonkarahisar kamuoyu çok iyi bir şekilde bilmektedir.” şeklinde konuştu.
“ZAMAN ATATÜRK’Ü
BÜYÜTÜP GÜÇLENDİRİYOR”
“Atamızın resmini kaldırmaya çalışan Kent Konseyi Başkanının derhal görevden el çektirilmesi gerekmektedir.” diyen Burcu Köksal şöyle konuştu: “Bu konuda başta Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek olmak üzere, Belediye Meclisini ve Afyonkarahisar Valisi Sayın Gökmen Çiçek’i derhal göreve davet ediyorum. Herkes şunu çok iyi bilsin ki zaman Atatürk’ü büyütmekte ve güçlendirmektedir. Atatürk’e yapılan densiz saldırılar Onu unutturma çabaları Onu yıpratmaz. Daha çok anlaşılmasını sağlar. Çünkü dünya O’nu hem savaşın hem barışın kahramanı olarak bilmektedir.” Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyerek slogan atan CHP’liler Belediye Başkanlığı hizmet binası önüne bıraktıkları siyah çelenklı kınama programını tamamladı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme