Kocatepe 49 yaşında – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar basın hayatının mihenk noktası ve en önemli markası Kocatepe Gazetesi bugün 49'uncu yayın yılına başlamanın mutluluğunu yaşıyor.30 Ağustos 1965 tarihinde Küçükkurt ailesi fertlerinin çabaları ile yayın hayatına başlayan gazeteniz Kocatepe dün olduğu gibi, bugün de ilkeleri doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Son 49 yılın güvenilir ve tarafsız haber kaynağı olarak ilimizin sosyal, ekonomik, kültürel, sportif, [&hellip]

Kocatepe 49 yaşında

Afyonkarahisar basın hayatının mihenk noktası ve en önemli markası Kocatepe Gazetesi bugün 49’uncu yayın yılına başlamanın mutluluğunu yaşıyor.
30 Ağustos 1965 tarihinde Küçükkurt ailesi fertlerinin çabaları ile yayın hayatına başlayan gazeteniz Kocatepe dün olduğu gibi, bugün de ilkeleri doğrultusunda yoluna devam etmektedir. Son 49 yılın güvenilir ve tarafsız haber kaynağı olarak ilimizin sosyal, ekonomik, kültürel, sportif, siyasi “tanığı” olan Kocatepe, ilin gelişimine katkısı olan pek çok hizmetin de ya öncüsü, ya destekçisi olmuştur. Ekonomik krizler, darbeler, iktidar değişiklikleri, seçimler, siyasi çalkantılarla geçen 49 yıl içinde Afyonkarahisar’da da yerel basın sektörü de pek çok badire atlatmıştır. Özveri ve emek başta olmak üzere maddi olarak da büyük fedakarlıklar isteyen bu sektörde Kocatepe, 49 yıl boyunca ismiyle müsemma bir grafik çizmiştir.
Ne mutlu ki; 30 Ağustos 1965’de verilen söz gereğince gazeteniz Kocatepe, her gün siz değerli okurları ile buluşmayı başarmıştır. Uykusuz geceler, terle atlatılan zorluklar, yeri geldiğinde bilek gücü ve dirayetle aşılan krizler, hepsinden öte sabır ve emekle geçirilen saatlerin ardından Kocatepe 49. yaşına ulaşmıştır. 49 yıllık serüvenin ardında çıkar ilişkileri, menfaat çatışmaları, şantaj, rüşvet, kirli emeller, vatan hainliği, sahtekarlık, riya gibi şeylerin olmadığından emin olan okurlarımız Kocatepe’yi hep bağrına basmıştır. “Afyonkarahisar’ın doğru, dürüst gazetesi” ibaresi Kocatepe isminin hep önüne eklenmiştir. Kamu menfaatleri doğrultusunda yapılan haberler nedeniyle şahsi menfaatleri zarara uğrayan pek çok kimse ve bu kişilerin başında bulunduğu kurumlarla çatışmalar yaşayan gazeteniz Kocatepe, bunların hepsinden hem güvenilirliğini artırarak, hem de güçlenerek çıkmayı başarmıştır. Bu çatışmalara taraf olan kişilerin hemen hepsi tarih ve Kocatepe arşivlerindeki yerlerini alırlarken, Gazeteniz Kocatepe’nin menfaatten uzak haklılığını tescil etmek için, geçen zaman yeterli olmuştur.
Kocatepe Gazetesi mensupları olarak 49. yaşımıza girerken kurucularımız İbrahim ve Şükrü Küçükkurt başta olmak üzere Kocatepe’ye emek verip, ebedi aleme göçmüş olan tüm büyüklerimize Allah’tan rahmet, sizlerden dua diliyoruz. Aynı şekilde Kocatepe’ye emek verip, bugün de ilgilerini esirgemeyen tüm dostlarımıza da bir kez daha şükranlarımızı ifade ediyoruz. Teşekkürün en büyüğünü ise 49 yıldır Kocatepe’ye güvenip, inanan, desteklerini esirgemeyen siz değerli okurlarımıza sunuyoruz.
Kocatepe

Bakmadan Geçme