Köksal'dan Akarçay Açıklaması: Kuraklık

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların Akarçay hakkındaki şikayetleri üzerine açıklama yaptı

www.kocatepegazetesi.com ve Afyonkarahisar’daki farklı basın kuruluşlarının gündeme getirdiği Akarçay’daki kirlilik hakkında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’dan açıklama geldi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin sosyal medya mecralarında Köksal imzasıyla paylaşılan duyuruda “İklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkileriyle birlikte şehrimizde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yeterli yağış alınamamıştır.

Köksal'dan Akarçay Açıklaması: Kuraklık

Yetersiz yağışlar sebebiyle son iki yıldır Akarçay'ın kapakları açılamamış ve su akışı sağlanamamıştır. Akarçay'da su seviyesindeki yetersizlik ve çevresel faktörler, su içinde ciddi bakteriyel oluşumlara çevre ve kirliliğe yol açarak insan ve sağlığını tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır” denildi. 

Köksal'dan Akarçay Açıklaması: Kuraklık

Açıklamada “DSİ ile yapılan protokol gereğince, Akarçay'ın 4503 metrelik kısmı belediyemizin sorumluluğundadır. Vatandaşlarımızdan gelen koku ve kirlilik şikayetlerine karşılık olarak Belediyemiz, Akarçay'ın temizliği için çalışmalara başlamıştır. Suyun serbest bırakılmasının ardından, kanal içerisinde gerekli temizlik işlemleri yapılarak şikayet ve taleplerin karşılanması sağlanacak; koku ve kirlilik sorununun önüne geçilecektir” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme