Köksal: Kahraman'ı bir kez daha kınıyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM'de düzenlenen tiyatro etkinliğinde kadın oyuncuların sahneye çıkarılmamasını kınadı.'KAHRAMAN'IN HİÇBİRETKİNLİĞİNE KATILMAM''TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın bu ilk vukuatı değil. Daha önce de kendisinin Cumhuriyet, Atatürk ve laiklik karşıtı bazı açıklamalarına şahit olduk' diyen CHP Milletvekili Burcu Köksal, 'TBMM Başkanı İsmail Karaman'ın önceki açıklamalarına da biz gerekli tepkiyi gösterdik. [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, TBMM’de düzenlenen tiyatro etkinliğinde kadın oyuncuların sahneye çıkarılmamasını kınadı.
“KAHRAMAN’IN HİÇBİR
ETKİNLİĞİNE KATILMAM”
“TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın bu ilk vukuatı değil. Daha önce de kendisinin Cumhuriyet, Atatürk ve laiklik karşıtı bazı açıklamalarına şahit olduk” diyen CHP Milletvekili Burcu Köksal, “TBMM Başkanı İsmail Karaman’ın önceki açıklamalarına da biz gerekli tepkiyi gösterdik. Açıkçası ben daha önce de kendisinin yaptığı hiçbir etkinliğe katılmayacağımı belirttim. Bu zihniyet ve görüşte ki bir kişinin de bu koltuğu temsil etmemesi gerektiğini belirttim ve bu görüşümü yineliyorum. İsmail Kahraman’ın bundan sonra Mecliste yapacağı hiçbir etkinliğe kesinlikle katılımım olmayacak” dedi.
HERŞEY ATATÜRK’ÜN SAYESİNDE
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına her türlü hakları, eğitim-öğrenim, seçme ve seçilme hakkını vermiş büyük bir dünya lideri olduğunu vurgulayan Köksal, “Mustafa Kemal Atatürk bizim Cumhuriyetimizin kurucusudur. Tüm dünya milletleri bunun kıymetini anlamış durumda. Ama hala daha Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetini anlayamayanlar var ne yazık ki. Biz şunu söylüyoruz; Ben bir Türk kadını olarak O’nun tanıdığı haklar sayesinde okudum, eğitim aldım. Bu ülkede avukatlık yaptım. İş dünyasında kendime yer bulabildim. Siyaset yaptım, oy kullandım ve O’nun Türk kadınına bahşettiği seçme ve seçilme hakkı sayesinde Afyonkarahisar’dan milletvekili seçilerek TBMM’de ilimi temsil etme hakkına sahip oldum” diye konuştu.
“BU HADSİZLİK VE
SAYGISIZLIK KABUL EDİLEMEZ”
Türkiye de birçok batı ülkesinden daha önce kadınlara tanınan hakları Türk kadının Atatürk sayesinde yaşadığının altını çizen Köksal şöyle konuştu: “O dönemlerden bugüne kadar tanınan haklara bakıyoruz gelinen noktada İsmail Kahraman’ın yaptıklarına baktığımızda ne yazık ki ilerletmek yerine geriletmeye yönelik bir çaba olduğunu görüyoruz. Bu ülke de kadınlar her yerde. Kadınlar; asker, siyasetçi, işkadını, doktor, avukat, tiyatrocu oluyor. Kadınlar her alanda büyük başarılara imza atabiliyor. Dolayısıyla İsmail Kahraman ve O’nun taşıdığı zihniyettekilerin bunu görmemesi gerçekten çok üzücüdür. Bir kez daha kendisini kınıyoruz. Üstelik Çanakkale şehitlerimizin annesi rolünde ki kadın tiyatroculara yapılan bu saygısızlığı, bu hadsizliği kesinlikle kabullenmemiz mümkün değil. Kadın her yerde olmalı ve olacak. Bu ülkede de kadın mücadelesine her zaman destek vereceğiz.”
“2019’DA SİYASET
SAHNESİNDEN SİLİNECEK”
CHP olarak kadın-erkek eşitliğine, toplumsal cinsiyet eşitliğine inanıp bu konuda mücadele eden bir parti olduklarını söyleyen Burcu Köksal sözlerine şöyle devam etti : “TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı artık bu tür söylemlerde bulunmamaya, bu tür eylemleri yapmamaya davet ediyoruz. Lütfen oturduğu koltuğun hakkını versin. Kadınlar bu toplumda bir bireydir. Kadınlar bu toplumun temel taşlarındandır. Ve lütfen artık kadın-erkek eşitliğine inansın. Kadın mücadelesine de gerekli desteği versin. Kadının hak etmediği bu tür saygısızlık ve hareketleri yapmasın. Bugün kadınları tiyatro sahnesinden silmeye çalışanları kadınlar 2019 seçimlerinde siyaset sahnesinden silecekler.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme