• Haberler
  • Genel
  • Koçoğlu'nun şirketine saldırı – Kocatepe Gazetesi

Koçoğlu'nun şirketine saldırı – Kocatepe Gazetesi

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu'nun Ankara'daki işyerine silahlı saldırı düzenlendi. 'Hayalet tabanca' diye bilinen Glock marka silahla 13 el ateş eden saldırgan, suç aletini orada bırakarak kayıplara karıştı Dünyanın birçok yerinde önemli projelere imza atan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı, Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Mehmet Şükrü Koçoğlu'nun sahibi olduğu Koçoğlu İnşaat'ın genel merkez binası, önceki gece [&hellip]

Koçoğlu’nun şirketine saldırı

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu’nun Ankara’daki işyerine silahlı saldırı düzenlendi. ‘Hayalet tabanca’ diye bilinen Glock marka silahla 13 el ateş eden saldırgan, suç aletini orada bırakarak kayıplara karıştı

Dünyanın birçok yerinde önemli projelere imza atan Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı, Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Mehmet Şükrü Koçoğlu’nun sahibi olduğu Koçoğlu İnşaat’ın genel merkez binası, önceki gece silahlı saldırıya uğradı. Basında yer alan haberlere göre; Firmanın merkez binasına 13 el ateş eden saldırgan, kullandığı ‘Glock’ marka tabancayı olay yerinde bıraktıktan sonra ortadan kayboldu. Güvenlik güçleri, saldırganı yakalamak için alarma geçti. Dünkü gazetelerin haberine gore, Ankara Emniyeti, ihale anlaşmazlığı ihtimali üzerinde duruyor. Koçoğlu İnşaat A.Ş’nin Abidin Daver Sokak’ta bulunan genel merkezine kimliği belirlenemeyen saldırgan tarafından açılan ateş çevrede bulunan vatandaşları da oldukça tedirgin etti. Binaya 13 el ateş eden saldırgan daha sonra olayda kullandığı ‘ha-yalet tabanca’ olarak bilinen Glock marka silahını olay yerinde bırakarak kaçtı. Görgü tanıklarının ifadesine göre ticari bir taksiyle gelen saldırgan daha sonra yine aynı araçla kaçtı.
‘Saldırıya ticari taksi ile geldi’
Saldırının hemen ardından olaya el koyan Asayiş Şube Müdürlüğü’nün yanı sıra ihale anlaşmazlığı ihtimali üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de soruşturmaya dahil oldu. Kamera kayıtlarının incelemesiyle başlayan soruşturmada, ilk elde edilen bulgular ise saldırganın görgü tanıklarının ifadesinin aksine koyu renkli özel bir otomobille geldiğini gösterdi.
Dünyanın birçok ülkesinde prestijli projelere imza atan Koçoğlu İnşaat, Irak’ın işgalin ardından yeniden yapılandırma kapsamında bu bölgede çok sayıda ihale almıştı. Koçoğlu İnşaat’ın ismi son olarak ‘yurt dışına işçi götürme’ vaadiyle vatandaşlardan para toplayan dolandırıcıların kullanmasıyla gündeme gelmişti.

Bakmadan Geçme