• Haberler
  • Genel
  • Koçum, gözyaşları ile uğurlandı – Kocatepe Gazetesi

Koçum, gözyaşları ile uğurlandı – Kocatepe Gazetesi

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Bolvadin Belediye Başkanı Mehmet Koçum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Bahçeli, 'Koçum’un Bolvadin’e büyük hizmetleri oldu' dedi Cumartesi gecesi mide kanaması şüphesiyle Bolvadin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve burada yapılan teşhiste kalp krizi geçirdiği anlaşılan, Pazar günü ise tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Bolvadin Belediye [&hellip]

Koçum, gözyaşları ile uğurlandı

Kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Bolvadin Belediye Başkanı Mehmet Koçum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. Bahçeli, “Koçum’un Bolvadin’e büyük hizmetleri oldu” dedi

Cumartesi gecesi mide kanaması şüphesiyle Bolvadin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve burada yapılan teşhiste kalp krizi geçirdiği anlaşılan, Pazar günü ise tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Bolvadin Belediye Başkanı Mehmet Koçum, Bolvadin’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.
Bolvadin şehir merkezindeki bina ve ilan tahtalarında Mehmet Koçum’un Bolvadinliler tarafından unutulmayacağı mesajı verilen afişlerin asıldığı görülürken, Koçum’un naaşı, öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazına kadar çarşı meydanında durdu. Bayrağa sarılı tabut başında nöbet tutan gençler, gözyaşlarına hakim olamadı.
MHP İlçe Başkanlığı’nda Koçum ile ilgili konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bolvadin Belediye Başkanı, geçirdiği kalp krizi sonrasında Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Başta ailesi olmak üzere Bolvadinlilere ve Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum. Koçum’a da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Bahçeli, şöyle devam etti:
“Cumartesi günü Manavgat İlçesi’nde yapılmakta olan belediye başkanları toplantısına gelip, burada arkadaşlarıyla birlikte toplantıda bulunan Koçum, işleri nedeniyle toplantıdan erken ayrılıp Bolvadin’e geldikten sonra gece yarısı geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastaneye intikal etmiş, burada da hakkın rahmetine kavuşmuştur. Çok değerli bir insan olup, yaptığı hizmetlerle Bolvadin’e çok büyük katkısı oldu. Bolvadin’de birlik beraberliği sağlamış, değerli bir şahsiyettir. Çok güzel hizmetler yapabileceği olgun döneminde hakkın rahmetine kavuşmuştur.”
Emekli olduktan sonra köşesine çekilmedi
Açıklamanın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı ve partililer, öğle namazının kılınacağı Çarşı Camii’ne hareket ettiler. Öğle namazından sonra Çarşı Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Eski Bolvadin Müftüsü Necati Karabağ, “Bizi bu dünyaya getiren de buradan götüren de Allah’tır. Kardeşimiz bunun şuuru içindeydi. Halkına hizmet etti. Yavrularımıza aydınlık yolu gösterdi. Emekli olduktan sonra köşeme çekileceğim demedi. Bu değerli kardeşimiz Mevlasına kavuştu. Hizmet her zaman güzeldir. Hizmetin de belli riskleri vardır. Bu kardeşimiz de nihayetinde yoruldu. Yüce Rabbimiz, geride kalanlara sabır ihsan eylesin” dedi. Cenaze namazına Bahçeli’nin yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akçan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, mülki amirler, daire müdürleri, siyasi parti il ve ilçe başkanları, partililer katıldı. MHP Lideri Bahçeli, Mehmet Koçum’un oğlu Mustafa Koçum ile ön safta yer aldı. MHP Lideri Bahçeli’nin arka safta kalan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca’yı ön safa davet etmesi ve Koca’nın da davete icabet etmesi dikkatlerden kaçmadı.
5 bin kişi katıldıYaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Koçum’un cenazesi omuzlarda yaklaşık 5 kilometre taşınarak Bolvadin Asri Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.Cenazenin götürülmesi sırasında bazı Bolvadinli kadınlar, ‘Başkanım bizi böyle mi bırakacaktın’, ‘Borç ödeme derdiyle can verdi’, ‘Başkaları yedi, o kapatırken öldü’ ağıtları yaktı. MHP Lideri Bahçeli de yaklaşık 2.5 kilometre boyunca tabutun arkasından yürüdü.
Bahçeli’den birlik mesajı
Koçum’un naaşının toprağa verilmesinin ardından MHP heyeti, Bolvadin Belediye Başkanlığı’na uğradı. Belediye Başkanı Koçum’un makamına karanfil bırakıldığı ve kimsenin makama oturmadığı görülürken MHP Lideri Devlet Bahçeli ve MHP heyeti, makamın önündeki koltuklara oturdular. Belediye’nin girişine de bir taziye-anı defteri konuldu.
Burada kısa bir konuşma yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Belediye Meclisi üyesinin hep birlikte Bolvadin için çalışacaklarını kaydetti. Bir kişinin 9 MHP’li Belediye Meclis üyesi olduğunu hatırlatması üzerine Bahçeli, parti ayrımı yapmadığını, hep beraber Koçum’u aratmamaları gerektiğini söyledi.
Mehmet Koçum kimdir?Mehmet Koçum, 1954 yılında Bolvadin’de doğdu. 1974 yılında İmam Hatip Lisesi’ni bitiren Koçum, 1974-1979 yıllarında değişik camilerde imam hatiplik yaptı. 1980 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Bolvadin Ticaret Lisesi ve Gazi İlköğretim Okulu’nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yaptı.Koçum, uzun yıllar Bolvadin Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulundu. Koçum evli ve çocuk 4 babası olup, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli seçimlerin MHP’den Bolvadin Belediye Başkanı seçilmişti.
Belediye’den teşekkür
Öte yandan cenaze namazının ardından Bolvadin Belediyesi’nden de teşekkür açıklaması geldi. Bolvadin Belediye Başkanvekili Himmet Kantarcı adına yapılan açıklamada “Örünü Bolvadin’e hizmete adamış, eğitim ve siyasi hayatı boyunca ilçemizin kalkınması için mücadele etmiş, bu uğurda asla taviz vermemiş değerli Belediye Başkanımız Mehmet Koçum’un vefatı nedeniyle ilçemize gelerek, bizi bu acı günümüzde yalnız bırakmayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılarına, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak’a, Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan’a Üzüntümüzü paylaşmak için ülkenin dört bir tarafından ilçemize gelerek, başsağlığı dileğinde bulunan devlet erkanına, Milletvekillerine, Siyasi partilerin temsilcilerine, Belediye Başkanlarına, Yiğit Başkanımızı Hakk’a yolculuğunda yalnız bırakmayan kadirşinas Bolvadin halkına şükranlarımızı sunarız” denildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme