Kocatepe Parkı artık çok daha güzel

Afyonkarahisar’da tören ve çelenk sunma törenlerinin değişmez adresi olan Kocatepe Parkı, yüksek bitki örtüsü ve loş ortamı nedeniyle çevrede oturanlarca geceleri güvensiz olarak görülüyordu. Vatandaşların yaptığı başvuru sonrası Afyonkarahisar Belediyesi parkta bir takım bakım çalışmaları gerçekleştirdi. Kocatepe Parkı yenilenen görüntüsü ve ışıklandırmasıyla ailelerin rahatça vakit geçirebildiği bir yer haline geldi Önemli gün ve haftalarda protokolün [&hellip]

Kocatepe Parkı artık çok daha güzel

Afyonkarahisar’da tören ve çelenk sunma törenlerinin değişmez adresi olan Kocatepe Parkı, yüksek bitki örtüsü ve loş ortamı nedeniyle çevrede oturanlarca geceleri güvensiz olarak görülüyordu. Vatandaşların yaptığı başvuru sonrası Afyonkarahisar Belediyesi parkta bir takım bakım çalışmaları gerçekleştirdi. Kocatepe Parkı yenilenen görüntüsü ve ışıklandırmasıyla ailelerin rahatça vakit geçirebildiği bir yer haline geldi

Önemli gün ve haftalarda protokolün bir araya geldiği, tören ve çelenk sunumlarının gerçekleştirildiği Kocatepe Parkı yenilenen görüntüsü ile dikkat çekiyor. Atatürk’ün Kocatepe’de tasvir edildiği heykelinin yanı sıra yeşil çalıları ve gür ağaçlarıyla dikkat çeken parkta, yapılan bakımla süs çalıları belirli bir düzeyde kesildi. Ağaçların da bakımdan geçirildiği Kocatepe Park’ı çevre sakinlerinin yeni adresi oldu.
Çevrede mahalle ve semtlerde oturan Afyonkarahisarlılar’ın bir süredir geceleri alkol alanlara ev sahipliği yaptığı için şikayet ettiği park, yoğun ve gür süs çalıları ile ağaçları nedeniyle karanlık ve dışarıdan görünmeyen bir yapıya sahipti. Işıklandırmanın da yetersiz olduğu parkla ilgili güvensiz olduğu şikayetlerinin artması üzerine Kocatepe Parkı’nda bakım çalışmaları yapan Afyonkarahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü parka yeni bir görünüm kazandırdı. Işıklandırmanın da yenilendiği park dışarıdan da görülebilen güvenli ve huzurlu bir yaşam ortamına dönüştü.
Atatürk Heykeli’nin de uzaktan da görülebilecek şekilde açılarak ışıklandırıldığı Kocatepe Parkı artık geceleri çevrede oturan ailelere hizmet veriyor. Vatandaşların büyük memnuniyetle karşıladığı çalışmalarda süs çalılarının da belirli bir boyda sabitlendiği parkın sürekli bakım halinde olmasının önemine değinen çevre sakinleri, bölgede hem minibüs durağı hem de kız öğrenci yurtları olması nedeniyle güvenlik açısından parkın yeni halinin çok daha güzel olduğunu belirtiyorlar.
Onur BAYRAM

Bakmadan Geçme