• Haberler
  • Genel
  • Kocatepe’deki milli heyecan sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe’deki milli heyecan sürüyor – Kocatepe Gazetesi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz Zafer Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi:'Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusu’nun, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazarak, işgal güçlerini yurttan kovmak için yaktığı bağımsızlık ateşinin Büyük Zafer’e dönüştüğü Başkomutan Meydan Savaşı’nın 89’inci yıldönümü törenlerle kutlanıyor. [&hellip]

Kocatepe'deki milli heyecan sürüyor

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz Zafer Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusu’nun, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazarak, işgal güçlerini yurttan kovmak için yaktığı bağımsızlık ateşinin Büyük Zafer’e dönüştüğü Başkomutan Meydan Savaşı’nın 89’inci yıldönümü törenlerle kutlanıyor. Bu zaferle ortaya çıkan sonuçtan bugün de birliğimize, dirliğimize, varlığımıza yönelik emeller besleyenlerin ibret ve ders alması gereken mesajlar vardır. Bu itibarla tarihi zaferlerimizin yıldönümünde; tartışmaya açılacak vatan toprağımızın ve milli birliğimizin olmadığını herkesin çok iyi bir şekilde anlaması gerekmektedir. Ancak bunun farkında olmayan, olsa bile umursamayan, geçmişteki kutlu mücadelelerin anlamına vakıf olamamış bir zihniyet tarafından ülkemiz çözülmenin eşiğine kadar getirilmiştir. Büyük Taarruzla birlikte def edilen işgalci ve istilacı mihrakların rezil amaçları, bugün iç ve dış tesirlerin bir araya gelmesiyle tekrar dirilmiş ve yoğun bir şekilde faaliyete geçmiştir. Türk milletinin birliğinden, devamlılığından kim rahatsızlık duyuyorsa aynı safta toplanmış; böylece ihanet sıradanlaşmış, alçaklıklar normalleşmiştir. Herkes bilmelidir ki, dün Kocatepe’deki milli heyecanın ve şuurun aynısı bugün Türkiye sevdalılarının düşünce ve davranışlarında fazlasıyla bulunmaktadır.
Kim ne derse desin ve ne yaparsa yapsın; bu topraklarda Türk milleti ilelebet varlığını sürdürecektir. Bu tarihi kararlılığın karşısında kim durursa erimeye ve yok olmaya mahkûmdur.
Unutulmaması gereken en temel husus şudur: Türk milleti tarihin hiçbir döneminde etnik zümrelerden kurulu bir topluluk, yalnızca boy ve soy bakımından da birbirine bağlı olan bir kavim olmamış; yapay ve zorlama ya da tesadüfen bir araya gelmiş insan yığını olarak tanımlanmamıştır.
Bu açıdan Kurtuluş Savaşımız, sebep ve sonuçları ile hatıraları yaşatılarak gelecek nesillere mutlaka aktarılması şart olan, kutlu ecdadımızın kahramanlık destanları ve tarihi hatıralarıdır. Büyük Türk milleti, ancak bu yolla milli devlet, üniter yapı ve milli kimliğe yönelik tehditlere karşı gelecek nesillerin teyakkuz halinde bulunmasını sağlayabilir.
Kurtuluş savaşımızın başlatıldığı, Kocatepe ve bölgesinde tarihi ve doğal dokuyu bozmadan çevreye zarar vermeden insani ihtiyaçların temin edilebildiği tesisiler yapılarak hizmete hazır tutulmalı; çeşitli projeler geliştirilerek Kocatepe gibi bir tarihi zenginliğimiz herkese tanıtılmalı ve gelecek nesillere aktarılmalıdır.
En az Çanakkale kadar önemli olan Kocatepe yaşanmalı ve yaşatılmalıdır. Zengin kaynaklarımızın fakir bekçisi olmak zorunda değiliz” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme