'Kocatepe'deki Ruh Manifestodur'

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde katıldığı panelde Kocatepe'nin önemini vurguladı

Afyonkarahisar Valiliği, Türk Tarih Kurumu ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Türk Tarihinin Dönüm Noktası Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Paneli’nde konuşan TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz’un Türk Tarihi’ndeki önemini dikkat çekici bir ifadeyle dile getirdi.

'Kocatepe'deki Ruh Manifestodur'

KAHRAMANLIK DESTANI

Özgen, “Taarruz askerî açıdan oldukça dikkat çekici bir başarıydı. Hazırlık süreci, taktik planlaması, cephe gerisindeki faaliyetler ve cephede savaşın icrası adeta bir ders niteliğindeydi. Diğer bir açıdan baktığımızda ise, bu harekât, milletin topyekûn harp anlayışı içerisinde, tüm varlığıyla savaştığı bir mücadeledir. Dolayısıyla, 30 Ağustos, sadece askerî bir zaferin tarihi değil, aynı zamanda milletimizin azim ve kararlılıkla yazdığı bir kahramanlık destanının da adıdır. Kocatepe’deki bu ruh, Türk milletinin bir araya gelince başardıklarını ve başarabileceklerini herkese ilan eden bir manifestodur” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme