• Haberler
  • Gündem
  • Köksal: CHP ve millet ittifakı iktidarında bayramları bayram gibi yaşayacağız

Köksal: CHP ve millet ittifakı iktidarında bayramları bayram gibi yaşayacağız

CHP Milletvekili Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde AK Parti iktidarında 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın bayram olarak kutlanmadığını ileri sürdü. Köksal, 'CHP ve Millet İtifakı iktidarında bayramları bayram gibi yaşayacağımızı bir kez daha dile getiriyorum. Kutlu, mutlu, umutlu olsun.' dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma [&hellip]

Haber
CHP Milletvekili Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde AK Parti iktidarında 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın bayram olarak kutlanmadığını ileri sürdü. Köksal, “CHP ve Millet İtifakı iktidarında bayramları bayram gibi yaşayacağımızı bir kez daha dile getiriyorum. Kutlu, mutlu, umutlu olsun.” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Zafer Meydanı’nda açıklama yaptı.
“ÜLKEMİZİN YAŞADIĞI ACI GERÇEKLER ORTADA”
Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün ABD’de işçilerin çalışma süresinin 8 saat olması için başlattıkları bir mücadelenin ürünü olduğunu söyledi. Köksal, “1 Mayıs; Fabrikalardan, tarlalara, hastanelerden, okullara, mağazalardan, madenlere yeryüzünün her bir karış toprağında emek verip alın teri dökenlerin bayramıdır. AKP iktidarında 1 Mayıs İşçi Bayramı bayram olarak kutlanmayı çoktan geçmişse de biz yinede geleceğe dair umutlarımızla kutlamaya devam ediyoruz. Her gün sağanak yağan zamlar ve artan enflasyonla cumhuriyet tarihinin rekor işsizliğiyle, yoksullukla karşı karşıya kaldığımız ülkemizde elektrik ve doğal gaz faturasını ödeyemenler, ucuz ekmek kuyruklarında saatlerce bekleyip, pazar artıklarından çocuklarına yemek pişirmeye çalışan yoksul anneler vardır. Ataması yapılmadığı için canına kıyan öğretmenler, işsizlikle kıvranıp iş bulma ümidini yitiren gençlerimiz herkesçe bilinmektedir. Mazot alamadığı için tarlasını süremez hale gelen çiftçiler, bayram ikramiyelerine üç kuruşluk zam çok görülen emekliler, asgari ücretle geçim mücadelesi verenler, 3600 ek gösterge sözü seçim meydanında kalanlar, hala kadro bekleyen taşeron, geçici işçiler, yılın belli zamanlarını işsiz geçiren mevsimlik işçilerimiz var. Hakları verilmeyen emeklilikte yaşa takılanlar, parasızlık yüzüden eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrenciler, dükkânını siftahsız kapatıp borçlarıyla cebelleşen esnaflar vardır. Tüm bunlar ülkemizin yaşadığı acı gerçeklerdir.”
“CHP VE MİLLET İTTİFAKINDA BAYRAMLARI BAYRAM GİBİ YAŞAYACAĞIZ”
“Bir yandan ballı kamu ihalelerle, verilen garanti ödemelerle bir eli yağda bir eli balda zevk sefa içerisinde yaşayanlar çift maaşlarla günü gün edenler var.” diyen Köksal şöyle konuştu: “Diğer yanda ise emeğinin, alın terinin karşılığını alamayanlar vardır. İşte bu yüzden bu adaletsizliğe, bu ayrımcılığa, bu eşitsizliğe karşı mücadeleye devam ediyoruz. Gündüzlerinde işsiz gezilmeyen, gecelerinde yatağa aç girilmeyen ve çocukların geleceğe güvenle baktıkları herkesin alın terinin karşılığını alabildiği bir Türkiye için mücadeleye devam ediyoruz. Emek verilerek atılan her adım değerlidir. Çünkü emek en yüce değerdir. İşçi, çiftçi, emekli, memur hiç fark etmez. Hepimiz bu ülkenin emek verenleri, alın teri dökenleriyiz. Bizim gözümüzde işçi, çiftçi, çoban, tüccar, sanatkâr, doktor kısaca tüm vatandaşların hak menfaat ve hürriyeti eşittir diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundayız. Ne ezen ne ezilen insanca, hakça bir düzen diyenleriz biz. Emeği yok sayan emekçinin haklarını vermeyen, vatandaşın yarı aç yarı tok olmasını yaşamak sayan anlayışla geçireceğimiz son bayram olması dileğiyle. Çalarak değil çalışarak geçinenlerin, ekmeği için onurunu ve insanlığını bozmadan bileğinin hakkıyla çalışıp alın teri dökenlerin, zalimlerin karşısında dimdik durabilenlerin, saraya değil vatandaşa bütçe isteyenlerin bayramı kutlu olsun. Emekliye, işçiye yoksulluk sınırının üzerinde maaş dileyenlerin, doğalgaz, akaryakıt ve elektrik zamları geri çekilsin diyenlerin, açlık sınırının değil yoksulluk sınırının üzerinde insanca bir yaşam isteyenlerin, helal lokma peşinde alın teri dökenlerin işçi bayramı kutlu, mutlu, umutlu olsun. Bu vesile ile tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerimin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. CHP ve Millet İtifakı iktidarında bayramları bayram gibi yaşayacağımızı bir kez daha dile getiriyorum. Kutlu, mutlu, umutlu olsun.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Bakmadan Geçme