Kocatepe'de radikal düğün kararı!

Kocatepe (Büyükkalecik) Beldesi İhtiyar Heyeti İstişare Toplantısında artan düğün masrafları sonucu gençlerin evlenmesinin zorlaştığı gerekçesiyle 4 maddeden oluşan radikal bir düğün kararı alındı   Kocatepe (Büyükkalecik) Beldesi İhtiyar Heyeti İstişare Toplantısında toplumda her geçen gün artan düğün masraflarından gençlerin evlenememesi göz önüne alınarak 4 maddeden oluşan düğün kararına imza atıldı. Gençlerin yuva kurmalarını kolaylaştırmak için [&hellip]

Kocatepe (Büyükkalecik) Beldesi İhtiyar Heyeti İstişare Toplantısında artan düğün masrafları sonucu gençlerin evlenmesinin zorlaştığı gerekçesiyle 4 maddeden oluşan radikal bir düğün kararı alındı

Kocatepe (Büyükkalecik) Beldesi İhtiyar Heyeti İstişare Toplantısında toplumda her geçen gün artan düğün masraflarından gençlerin evlenememesi göz önüne alınarak 4 maddeden oluşan düğün kararına imza atıldı.
Gençlerin yuva kurmalarını kolaylaştırmak için Allah (C.C.) ve Resulü’nün emirlerinin icrası ve israfın önüne geçmenin zaruri bir hal aldığı belirtilen karar metninde; Kocatepe Belediye Başkanı Abdullah Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, İmamlar ve Mahalle Muhtarlarının imzası bulunuyor.
BELEDİYE ÜCRETSİZ GELİNLİK TEMİN EDECEK
Dört maddelik kararda; “Takı miktarı toplamda en fazla 100 gram altın olarak belirlenmiştir. Düğünlerde çalgı bir güne indirilmiştir. İsteyen düğün sahiplerine Belediyemizce kurulacak olan gelinlik vitrininden ücretsiz gelinlik temin edilecektir. Düğünlerde silah, maytap, patlayıcı, yumurta vb. maddelerin atılması yasaklanmış olup ayrıca dışarıdan beldemize gelen misafirlere karşı beldemiz itibarını zedeleyecek hal ve hareketlerden uzak durulacaktır.” denildi.
KARARLARA UYULMAZSA BELEDİYE İMKANLARI KISITLANACAK
Bunların yanı sıra düğünler esnasında her konuda aşırıya kaçınılmasının akrabalar arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyeceği gerçeği dikkate alınarak israf ve alışkanlıktan kaçınılması gerektiği vurgulandı. Alınan kararlara uymayan vatandaşların düğünlerine toplantıya katılan hazirunun katılmayacağı ve Belediye imkânlarının kısıtlanacağı da karar metninde yer aldı.

Bakmadan Geçme