• Haberler
  • Genel
  • Kocatepe Üniversitesi bilimadamları Ankara’da – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Üniversitesi bilimadamları Ankara’da – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 46. Genel Kurulu Toplantısı Asli, Şeref ve Asosiye üyelerin katılımıyla, Ankara HiltonSa Otel'de yapıldı. Toplantıya AKÜ’de görev yapan bilimadamları da katıldı Genel Kurul Toplantısına TÜBA Asli Üyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'la birlikte TÜBA Asosiye Üyeleri AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel [&hellip]

Kocatepe Üniversitesi bilimadamları Ankara'da

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 46. Genel Kurulu Toplantısı; Asli, Şeref ve Asosiye üyelerin katılımıyla, Ankara HiltonSa Otel’de yapıldı. Toplantıya AKÜ’de görev yapan bilimadamları da katıldı

Genel Kurul Toplantısına TÜBA Asli Üyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’la birlikte TÜBA Asosiye Üyeleri AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Kula, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adem Aslan’ın yanı sıra TÜBA Başkan Danışmanı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan da katıldı.
TÜBA tanıtım filminin izlenmesinin ardından başlayan toplantıda; TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar bir konuşma yaptı. Konuşmanın akabinde TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. H. Mehmet Doğan’a üyelik beratı takdim edildi. Prof. Dr. Emin Kansu’nun Merhum Prof. Dr. Burhan Say’ı andığı konuşma sonrasında ise TÜBA Şeref Üyesi ve dünyaca ünlü Türk bilim adamı Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in “Mikro Nöroşirürjinin Tababete Katkıları” konulu konferansıyla program devam etti.
TÜBA 46. Genel Kurul Toplantısı; divan seçimi, üye seçimi, TÜBİTAK Bilim Kurulu üye adayı seçimine ilişkin gündem maddelerini takiben Genel Kurul Üyeleri’nin dilek ve görüşlerinin alınmasının ardından sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme