Köken yeniden başkan – Kocatepe Gazetesi

Türk Eczacıları Birliği 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası'nın olağan seçimli genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. 9 Eylül Cumartesi günü oda da genel kurul toplantısı gerçekleştirilirken dün sabah 09.00'dan 17.00'ye kadar oda da seçim yapıldı.SEÇİM İKİ YILDA BİR33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Köken, olağan seçimli kurul sürecini Kocatepe Gazetesi'ne değerlendirdi.Eczacı Odası'nda [&hellip]

Türk Eczacıları Birliği 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası’nın olağan seçimli genel kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. 9 Eylül Cumartesi günü oda da genel kurul toplantısı gerçekleştirilirken dün sabah 09.00’dan 17.00’ye kadar oda da seçim yapıldı.
SEÇİM İKİ YILDA BİR
33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Köken, olağan seçimli kurul sürecini Kocatepe Gazetesi’ne değerlendirdi.
Eczacı Odası’nda seçimlerin 6643 sayılı kanun gereği 2 yılda bir yapıldığını belirten Köken, “Öncelikle şahsınızda Kocatepe Gazetesi’ne çok teşekkür ediyorum. Eczacı Odası’nda seçimli kongrelerimiz 6643 sayılı kanun gereği 2 yılda bir yapılıyor. Yılda bir kez de mali kongreleri düzenliyoruz. 2017 yılında ki olağan seçimli kongre yine kanunda belirtildiği üzere Eylül ayı içerisinde 09 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirdik. Genel kurulumuzun akabinde 10 Eylül Pazar günü de (dün) oda binamız da üyelerimizin katılımıyla seçimlerimizi tamamlayacağız” dedi.
ZORA’NIN VEFATI ÜZDÜ
33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanlık görevini dört dönem 8 yıl boyunca sürdürdüğünü belirten Melih Köken, “Afyonlu meslektaşlarımızın bize olan teveccühleri nedeniyle bu dönemde listem ile birlikte adaylığımı koydum. Bu kongrenin bizim için buruk ve üzücü bir tarafı da var. Yaklaşık 40 gün kadar önce çok değerli çalışma arkadaşım olan, 8 yıl birlikte çalıştığım sürekli birlikte mesai yaptığımız Genel Sekreterimiz Eczacı Sedat Zora kardeşimizi ani bir kalp krizi neticesinde kaybettik. Bizler ve Afyon Ecza camiası olarak son derece üzgün buruk bir kongreye gittik. Bu vesile ile tekrar ailesine, sevenlerine eczacılık camiasına başsağlığı diliyorum. Değerli kardeşimin mekânının cennet olmasını diliyorum. Onu çok arayacağı ve özleyeceğiz” diye konuştu.
MÜCADELE ZİHNİYET
DEĞİŞİMİ İÇİN
İlaç ve eczacılık üzerine konuşup söylemek istedikleri olduğunu belirten Köken, “Öncelikle eczacılık eskisi gibi bir ekonomik yapıda değil. Çok fazla ekonomik kayıplarımız sözkonusu. Bu durum uzun zamandan beri bu şekilde süre geliyor. 2003 yılında başlayan 2009 yılında ortaya çıkan ilaç fiyat kararnameleri nedeniyle geldiğimiz noktada eczacılar ekonomik sıkıntılar yaşamaktalar. Bu konuda üst birliğimiz Türk Eczacılar Birliğinin  (TEB) çabaları var. Bunlar yeterli olmayan çabalar olmakla birlikte yeni dönemde de Türk Eczacıları Birliği’nde de bir zihniyet değişikliği için mücadele edeceğimizi ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
ÖNCELİK ECZACILIĞIN
GELECEĞİ OLMALI
“2015 yılında da biz benzer bir mücadele yaparak benimde içinde bulunduğum bir liste ile Türk Eczacıları Birliği yönetimine talip olduk” diyen Köken, “Tabi ki bu seçimler birazda nasip işi. Biz ekibimizle üç oyla o seçimi kaybetmiştik. Bu dönem yine çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türk Eczacıları Birliği’nde ki zihniyette biz; mesleği önceleyen, koltukların siyasi basamak olarak kullanılmadığı, eczacılık mesleğini önceleyen, eczacılığın geleceği, toplum sağlığı için faydalı çalışmalar yapacak bir yönetim anlayışına geçilmesine talibiz. Afyon’dan da bu yapının içinde bir temsilcimizin olması bizler içinde büyük bir mutluluk olacak. Mesleği önceleyen bir yapıdır” ifadelerini kullandı.
