• Haberler
  • Genel
  • Kocatepe’de yaşananları yaşatalım – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe’de yaşananları yaşatalım – Kocatepe Gazetesi

MHP Grup Başkanı Mehmet Karagöz, 25-30 Ağustos Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde var oluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı Kocatepe’de olanların etkin şekilde yaşatılması gerektiğini söyledi. Karagöz, elden gelenin yapılarak ışıklarla taarruzun ve o anların hissettirileceği bir çalışmanın Genelkurmay Başkanlığı’na paslanmadan yapılmasını istedi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanı Mehmet Karagöz, meclisin Ağustos ayının son toplantısında gündem dışı [&hellip]

Kocatepe'de yaşananları yaşatalım

MHP Grup Başkanı Mehmet Karagöz, 25-30 Ağustos Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde var oluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı Kocatepe’de olanların etkin şekilde yaşatılması gerektiğini söyledi. Karagöz, elden gelenin yapılarak ışıklarla taarruzun ve o anların hissettirileceği bir çalışmanın Genelkurmay Başkanlığı’na paslanmadan yapılmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanı Mehmet Karagöz, meclisin Ağustos ayının son toplantısında gündem dışı söz alarak Kocatepe hakkında konuştu.
ÇANAKKALE ÖRNEK OLUYOR
Kocatepe’nin hürriyet ve varlığın borçlu olunduğu savaşın adı olduğunu söyleyen MHP Grup Başkanı Mehmet Karagöz, bu savaşın kazanılmaması halinde var olunamayacağını olunsa dahi Gazze’de zulüm görenlerden farkın olmayacağını söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile savaşta şehit düşen, gazi olan herkesten Allah’ın razı olmasını dileyen Karagöz; “Çanakkale’ye mutlaka gidenleriniz vardır. Anzaklar’ın kendi evlatları için yaptıkları görülerek bizim de kendi şehitlerimize yakışır uygulamalarla Çanakkale’de görsel bir alan meydana getirildi. Rehberlerin güzel sunumlarıyla Çanakkale’den anıları yad ederek ayrılıyoruz. Çanakkale’ye yıl içerisinde 2 milyon civarında yerli yabancı misafir geliyor. Bazen bu misafirler 1,5-2 gün konaklıyorlar.” dedi.
“TANITIM VE GÖSTERİ CILIZ KALIYOR”
Çanakkale’nin bir cephe savaşı, Kurtuluş Savaşı’nın ise var olma mücadelesi olduğunu bu savaşın kaybedilmesi halinde Türk Milleti’nin var olunamayacağını söyledi. Karagöz, mecliste Kocatepe’ye çıkanların mutlaka oluduğunu, meclis olarak rehber eşliğinde Kocatepe’yi gezme önerisinde bulundu. Karagöz şöyle konuştu: “Söz aldığım asıl konu Kocatepe haz duyup, manevi tat alacağımız, Atalarımızın çektiklerini anlayabileceğimiz Bayburtlu Yüzbaşı Agah Efendi şehitliği dışında göze ve gönüle hitap eden bir çalışma yoktur. İbrahim Kazal gibi gönül erlerinin ferdi çalışmalarıyla 24-27 Ağustos tarihleri arasında yüzbinlerce insanımız Kocatepe’ye gelerek burada sabahlıyorlar. Sabah yapılan tanıtım ve cılız bir gösteriyle gün bitiyor. İnsanlar hiçbir haz alamadan, duygusal atmosferi yaşayamadan ilimizden ayrılıyorlar.”
“ORTAK ÇALIŞMA YAPALIM”
Mehmet Karagöz, Kocatepe’ye gelen kişi sayısının akıllara kazıyacak özel bir çalışma ile gelecek yıllarda ikiye hatta üçe katlamanın mümkün olacağını söyledi. Karagöz şunları söyledi: “Atalarımıza yakışır çalışmalar yapmak bizim boyun borcumuzdur. Sizlere izlettiğim 1,5 dakikalık video da seyrettiğiniz ışıkların Kocatepe’ye yapıldığını düşünürsek, Genel Kurmay Başkanlığı’ndan alınan bilgiler ışığında teknik bir ekibin ortak çalışmasıyla iyi bir planlama ile otomasyonla ışık oyunları hazırlatılmalıdır. Atatürk’ün sesli ışık emri ile beraber, ışıklandırmalarla topların patlatılmasının canlandırılması, top mermisinin düştüğü yerin büyük bir kırmızı ışıkla aydınlanması, o savaş alanında yaşananlar bire bir canlandırılabilir. Teknik detaylar bilgisinin büyük bölümüne sahibim. Lütfen bu çalışmayı Genel Kurmay Başkanlığına pas etmeyelim. Ortak çalışma ile bu sistemi hayata geçirelim.”
GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
AK Parti Şuhut İGM üyesi Divan Katibi Ömer Tunçay, 26 Ağustos tarihi öncesinde Şuhut ilçesinde 25 Ağustos günü geniş kapsamlı bir program düzenlendiğini söyledi. Programın son derece güzel olduğunu kaydeden Tunçay sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal’in 25 Ağustos’ta taarruzu planladığı bir evimiz Şuhut’ta var. Bu ev maalesef 2003’de yıkılmaya mahkum bırakılmışken, tarihimize kazandırıldı. Araziyi tamamen Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğüne devir ettik. Orada istilmak edilen eski Şuhut evleri var. Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü orada mükemmel bir çalışma yapıyor. Daha değişik yaşam alanları oluşturulacak. 25 Ağustos törenleri son derece yoğun ve özenle yapılıyor. Elbette daha iyi yapılabilir. 26 Ağustos’u kutladığmız tepe de sıkıntılar giderilip iyileştirmeler yapıldı. Ek olarak ışık gösterisi yapılabilir. Güzel çalışmalar yapılıyor. İnşallah 25 Ağustos günü müsait olan arkadaşlarımızı programa katılmaya bekleriz.”
ALTERNATİF TANITIM ŞART
Bolvadin MHP İGM üyesi Nazmiye Kılçık’ta söz alarak Afyonkarahisar’ın termal turizm dışında alternafitler oluşturmak isteniyorsa mevcut Afyon evlerinin turizem açılıp ve müze haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Kılçık, görsel anlamda Afyon’un Türkiye’ye tanıtılması gerektiğini belirterek şehrin gelişim yönünde ilerleme kaydettiğini sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme