• Haberler
  • Genel
  • Kocatepe Üniversitesi 'Bölge Üniversitesi' hâline gelmiş

Kocatepe Üniversitesi 'Bölge Üniversitesi' hâline gelmiş

Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisar temasları çerçevesinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni (AKÜ) ziyaret etti ve üniversite hakkında brifing aldı Cumhurbaşkanı Gül'ü, üniversitenin Ahmet Necdet Sezer yerleşkesinde AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ile AKÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan tarafından karşılandı. [&hellip]

Kocatepe Üniversitesi “Bölge Üniversitesi” hâline gelmiş

Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisar temasları çerçevesinde, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni (AKÜ) ziyaret etti ve üniversite hakkında brifing aldı

Cumhurbaşkanı Gül’ü, üniversitenin Ahmet Necdet Sezer yerleşkesinde AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ile AKÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan tarafından karşılandı.
Ziyaret, Rektörlük Makamına geçilmesinin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın AKÜ Şeref Defterini imzalamasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Gül, Şeref Defteri’nde AKÜ ziyaretine ilişkin şunları ifade etti:
“1992 yılında kurulan ve gösterdiği hızlı ilerlemeyle bugün ülkemizin güzide yükseköğretim kurumları arasındaki yerini alan Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Her geçen gün gelişen ve büyüyen üniversitenin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleriyle üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek yönündeki gayretiyle, bölge ve ülke kalkınmasına yaptığı katkıları takdirle izliyorum. Bilimsel çalışmalarıyla başarı grafiğini sürekli yükselteceğine inandığım Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin tüm mensuplarına başarılar diliyorum.”
KURULDUĞU GÜNDEN BUGÜNE İLERLEDİ
Ziyarette Rektör Prof. Dr. Solak, Cumhurbaşkanı Gül’e “Üniversitemize hoş geldiniz, şeref verdiniz” diyerek, ziyaretlerinden dolayı büyük onur duyduğunu ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Solak konuşmasında, uygun gördükleri takdirde AKÜ’nün yeni yapılan 200 Yataklı Acil Yardım ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bahçesine 100 adet fidan dikmeyi ve ayrıca ihtiyacı olan 100 öğrenciye de burs vermeyi istediklerini arz etti. Cumhurbaşkanı Gül de AKÜ’nün kurulduğu günden bugüne epeyce yol aldığını belirterek, “Kampus, yukarıdan bakınca da şimdi gelirken de gayet etkileyici görünüyor. 36 bin’e yakın öğrencisi, bin’in üzerinde öğretim üyesi olan bir üniversite. Bu üniversite artık bölge üniversitesi haline gelmiş diyebiliriz. Bu kadar geniş kapasiteye sahip olunca. Bin’in üzerinde öğretim üyesi demek, bin tane akademisyen demek, bin’in üzerinde uzmanlık alanı olan insan demektir. Bu, büyük bir potansiyeldir” dedi. Rektör Prof. Dr. Solak ise “Bir taraftan bölge üniversitesi, diğer taraftan da dünya üniversitesi olmaya adımlarımızı attık” şeklinde konuştu.
ÜNİVERSİTE, ŞEHRİN
GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMALI
Cumhurbaşkanı Gül, üniversitenin bulunduğu ile ve çevresine katkısını göstermesi gerektiğini ifade ederek, “Üniversite, şehrin ekonomisinde, sanayisinde, şehrin güzelleşmesinde, şehrin planlanmasında, mimarisinde katkısını önce bölgede göstermelidir. Ondan sonra iddialı bir şekilde kendi bölgem de bunları yaptım diyip, dünyada da iddialıyım diyecek. Böyle iddialı olmak güzel bir şey. Tebrik ederim. Üniversitenizi ziyaret etmekten çok memnun oldum. Bu kadar çok öğrenci, Afyonkarahisar’ın nüfusun neredeyse beşte birini oluşturuyor. Başarılar diliyorum” diye konuştu. Ziyaret, Rektör Prof. Dr. Solak’ın Cumhurbaşkanı Gül’e AKÜ ile ilgili brifing vermesinin ardından sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme