• Haberler
  • Genel
  • Kocatepe’nin renkleri projesi kapsamında atölye çalışması yapıldı

Kocatepe’nin renkleri projesi kapsamında atölye çalışması yapıldı

AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen Gençlik Programı çerçevesinde, Kocatepe Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Kulübü tarafından yürütülen “Kocatepe’nin Renkleri” adlı proje kapsamında dün AKÜ Güzel SAnatlar Fakültesi’nde atölye çalışması yapıldı Yürütücülüğünü Kocatepe Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Kulübü’nün yaptığı “Kocatepe’nin Renkleri” adlı proje, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Kocatepe İş Eğitim Merkezi ve [&hellip]

Kocatepe'nin renkleri projesi kapsamında atölye çalışması yapıldı

AB Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen Gençlik Programı çerçevesinde, Kocatepe Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Kulübü tarafından yürütülen “Kocatepe’nin Renkleri” adlı proje kapsamında dün AKÜ Güzel SAnatlar Fakültesi’nde atölye çalışması yapıldı

Yürütücülüğünü Kocatepe Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Kulübü’nün yaptığı “Kocatepe’nin Renkleri” adlı proje, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Kocatepe İş Eğitim Merkezi ve Uygulama Okulu, Kocatepe İlköğretim Okulu ile Kocatepe Gazetesi ortaklığında ve Altınay Şekerleme sponsorluğunda yürütülüyor.
ÇALIŞMAYA 24 ÖĞRENCİ KATILDI
Proje faaliyetleri kapsamında AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitim Atölyesi ve Seramik Atölyesi’nde gerçekleştirilen atölye çalışmasına Kocatepe Anadolu Lisesi, Kocatepe İş Eğitim Merkezi ve Uygulama Okulu ile Kocatepe İlköğretim Okulu’ndan toplam 24 öğrenci katıldı. Çalışmada öğrencilere, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Yardımcı Doçent Serkan İlden ve öğretim elemanı Öğretim Görevlisi Kayhan Metin, Seramik Bölümü öğretim elemanı Öğretim Görevlisi Hakan Pekyaman, Öğretim Görevlisi Canan Gürel Ak ile Seramik ve Resim Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri eşlik etti. Öğrenciler, çalışmalara Kocatepe Anadolu Lisesi Müdürü ve projenin yasal sorumlusu Nihat Selek, Kocatepe Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Kulubü Başkanı ve Proje Sorumlusu Ezgi Bölükbaşıoğlu, Görsel Sanatlar Kulübü Danışman Öğretmeni ve Proje Koçu Coşkun Yazar, Kocatepe İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Duru Yazar ile Kocatepe İş Eğitim Merkezi ve Uygulama Okulu öğretmenlerinden İlhan Buluş yönetiminde katıldılar.
ÇEŞİTLİ ÇALIŞMALAR YAPILDI
İki grup halinde yapılan atölye çalışmaları kapsamında bir grup öğrenciye kavram öğretimi çerçevesinde temel geometrik şekiller olan dikdörtgen, kare, üçgen, daire, ana ve ara renkler, boyutlarda büyüklük-küçüklük, miktarda azlık-çokluk ve pastel boya ile kolaj olarak kesme-yapıştırma çalışması yaptırıldı. Bu kapsamda temel sanat eğitimi yönetimlerinden müzikli yöntem ve gösteri yöntemi uygulandı. Bunun yanı sıra bir diğer gruba da seramik çalışması yaptırıldı. Çalışmalarda çocukların dikkat yoğunlaşmalarının az olması nedeniyle sürece önem verildi. Ayrı gruplar halinde temel geometrik şekiller ve seramik çalışması yapan öğrencilerin her iki çalışmaya da katılımları sağlandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme