• Haberler
  • Gündem
  • Kocatepe'nin 'Yapay Zeka' Haberi Mısırlıoğlu'nun Gündeminde

Kocatepe'nin 'Yapay Zeka' Haberi Mısırlıoğlu'nun Gündeminde

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, www.kocatepegazetesi.com'un yaptığı 'Afyon'un sorunlarını yapay zekaya sorduk' haberine basın toplantısında yer verdi. Mısırlıoğlu, haberi yorumlarken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri'ni eleştirdi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında www.kocatepegazetesi.com’un haberini gündeme getirdi. Mısırlıoğlu, “Geçtiğimiz günlerde Kocatepe Gazetesi yapay zekaya Afyonkarahisar’ın en büyük 3 sorununu sormuş. Aldığı cevaplar çok ilginç. Yapay zeka ‘Afyonkarahisar’da işsizlik oranı oldukça yüksek’ demiş. Bunu yapay zekaya falan sormaya gerek yok. Bizim AK Parti Milletvekilleri hariç bunu herkes biliyor, hepimiz biliyoruz. Hepimizin etrafı iş arayan gençlerle dolu. İstihdam arayan gençlerle dolu, bir tek AK Partili Milletvekilleri’nin etrafında bunlar yok. Onlar zaten kelebeklerle Kevser Irmağı’nın oralarda uçuyorlar. AKP’li Milletvekillerimiz Kevser Irmağı’nın kenarında uçuyorlar, melek oldular. Onların cephesinden baktığınız zaman hiçbir sıkıntı yok. Yapay zeka bulmuş. Yarın yapay zekayı da bunlar muhalefet zannederler, ‘Bay Kemal’ filan demeye kalkarlar” dedi.

“ESNAFIN, SANAYİCİNİN HEYKELİNİ DİKERİM”

Mısırlıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yapay zeka ‘Afyonkarahisar ekonomisinin çoğunluğu tarıma ve hayvancılığa dayanmaktadır. Teknolojinin yavaş gelişmekte olması tarım ve hayvancılıkta yavaş gelişmeye sebep olmaktadır’ demiş. Doğru, ama tarım ve hayvancılıkta çok büyük holdingler bile teknolojiyi tam randımanlı kullanamıyorlar. Çünkü Türkiye’de girdiler çok yüksek. Maliyetler çok büyük. Tarımla uğraşanlar, topraktan kazandıkları parayla yaptıkları yatırımın karşılığını alamadığı için teknolojiyi kullanamıyorlar. Bunu yapay zeka biliyorsa herkes biliyordur. Yapay zeka üçüncü sorun olarak da sanayi ve ticaretin sınırlı olduğunu belirtmiş, sanayi durumunun yeteri kadar gelişmemesi işsizlik durumunu da artırmaktadır, diyor. Afyonlu sanayicilerin heykelini dikmemiz lazım. Afyonlu sanayiciler, Türkiye’nin en zor şartlarında, en zor bölgesinde istihdam sağlıyorlar. Afyonlu esnaf ve sanayiciler, tekeden süt çıkarıyorlar. Buna ben adım gibi eminim, ben de sanayiciyim. Bu hükümetin uygulamış olduğu haksız, hukuksuz vergiler, harçlar ve önümüze çıkarılan bir sürü abuk sabuk yaptırımları üst üste koyun, Afyonlu sanayici bugün ayakta durup bir de kapısında 10 kişiyi besliyorsa o sanayicinin ben alnını öperim, heykelini dikerim. Bunların kıymetini bilmemiz gerekiyor. Yapay zekanın çözümlerini de Kocatepe Gazetesi’nden okumuşsunuzdur.”

İlgili haber için: https://www.kocatepegazetesi.com/yapay-zekaya-sorduk-afyonun-en-buyuk-3-sorunu-nedir/

Bakmadan Geçme