• Haberler
  • Gündem
  • “Kocatepe Kurultayı düzenlenmeli” – Kocatepe Gazetesi

“Kocatepe Kurultayı düzenlenmeli” – Kocatepe Gazetesi

İl Genel Meclisi’nin Milliyetçi Hareket Partili Üyesi Haydar Serdaroğlu, Zafer Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi. Zafer Haftası’nda kutlama etkinliklerinde tarz değişikliğine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Serdaroğlu, “Zafer Haftası, hepimizin bildiği gibi Afyonkarahisar’da farklı bir şekilde kutlanır. Şuhut’ta başlayan etkinlikler Dumlupınar’da sona erer. 25 Ağustos-30 Ağustos [&hellip]

İl Genel Meclisi’nin Milliyetçi Hareket Partili Üyesi Haydar Serdaroğlu, Zafer Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” dedi. Zafer Haftası’nda kutlama etkinliklerinde tarz değişikliğine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Serdaroğlu, “Zafer Haftası, hepimizin bildiği gibi Afyonkarahisar’da farklı bir şekilde kutlanır. Şuhut’ta başlayan etkinlikler Dumlupınar’da sona erer. 25 Ağustos-30 Ağustos arasındaki bu etkinlikler çerçevesinde şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilir, protokol törenleri yapılır. Bu etkinlikler çerçevesinde bir de gelenek olduğu üzere konserler düzenlenir. Bir kurtuluş savaşanın kazanıldığı günleri dualarla yâd ederken neden konserler verilir, bu konser etkinliği ilk olarak nasıl başladı, bilmiyoruz. Ancak bize göre halk konserleri ile Zafer Haftası’nın bir ilgisi yoktur Belediyelerimiz, Kültür Müdürlüklerimiz halk konserleri düzenlemek isterlerse elbette düzenleyebilirler. Ancak Zafer Haftası’nın öncesi veya sonrasında şarkılar, türküler söylenmeli” diye konuştu.
ÖNDE GELEN
TARİHÇİLERİ AĞIRLAYALIM
Zafer Haftası’nda şarkılı ve danslı kutlamalar yerine bilimsel ve tarihi gerçekleri araştıran toplantılar düzenlenmesini öneren Serdaroğlu, “Kanaatimizce, Zafer Haftası’nda konser ve dans etkinliklerine harcanacak para, Kocatepe Kurultayı, Milli Mücadele Çalıştayı gibi kültürel faaliyetlerde değerlendirilmelidir. Zafer Haftası boyunca, ülkemizin önde gelen tarihçileri, dünyadaki önde gelen araştırmacılar, ilimizde ağırlanmalı. Bu çalıştaylar ve kurultaylarda 81 ilimizden şehit yakınları ve gazi aileleri de misafir edilmelidir. Çalıştay ve kurultaylardaki sunumlar ise her sene bir kitap hâline getirilmeli, bizden sonraki kuşaklara bırakılmalıdır. Unutmayalım ki Kurtuluş Savaşı, Türk Devleti’nin ebet müddet olmasının da bir temsilidir” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme