Kocatepe Üniversitesi'ne 10 üzerinden 10

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Afyonkarahisar İkmal [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan,  AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar eski Milletvekili Prof. Dr. Remziye Sıvacı, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AKÜ öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

 
GÜÇLÜ BİR AKADEMİSYEN
 KADROSU VAR
Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni tebrik etti. Bakan Eroğlu, “Eğitimin 3 temel unsur ile yürütülür Fiziki imkanlar bunlar arasında en önemlisidir.Yani laboratuvarların, yurtların, dersliklerin, kütüphanelerin güzel olması lazım. Ben gurur duymanız için bunu ifade ediyorum ki AKÜ fiziki imkanlar açısından mükemmel bir üniversite. Benim notum normalde kıttır ama 10 üzerinden 10 veriyorum. Eğitimdeki ikinci önemli husus da öğretim kademesidir. Hocaların özellikle şevkle heyecanla öğrencilere ders vermesindeki heyecanı çok önemli. AKÜ’de de bu konuda çok güçlü bir kadro var” dedi. Bakan Eroğlu da üniversiteyi bir irfan yuvası olarak görmesi gerektiğine dikkat çekti.
TEDAVİ İÇİN AKÜ TERCİH EDİLİYOR
AKÜ’nün son yıllarda çok büyük gelişim gösterdiğini dile getiren Prof. Dr. Eroğlu, özellikle sağlık alanında yapılan yatırımlar ile Afyonkarahisar’ın çok önemli noktalara taşındığını kaydetti.  Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:
“AKÜ çok gelişti, esasen yüzde 28’den yüzde 300’e kadar, mevcut rektörümüz zamanında gelişim gösterdi. Ben rektörümüzü takdir ediyorum çünkü çok takipçi, yani bir kadro veya bütçe alınacağı zaman çok sıkı takip ediyor ve bunu da başarıyor. Keza başarının temel şartlarından birisi de takiptir. Biliyorsunuz önceden sağlıkta çok gerideydik. Rahmetli babamla zamanında devlet hastanesine gitmiştik, bir tane tuvaleti vardı içine gidilmiyordu. Ancak şimdi 7 yıldızlı hastaneler yapıldı. Bir yakınım İstanbul’da çok ünlü özel bir hastaneye gitmiş ve neredeyse yanlış ameliyat edeceklermiş. Ben de AKÜ’ye gelmelerini söyledim. Geldiler ve neticede yanlış ameliyattan kurtuldu kendisi. Yürüyemiyordu, şimdiyse neredeyse koşacak. Eskiden hastalarımız İstanbul, Ankara veya İzmir’e giderdi ama artık çevre illerden hastalar gelmeye başladı. Bunda da AKÜ’nün, hocalarımızın ve rektörümüzün çok büyük gayreti var. Bir eksiklik Onkoloji ve Hematoloji dalındaydı, onun da temelini attık ve ileri teknoloji cihazlar da geldi. Hatta birçok cihazın yedeğini bile koyduk. Afyonkarahisar bu sayede sağlık konusunda bir merkez olmaya başladı. Ben de takdir ediyorum. Hasta yakınları için sayın rektörümüz bir otel istiyor, inşallah onu da yapacağız.”
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ VURGUSU
Tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda da Türkiye’de yatırımlar yapılmaya başlandığını ve Afyonkarahisar’ın da bu konuda çok büyük araştırmalara ve çalışmalara ev sahipliği yaptığını söyleyen Eroğlu, “16 tip tıbbi ve aromatik bitkiler derlendi ve kitapçık haline getirildi. Bunların dünyada yıllık ekonomik potansiyeli 115 milyar dolar. Fakat Türkiye bunlardan istifade etmemiş. ‘Koca karı ilaçları’ demişiz fakat tüm dünya tıbbi bitkilerden yana tavır gösteriyor. Biz de burada bakanlık ile AKÜ birlikteliğinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi açtık” diye konuştu. Afyonkarahisarlı iş adamlarına da seslenen ve Afyonkarahisar’ın potansiyelinin ortaya çıkarılmasını isteyen Eroğlu, “Siz de bu konulara el atın. Diyorum ki tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda da büyük bir potansiyel var bunu değerlendirin. AKÜ hazır, Orman ve Su İşleri Bakanlığı hazır. Her türlü araştırmayı yapmak bizden, bunu paketleyip satmak ve ticari hale getirmek sizden” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN HEDEFLERİ VAR
Öğrencilerin başarıya ulaşmak için hedef koymaları gerektiğini belirten Eroğlu; kendisinin de günlük, haftalık, aylık ve yıllık planlar yaptığını söyledi. Türkiye’nin de 3 büyük hedef üzerinden faaliyetlerini yürüttüğünü kaydeden Eroğlu şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanımız bize 3 tane hedef gösterdi. Bunlardan birincisi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında Türkiye’yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımaktır. Bunu başarmaya mecburuz. Ama bu yeter mi? Biz büyük bir milletiz, şanlı bir tarihimiz var. Yeter demeyeceğiz ve siz gençler İstanbul’un fethinin 600.yılı olan 2053 yılında bu şanlı bayrağı daha da zirveye taşıyacaksınız. Dolayısıyla sizlerin de büyük hedefi 2053 yılı. Tabii daha da büyük bir hedef var. 26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alparslan kendisinden daha büyük bir orduyu perişan etti ve büyük bir zafere mührünü vurdu; Malazgirt Zaferi. İnşallah bunun 1000.yılında 2071 yılında Türkiye dünyada küresel bir güç olacak. Ama bunun için hepimizin çalışması lazım; birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Teknolojiyi mutlaka yakalamamız lazım. Muasır medeniyet seviyesini aşmamız lazım. Bunları başarabilirsek Türkiye çok daha büyük hedefleri yakalayacaktır. Ben burada içimden gelerek şunu söylemek istiyorum, Türkiye’nin bahtı açık ve 21.asra bu millet damgasını vuracaktır ve lider bir ülke olacaktır.”
>> Murat ARISOY’un Haberi

TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRMELİYİZ

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecan verici olduğunu ve bu heyecanın geleceğe yönelik itici bir güç olduğunu ifade ederek, “Bu heyecanımızı iyi yönlendirebilirsek ülkemizin kalkınmasında da önemli bir katkı sağlamış oluruz. Çünkü şunu biliyoruz kalkınmanın temeli insandır. İnsanımızı iyi eğitirsek, onları geleceğe iyi hazırlarsak, onları hem meslek alanında hem de entelektüel birikim açısından önemli bir katkı ile yetiştirirsek geleceğimizi garanti hale getirmiş oluruz” dedi.
Üniversitelerin gerek meslek edinme alanında gerekse de bilimsel çalışmalarla bulunduğu topluma, ülkeye ve özellikle de bulunduğu ile katkı sağlama konusunda önemli olduğunu vurgulayan Tutulmaz, şunları söyledi:
“Üniversitemizin hedefleri ile ilimizin kalkınma hedefleri örtüşmektedir. Ancak ne kadar günlük hayata geçebilir bunlar tartışılabilir. Bu konuda kamu olarak biz ve üniversitemiz daha fazla gayret sarf etmek zorundayız. Çünkü şu anda ihracat rakamlarına baktığımız da kilogram başına çok düşük bir gelir elde etmekteyiz. Bizim bunu artırabilmemizin yolu katma değeri artırmamızdan geçmektedir. Teknolojiyi geliştirmemizden geçmektedir. Ürettiklerimizi daha fazla tercih edilebilir pozisyona getirmekten geçmektedir. Bunu da sağlayabilmek için bilimsel desteğe bilimsel çalışmaya ihtiyaç var. Bilimsel özgürlüğe özellikle önem vermemiz lazım. Ülkenin kalkınmasını sağlamanın yolu yeni buluşlardan geçer. Yeni buluşların olması içinde özgür beyinlerin olması gerekir.”

AKÜ, DEVLET ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İLK 5’TE

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 15 Temmuz 2016 FETÖ’cühain darbe girişiminden sonra AKÜ yönetiminin 2016-2017 eğitim- öğretim yılında gerekli çalışma ve işlemleri yaparak, huzur ve güven ortamı içinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmadan yürüttüğünü ifade etti. Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak kaliteye ve bilgiye dayalı bir öğrenme ortamı ile bölgenin ve ülkenin kalkınmasına gerekli katkıyı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Solak, şunları söyledi:
“Çağdaş dünyayla entegre olmaya, modern iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanmaya, senteze dönük öğrenme metotlarını benimsemeye, proje kültürünü yaymaya dönük çalışmalarımızı hızlandırarak devam ediyoruz. Bu hedeflerine ulaşmak üzere üniversitemizde 2017-2018 akademik yılında, 3’ü aktif 5 enstitü, 13’ü aktif 15 fakülte, 1 devlet konservatuvarı, 7 yüksekokul ve 16 meslek yüksekokulunda; 97 bölüm ve 117 programda 49 bini aşkın öğrenci eğitim görmekte, ayrıca 53 farklı ülkeden 540 yabancı öğrenci eğitim almaktadır. Yine üniversitemizde halen 113’ü profesör, 108’i doçent ve 329’u yardımcı doçent olmak üzere toplam bin 343 akademik ve 927 idari personel görev yapmaktadır.”
Uluslararası ilişkiler açısından üniversitelerin gelecekteki vizyonununuluslararasılaşma niteliğine göre belirleneceğini söyleyen Solak, “Bu niteliği dikkate alan üniversitemizde çeşitli programlar dikkatli bir şekilde uygulanmaktadır. Uluslararası programları takip eden birimimiz olan Uluslararası İlişkiler Merkez Müdürlüğümüz, Ulusal Ajans kriterlerine göre devlet üniversiteleri arasında ilk 5’e girmiş bulunmaktadır” diye konuştu. Erasmus+ Değişim
AKÜ’nün gelişimini hızla sürdüren bir üniversite olduğunu ifade eden Solak, “Yönetim dönemimizde fiziksel olarak yüzde 71, sağlık hizmetlerinde ise yüzde 300 büyüme sağlanırken, öğrenci sayısında yüzde 41, öğretim elemanı sayısın da ise yüzde 22 artış gerçekleşmiştir” dedi.

“HİBRİT MOTORLAR GELİŞTİRİN”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, üniversite hocalarına seslenerek yeni teknolojiler üzerinde durulmasını salık verdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, AKÜ Akademik Yılı Açılış Töreni’nden sonra “Yerli otomobil üretim konusunda üniversitelere, Öğretim Görevlileri’ne çağrınız ne olacaktır?” sorusunu ise Bakan Eroğlu, “Bizim en ileri teknolojiyi yakalamamız lazım, Türkiye’nin bu potansiyeli var. Yerli otomobil dışında bizim uzayda da yerimizi almamız lazım. Savunma teknolojisinde önemli mesafeler kat ettik. Ama daha fazla kat edeceğimiz mesafeler var. Mesela uzun menzilli füzeler, bir takım Türkiye’ye yönelen maazallah füzelerin havada tahrip edilmesine varıncaya kadar gerek savunma sanayinde gerek tıp alanında gerek teknoloji alanında ve tabi otomotiv alanında her türlü teknolojiyi yakalayacak, sanayi kuracak gücümüz var. Bunu da yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Dolayısı ile hocalarımıza bir hassa hibrit dediğimiz elektrik ve aynı zamanda akaryakıt ile çalışan otomobiller geliştirmelerinde fayda var diye düşünüyorum. Hibrit yani elektrik zaman içerisinde yani akaryakıtta, petrolde biz dışa bağımlıyız. Dışa bağımlılığı azaltmak için buna gayret etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum” şeklinde yanıtladı.
Bakan Eroğlu, özellikle AKÜ’den yazılım ve yenilenebilir enerji konusunda büyük beklentileri olduğundan bahsederek şunları söyledi:
“Yani yeni teknolojiler, bilhassa yazılımda çünkü yazılım önemli. Yazılımda bir çalışma yapılırsa üniversitemizde ayrıca Afyonkarahisar’a has tıbbi ve aromatik bitkiler var. Bunları bir paketleyip bunu satışa sunabilirsek ticari olarak çok faydalı olur bu konuda da iş birliği yapıyoruz. Beklentimiz bunlar. Gerek enerjide beklentilerimiz var, yenilenebilir enerji konusunda üniversitemizden büyük beklentimiz var.”

BİLGİ KÜRESELLEŞEN DÜNYADA EN BÜYÜK SİLAH

AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir, öğrencinin daha az gelecek kaygısı yaşayıp daha fazla sosyalleşebildiği ölçüde mutlu olacağını ve bunun da başarıyı kendiliğinden getireceğini belirtti.  Globalleşen dünyada en önemli silahın bilgi olduğunu söyleyen Özdemir, “Biz öğrenciler, genç nesil olarak yeni ve güçlü Türkiye yolunda imkanlardan fazlasıyla yararlanıp bu imkanları ve fırsatları değerlendirip eğitim hayatımızın sonunda iş dünyasına girdiğimizde kişisel gelişimimizi tamamlamış bireyler olarak hayata atılmalıyız. Afyonkarahisarımızın gözbebeği Üniversitemizde huzurlu güvenli ve başarısına bilgisine güç katabileceği ve bu çerçevede rahatlayan hisleriyle en üstün başarılarla üniversitemizi her kulvarda temsil etmesi için var gücümüzle çalışmayı bizlere emretmektedir” dedi.

Bakmadan Geçme