• Haberler
  • Genel
  • Kocatepe’nin 50. Onur yılı – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe’nin 50. Onur yılı – Kocatepe Gazetesi

Gazeteniz Kocatepe bugün en onurlu ve mutlu günlerinden birisini daha yaşıyor. 30 Ağustos 1965'de yayın hayatına başlayan Kocatepe Gazetesi 49. yayın yılını tamamlayarak 50. yayın yılına adım atıyor bugün… 5 Şubat 2011 tarihinde ebedi aleme uğurladığımız rahmetli Şükrü Küçükkurt ile, aradan 11 ay bile geçmeden 31 Aralık 2011 günü ebedi aleme uğurladığımız rahmetli İbrahim Küçükkurt [&hellip]

Kocatepe'nin 50. Onur yılı

Gazeteniz Kocatepe bugün en onurlu ve mutlu günlerinden birisini daha yaşıyor. 30 Ağustos 1965’de yayın hayatına başlayan Kocatepe Gazetesi 49. yayın yılını tamamlayarak 50. yayın yılına adım atıyor bugün…

5 Şubat 2011 tarihinde ebedi aleme uğurladığımız rahmetli Şükrü Küçükkurt ile, aradan 11 ay bile geçmeden 31 Aralık 2011 günü ebedi aleme uğurladığımız rahmetli İbrahim Küçükkurt tarafından kurulan Kocatepe Gazetesi 50 yıldır Afyonkarahisar’ın gözü, kulağı, dili olmayı sürdürmektedir.
Anadolu’da gazetecilik yapmanın, hele ki, yerel bir gazete yayınlamanın zorluklarını anlatmak için gazete sayfaları yetersiz kalır. Zorluklarla, mücadelelerle, özveriyle, emekle ve terle geçen 49 yılın ardından 50’nci yayın yılına ulaşmanın onurunu yaşayan Kocatepe Gazetesi’nin Anadolu’daki diğer örneklerinden önemli bir farkı da “istikrarı”dır. Öyle ki, Anadolu basınındaki bazı gazeteler yaş olarak belki Kocatepe’den büyüktür ama, ilk çıktığı günkü gibi, tarafsız, el değiştirmeden, yayın periyodunu değiştirmeden, şehir değiştirmeden, yayınına ara vermeden, Devlet’in kanunlarla belirlediği “vasıflı gazete” özelliklerini kaybetmeden yayınına devam eden ender gazetelerden birisidir Kocatepe.
Kocatepe Gazetesi, kendiyle özdeşleşmiş olan tarafsız ve bilgilendirici haber, özgün ve özgür yorum, denetleyen ve yönlendiren basın hizmeti, kişilik ve kamu haklarına saygı, Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve vatanın bölünmezliği ile dini hassasiyetlere ihtimam, ahlak kurallarına özen gibi değişmez kaideleri doğrultusunda yayın hayatını sürdürme azmindedir. Basın camiasının içine düştüğü bu buhranlı günlerde ilkelerinden ödün vermemek için mücadelesini “kendi başına” sürdürecektir.
Kurulduğu günden itibaren okurlarına “gazetemiz” değil, “gazeteniz Kocatepe” ilkesi ile hizmet veren Kocatepe Gazetesi 50 yıldır Afyonkarahisar’ın siyasi, ekonomik, kültürel, tarihi, toplumsal ve sportif tarihinin güvenilir ve vaz geçilmez bir tanığı olarak arşivlerdeki yerini almıştır. Bugün hala Afyonkarahisar’a yönelik hemen her araştırmada Kocatepe Gazetesi’nin 50 yıldır aralıksız devam eden yayınlarına güvenilir bir tanık olarak başvurulmaktadır.
Kocatepe, ilin gelişimine katkısı olan pek çok hizmetin de ya öncüsü, ya da destekçisi olmuştur. Kocatepe’yi yayınlamanın onuru yanında, bu hizmetlere olan katkılar da bizler için ayrı bir övünç kaynağıdır.
Kocatepe’ye bugün emek veren bizler, geçmişiyle övünç duyduğu gibi, bu değerli mirası geleceğe eksiksiz aktarmanın gayreti içerisindeyiz. Bu nedenle 50’nci yayın yılımız süresince “onur yılımızın” anlam ve önemine uygun çalışmalar içerisinde yer alma arzusundayız.
50 yıldır kurucuları ve emektarlarının özverisiyle Afyonkarahisar’a hizmet yolunda çaba gösteren Kocatepe Gazetesi’nin en büyük destekçisi elbette siz değerli okurları olmuştur. Bu vesile ile değerli Kocatepe okurlarına bizlere gösterdikleri ilgi nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. Allah’tan duamız bizleri mahcup etmemesi, hizmet yolunda yolumuzu açık etmesidir.
Şairin de dediği gibi; “Tek yaptığımız tutanak tutmak, gerisi takdir-i mutlak…” >> Sezer Küçükkurt

Gazetemizin Kurucuları İbrahim ve Şükrü Küçükkurt kardeşler genç yaşta başladıkları “memlekete basın yoluyla hizmet” mücadelesinde ömürlerini harcadılar. Kocatepe yayın hayatına başladığı 30 Ağustos 1965’de merhum İbrahim Küçükkurt 31 yaşında, kardeşi merhum Şükrü Küçükkurt ise 28 yaşındaydı. 5 Şubat 2011’de 74 yaşında kaybettiğimiz Şükrü Küçükkurt da, 31 Aralık 2011’de 77 yaşında kaybettiğimiz İbrahim Küçükkurt da son günlerine kadar Kocatepe Gazetesi’yle alakalarını kesmedi ve Kocatepe’ye katkı sunmaya çalıştılar. Her ikisini de rahmetle anıyor, sizlerden birer Fatiha rica ediyoruz…

Bakmadan Geçme