MEDİKALDE DOĞRU
ADRES ECZANE
3 Mayıs 2017 tarihinde SGK ile İlaç Revizyon protokolünün yanı sıra Ayakta Tıbbi Tedavi de kullanılan tıbbi malzemelerin temini sözleşmesinin imzalandığını kaydeden Köken şöyle konuştu: “Haziran ayı itibariyle başlayan ve Temmuz ayı itibariyle de yoğun şekilde Afyonlu eczacılarımız 116 kalem ayakta tedavi de kullanılan tıbbi malzemeyi karşılamaya başladık. Biz Afyon halkımıza hep şunu söyledik; Eczane güvendir. Eczacı bulunduğu yerin akil insanıdır. Eczacı bulunduğu yerin ışığıdır. Bunu bir kez daha ifade ediyorum. Medikal malzemeler konusunda da eczacılara güvenilmesini, ilaçlar nasıl rahat alınıyorsa bununla ilgili doğru adresin eczane ve eczacılar olduğunun üzerini çizmek istiyorum.”
GIDA TAKVİYELERİNDEN
UZAK DURUN!
Melih Köken, medyaya sıkça yansıyan her fırsatta dile getirdikleri internet üzerinden ilaç satışı, gıda takviyesi ve bitkisel ilaç, çay vb isimler altında ehil olmayan kişilerce yapılan ürün pazarlamalarına dikkat çekti. Köken sözlerine şöyle devam etti: “Gıda takviyesi ve bitkisel ilaç, çay gibi bu tür ürünlerden mutlak surette uzak durulması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.”
EUS 1 EKİM’DE
Yakın zamanda eczacılıkla ilgili uzmanlık sınavının yapılacağını belirten Köken şunları söyledi:
“Eczacılıkta Uzmanı Sınavı (EUS) iki ayrı uzmanlık dalında yapılacak. 01 Ekim 2017 tarihinde Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı yapılacak. Tıpta ve Diş Hekimliğinde yapılan uzmanlık sınavları TUS ve DUS gibi EUS diye bir sınavımız olacak. EUS 23 Eylül’de yapılacaktı. Bir erteleme oldu. 01 Ekim 2017 tarihinde yapılacak. Bu sınav ile kanunumuz gereği eczacılara uzmanlık yapma imkânı verildi. Böylece eczacılarımız Klinik Eczacılık Uzmanlığı, Fitoterapi Eczacılığı Uzmanlığı yani bitkisel ürünlerle ilgili uzmanlık adı altında 2 uzmanlık alanıyla da ülkemizde ki toplum sağlığına hizmet verecekler. Kongremizin Afyon’a, vatandaşlarımıza, toplum sağlığına faydalı olmasını diliyorum. Sizin bize gösterdiği ilgiden dolayı şahsım ve Eczacı Odası adına teşekkürlerimi sunuyorum.”
KONGRE GÜNDEMİ
İCRA EDİLDİ
33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası’nda gerçekleştirilen kongre divanı Eczacı Müjgan Aydın’ın Başkanlığında Adalet Özgün, Gonca Arslan’dan oluştu.
Saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kongre devam etti. Yönetim kurulu faaliyet raporları, yönetim kurulu mali raporları, denetleme kurulu raporlarının tek tek okunduğu toplantıda tüm raporlar tek tek oylanarak ibra edildi. Dilek ve temennilerin ifade edilmesi ile toplantı sona erdi.
KÖKEN TEKRAR BAŞKAN
33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası’nın mevcut Başkanı Melih Köken’in Yönetim Kurulu Başkanlığında; Özlem Kılınçkaya, Bülent Eser, Alper Pehlivanlı, Hakan Demir, Sevgi Özkara, Ahmet Kürşat Sarı yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. Ömer Soykasap, Selçuk Gönüllü, Özlem Ertunç, M. Ege Toker Altıok, Melih Arslan Haysiyet Divanı üyesi seçildi. Denetleme kurulu üyeliklerine ise; Sabri Özteke, Canan Atlı, Emre Helvacıoğlu getirildi. Seçim sonucu büyük kongre delegeliklerine; Melih Köken, Özlem Kılınçkaya, Bülent Eser, Hakan Demir ve Alper Pehlivanlı seçildi.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme