'Köksal, Görkemli Haftaya Gölge Düşürmek İstedi'

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın Kocatepe'deki törenlerde imza attığı protokol krizi hakkında konuştu. Sevim, 'Görkemli haftaya gölge düşürmek istedi' dedi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi.
Basın toplantısı Tanıtım ve Medya Başkanı Halil İbrahim Sevim ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri Dilek Hanım Çengel ve Abdullah Özteke’nin katılımlarıyla gerçekleşti.
Basın toplantısında konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sevim, “Büyük Taarruz’un 102’nci yılı dolayısıyla şehrimizde düzenlenen Zafer Haftası etkinliklerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş ‘u misafir ederek şehrimizde en iyi şekilde ağırlamanın onurunu yaşadık. Zafer Müzesi’nin açılışı ve sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelerek istişare toplantıları düzenleyerek dolu dolu bir hafta geçirdik. Ancak kendi sorumluluk alanlarında olduğu halde sandalye düzeninden ve materyalinden dolayı şehrimize gelen misafirlere ev sahipliği yapmaktan ziyade bilinçli bir kriz çıkartan Afyonkarahisar Belediye Başkanı maalesef bu görkemli haftaya bazı programlara da katılmayarak gölge düşürmek istemiştir” dedi. 

'Köksal, Görkemli Haftaya Gölge Düşürmek İstedi'

“SENARYOLARLA DEĞİL DERTLERLE HEMHAL OLSUN”

“Makam odasında dinleme cihazı (böcek) çıktı” söylemini de hatırlatan Sevim, “Sürekli olarak suni krizlerle ülke gündeminde kalmak gibi bir kaygısı olan Afyonkarahisar Belediye Başkanı tıpkı böcek hadisesinde olduğu gibi bu krizde de maalesef şehrimizin tadını tuzunu kaçırmaya ve gergin bir ortam oluşturmaya gayret etmiştir. Bizler kendisine bundan sonra yalanların olmadığı, insanların sürgün edilmediği ve Afyonkarahisar halkını germediği bir yönetim sergilemesini tavsiye ediyoruz. Senaryolar üretmekle meşgul olmak yerine Afyonkarahisar’ın dertleriyle hemhal olmanızı tavsiye ediyoruz. Mesela seçimden evvel söz verdiği gibi vatandaşlarımızın cebinden para çıkmadan kentsel dönüşümü sağlamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BELEDİYE’DE ZULÜM YAPILIYOR”

Sevim, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ‘anne sözü’ veriyorum diyerek seslendiği belediye personeline ne zulmü bitiyor ne de baskısı. Şöyle bir süzgeçten geçirdiğimizde bu sözünü unutan Köksal, önceki dönem belediye başkan yardımcısı Barış Dal’ı sınavla kazanmış olduğu ve kadrosunun bulunduğu müdürlük görevinden hukuksuz bir şekilde daha alt bir göreve atamıştır. Yine belediyenin farklı kademlerinde görev yapan, belediye personeline yapılan zulümleri sıklıkla duyuyoruz. Fırsat buldukça da siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyuyla paylaşacağız.”

Bakmadan Geçme