• Haberler
  • Gündem
  • Kocaöz Belediyesi'nde gerçekleşen taşınmaz ihalesi şeffaflığı ile güven verdi

Kocaöz Belediyesi'nde gerçekleşen taşınmaz ihalesi şeffaflığı ile güven verdi

Kocaöz'de 2000 dönümlük ekim alanıyla haberlere konu olan tıbbi ve aromatik bitkiler projesinin ekim sonrası bitkileri işlemek üzere oluşturulacak tesislerinin yapımı için tarım faaliyetleri kapsamında yatırımcılar tarafından belediyeden arazi talep edilmişti. Talep edilen arazi kurallara uygun olarak açık arttırma ile ihaleye açıldı   İHALEYE YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ 10 Mart 2021 tarihinde Kocaöz Belediyesi'nin toplantı salonunda [&hellip]

Kocaöz’de 2000 dönümlük ekim alanıyla haberlere konu olan tıbbi ve aromatik bitkiler projesinin ekim sonrası bitkileri işlemek üzere oluşturulacak tesislerinin yapımı için tarım faaliyetleri kapsamında yatırımcılar tarafından belediyeden arazi talep edilmişti. Talep edilen arazi kurallara uygun olarak açık arttırma ile ihaleye açıldı

İHALEYE
YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ
10 Mart 2021 tarihinde Kocaöz Belediyesi’nin toplantı salonunda gerçekleşen, Belediyenin 17.300 metrekarelik taşınmazı için yapılan ihale yoğun katılımla gerçekleşti. Pandemi kurallarına dikkat edilen ve kolluk kuvvetlerinin de destek verdiği ihale alınan canlı kamera kayıtları ve mevzuatça uygulan kurallarla şeffaf bir ihale örneği oluşturdu.
Bölgede tıbbı ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği için tesisler kurmak isteyen yatırımcıların, bölge iş insanlarının ve bölge halkından yoğun katılımcıların bulunduğu ihale 17.300 metrekarelik taşınmazın Kasım Karaca’nın verdiği 1.006.200 TL’lik teklifle neticelendi. Araziyi alıma hak kazanan Kasım Karaca, diğer katılımcılar tarafından tebrik edildi.
“ŞEFFAF, ÇÖZÜMLEYİCİ
BİR VİZYONLA
HAREKET EDİYORUZ”
Kocaöz Belediye Başkanı Murat Zıbak, “Belediye olarak, kurumsal, şeffaf, çözümleyici bir misyon ve vizyonla hareket ediyoruz. Yasalarla belirlenen görev bilincini başarılı ve verimli bir çalışma temposuyla ortaya koyan belediye personelimize, ihale komisyon heyetine, belediye meclis üyelerimize ve ihale katılımcılarına teşekkür ediyorum”. dedi.
“HAYIRLI OLSUN, KOCAÖZ’DE PROJELERİMİZİ YAPMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
İhaleyi yakından takip eden Tarım Yatırımcısı Ispartarım Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sak ise “İhalede düşündüğümüzün çok üzerinde bir fiyat çıktı. Biz bu fiyatları arazilerin ederinden çok fazlası olması sebebiyle doğru bulmuyoruz, bu tutarlara tesisler yapmak varken arazilere bu fiyatların biçilmesi uygun gözükmüyor. Bizler arazi alıp bundan para kazananlardan değil, araziye yatırım yapıp, fayda üretenlerden olmayı amaç edindik. Alıcıya satın alacağı arazinin hayırlı olmasını dileriz. İlgili tesis için biraz zaman kaybetmiş olacağız lakin Kocaöz’de projelerimizi yapmaktan ve tesisler kurmaktan vazgeçmeyeceğiz. İhalenin bu denli yasaya uygun ve şeffaf oluşu bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir, Belediyemizi kutlarız.” ifadelerini kullandı.
>> Burak AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme