• Haberler
  • Siyaset
  • Köksal, İspanya’da Atatürk’ü anlattı – Kocatepe Gazetesi

Köksal, İspanya’da Atatürk’ü anlattı – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmaları doğrultusunda İspanya’da bir takım temaslarda bulundu. Türkiye'de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Çalışma Ziyareti kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil eden Burcu Köksal, İspanya Temsilciler Meclisi Finans ve Kamu İdaresi Komisyonu Başkanı Antonio Pradas [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmaları doğrultusunda İspanya’da bir takım temaslarda bulundu. Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme Çalışma Ziyareti kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil eden Burcu Köksal, İspanya Temsilciler Meclisi Finans ve Kamu İdaresi Komisyonu Başkanı Antonio Pradas Torres, Senato Finans ve Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı Jose Luis Sanz Ruiz ve Eşitlik Komisyonu Başkanı Susana Camarero Benitez, İspanya Sağlık, Sosyal Hizmetler ve Eşitlik Bakanlığına bağlı Kadınlar Enstitüsü yetkilileri, Endülüs Parlamentosu Finans ve Kamu İdaresi Komisyonu Başkanı Pablo Venzal Conteras ve Eşitlik ve Sosyal Politikalar Komisyon Başkanı Jesus Romero Sanchez ile görüştü.
İLERİ GÖRÜŞLÜ
BİR DEVRİMCİ
Milletvekili Köksal, görüşmelerinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarını dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çağdaş medeniyetler seviyesine yükseldiğini, kadınların seçme ve seçilme haklarının temini konusunda, Atatürk döneminde birçok Avrupa ülkesini geride bıraktığını anlatan Köksal, “Mustafa Kemal Atatürk, ileri görüşlü, eşitlikçi, Cumhuriyetçi ve devrimci idi. Fransız İhtilali’nin Avrupa’da oluşturmaya başladığı değerleri en iyi özümseyen, ama bir taraftan da Asya köklerini inkâr etmeyen bu vatansever devrimcimizin kurduğu partinin milletvekili olarak karşınızda bulunmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
ENDÜLÜS MECLİSİ ÖRNEK
Köksal, İspanya hakkında da değerlendirmede bulunarak, “Meclis’te Kadın temsiliyetinin yüzde 50.6’ya ulaştığı Kamu Sektöründe kadın istihdamının yüzde 66 olduğu Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme konusunda oldukça önemli çalışmalar yapmış olan Endülüs Meclisi’ni ziyaret ettik. Türkiye’de de bu şekilde çalışmaların yapılması gerekiyor. Kadın-erkek eşitliğini toplumsal yaşamın her alanına yaymamız hâlinde ülkemizin refah seviyesi artacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme