Kocatepe’den özür – Kocatepe Gazetesi

ERDOĞAN'IN KALDIĞI OTELİ AFYONLU ERMENİ MİMAR ÇİZDİNATO 4'üncü Güvenlik Zirvesi'ne katılmak üzere ABD’ye giden Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı St. Regis Oteli'nin, 1915’de yaşanan ve sözde Ermeni soykırımı olarak anılan olaylar sonrasında sürgüne gönderilen Afyonlu bir Ermeni aileden gelen mimar Mihran Mesrobian’ın eseri olduğu öğrenildi.1920'li yıllarda ABD’deki en ünlü mimarı olan Mesrobian’ın, CalvertManor, StRegis Washington, [&hellip]

ERDOĞAN’IN KALDIĞI OTELİ AFYONLU ERMENİ MİMAR ÇİZDİ
NATO 4’üncü Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere ABD’ye giden Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kaldığı St. Regis Oteli’nin, 1915’de yaşanan ve sözde Ermeni soykırımı olarak anılan olaylar sonrasında sürgüne gönderilen Afyonlu bir Ermeni aileden gelen mimar Mihran Mesrobian’ın eseri olduğu öğrenildi.
1920’li yıllarda ABD’deki en ünlü mimarı olan Mesrobian’ın, CalvertManor, StRegis Washington, SedwicksGardens, D.C, MarriotWardman Park gibi yapıların mimarlığını yaptığı da ortaya çıktı. Birinci Dünya Savaşı sırasında askere alınan Mesrobian, Çanakkale, Suriye ve Filistin cephelerinde görev yapmış, savaş bittikten sonra ise eve dönünce ailesini bulamamıştı. Afyon’daki en zengin tüccarlardan olan Mesrobian ailesi, 1915’de yaşanan olaylar sonrası Afyon’dan gönderilmiş, mal varlıklarına el konulmuştu. Bunun üzerine Mihran Mesrobian, 1921’de ABD’ye göç etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme