• Haberler
  • Genel
  • “Kocatepeliler”, bu projede buluştu – Kocatepe Gazetesi

“Kocatepeliler”, bu projede buluştu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın simgesi Kocatepe, bir porjeye ilham kaynağı oldu. Kocatepe Anadolu Lisesi tarafından geliştirilen projeye göre, adında “Kocatepe” bulunan kurumların işbirliğiyle tanıtım sağlanacak Milli Mücadele’de zafere ulaşan Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe, bir projenin ilham kaynrağı oldu. Kocatepe Anadolu Lisesi tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde kabul edilen “Kocatepe’nin Renkleri”, Kocatepe’nin tarihi anlamda [&hellip]

"Kocatepeliler", bu projede buluştu

Afyonkarahisar’ın simgesi Kocatepe, bir porjeye ilham kaynağı oldu. Kocatepe Anadolu Lisesi tarafından geliştirilen projeye göre, adında “Kocatepe” bulunan kurumların işbirliğiyle tanıtım sağlanacak

Milli Mücadele’de zafere ulaşan Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe, bir projenin ilham kaynrağı oldu. Kocatepe Anadolu Lisesi tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde kabul edilen “Kocatepe’nin Renkleri”, Kocatepe’nin tarihi anlamda tanıtımını sağlayacak.
Proje Koordinatörü Coşkun Yazar, Kocatepe’nin Renkleri ile öğrencilerin ve Afyonkarahisar halkının farkındalığını artırmak istediklerini belirtti. Yazar, “Adını Kocatepe’den alan kurum ve kuruluşların iştiraki ve işbirliği ile tarihi mirasın, kültürün ve sanatın keşfi yolculuğuna çıkmak, süreç sonunda tarih ile kültürü, kültür ile sanatı sosyal sorumluluklar ışığında buluşturmak amacıyla böyle projeye adım attık” dedi.
15 ARALIK’TA SONUÇLANDIRILACAK
Kocatepe’nin Türk Milleti için bağımsızlık ve özgürlük simgesi olduğuna dikkat çeken Yazar, “Kocatepe Ruhu’nu aşılamayı, Kocatepe’nin zulme ve emperyalizime başkaldırışın sembölü olduğunu bir kez daha haykırmayı istiyoruz. 15 Ağustos’ta başlayan projemiz, 15 Aralık’ta sonuçlandırılacak. Proje kırkbeş gönüllü katılımcı ve adını Kocatepe’den alan beş kurumla ile birlikte gerçekleştirilecek. Proje ortağı olarak seçilen kurum ve kuruluşlar; Kocatepe Anadolu Lisesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Kocatepe İlköğretim Okulu, Kocatepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Kocatepe Gazetesi şeklinde belirlendi” diye konuştu.
BİLGİ ŞÖLENİ DÜZENLENECEK
Yazar, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Proje sürecinde gerçekleştirilecek faaliyetlerden bazıları; Proje tanıtım toplantısı, proje logosunun tasarlanması, proje web sayfasının hazırlanması ve yayınlanması, proje için afiş tasarım yarışması, resim şiir ve kompozisyon yarışmaları, projeye ait bir dergi hazırlanması, tarihi mirasın keşfi konulu seminer vb etkinlikler, uçurtma şenliği ve konserler, aktif öğrenme etkinlikleri, yerel bir televizyon kanalında program organize edilmesi, yerel bir gazetede haftada bir gün projenin amacına uygun öğrenci yazılarının yayınlanması, Zafer Müzesi ve şehitlik ziyaretleri, Kocatepe ile ilgili bilgi şöleni düzenlenmesi, yarışma ödüllerinin dağıtımı şeklinde planlandı.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme