'Köklerine Bağlı Çocuklarımızla Geleceğimizden Çok Umutluyuz'
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuklar için hazırlanan etkinlik alanını ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 'Milli ve manevi duyguları her zaman için köklü, bunlara bağlı gençlerimiz, çocuklarımız yetiştiği sürece biz inşallah gelecekten her zaman için umutta olmaya, geleceğe güvenle, ümitle bakmaya devam edeceğiz.' dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105’inci yıl dönümü kutlama töreni, coşkulu bir şekilde kutlandı. Törenin ardından Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nun bahçesine çocuklar için hazırlattığı birbirinden eğlenceli gösteri ve yarışmaların düzenleneceği etkinlik alanını ziyaret etti. Bu ziyaretinde Yiğitbaşı, çocuklara pamuk şeker ikram etti.
“BAYRAK ŞİİRİ’NDE HEPİMİZİN GÖZLERİ DOLDU”
Ziyaretin ardından demeç veren Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hep birlikte coşkuyla kutlamaya devam ediyoruz. İçeride Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda çok coşkulu, çok güzel, çok anlamlı bir tören gerçekleşti. Çocuklarımızın ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla. Bayrak şiirinde gerçekten hepimizin gözleri doldu. Garnizon komutanımızı şöyle bir gözlemledim, gerçekten gözleri doldu. Hepimiz hem göğsümüz kabararak hem de gurur duyarak evlatlarımızı, eşlerimizi, çocuklarımızı izlemiş olduk.” ifadelerini kullandı.
“GELECEĞE UMUTLA BAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Milli ve manevi duygularla köklerine bağlı çocukların ve gençlerin yetişmesi ile gelecekten umutlu olduğunu vurgulayan Yiğitbaşı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 105. açılış, kuruluş yıldönümü, aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından hediye edilen bu bayram kutlu olsun. Bizler gerçekten geleceğimizden çok umutluyuz. Şu an tabi çok zorlu bir dönemden geçiyor dünya. Hem dünyadaki çatışmalar, dünyadaki sıkıntılar, zorluklar hem ülkemizi etkileyen birtakım zorluklar ve olağanüstü durumlar hepimizin tabi malumu. Ancak böylesine güçlü, milli ve manevi duyguları her zaman için köklü, bunlara bağlı gençlerimiz, çocuklarımız yetiştiği sürece biz inşallah gelecekten her zaman için umutta olmaya, geleceğe güvenle, ümitle bakmaya devam edeceğiz. Buradaki çalışmalarımızda, Afyonkarahisar’daki çalışmalarımızda bunun bir göstergesi.” dedi.
“DEVLETİN TÜM KURUMLARI OLARAK ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Özellikle çocuklarla ve gençlerle aralarınlar karşılıklı çok güçlü bağın olduğunun altını çizen Yiğitbaşı, “Çocuklarımızla, gençlerimizle çok güzel, kuvvetli bir bağımız var. Gerek üniversite gençlerimizle olsun, gerek çalışan gençlerimizle, yaşı daha küçük olan çocuklarımızla. Her ortamda karşılaşıyoruz. Çok güzel, çok güçlü bir manevi bağımız da var. Gerek annelik duygusuyla gerek onların ablaları olduğumuz hissiyle onlara gerçekten hem kendimizi yakın hissediyoruz hem de bu yakınlığı onların da hissettiğini görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor. Hem şehrimizde hem ülkemizde inşallah gençlerimizin bu 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı ben tekrar çocuklarımızı, gençlerimizi kutluyorum. Ve onlara gerçekten çok güvendiğimizi vatanımızın istiklali ve istikbali için. Bu bayramın kendilerine emanet edildiğini ve bizim de bununla gurur duyduğumuzu her ortamda, her türlü konuda yanlarında, arkalarında olmaya devam edeceğimizi devlet olarak, devletin bütün kurumları olarak buradan tekrar bu bayram vesilesiyle ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
“AİLELERİMİZE BÖYLE EVLAT YETİŞTİRDİKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, şu ifadelerle sözlerini tamamladı:
“Tekrar bütün paydaş kurumlarımıza bu güzel kutlamalar için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ailelerimize, eğitimcilerimize, böyle güzel evlatlar yetişimleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim için çok kıymetli. İnşallah onlar için ellerimizden, ellerimizden gelen her türlü imkanı en üst düzeyde devlet olarak onların en güçlü şekilde, en anlamlı bir şekilde hayata hazırlanmaları için her türlü gayreti göstereceğimize buradan tüm vatandaşlarımıza, tüm ailelerimize, hemşehrilerimize sözünü de veriyoruz. İnşallah Allah yar ve yardımcımız olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız tekrar kutlu olsun. Sağ olun, var olun.”