'Koçak'ın adaylığı hukuken mümkün değil'

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına Adaylığını açıklayan 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak'ın hangi partiden aday olacağını kamuoyunda merak konusuydu. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı AV. Hüseyin Sezen konu hakkında bir açıklama yaparak Koçak'ın hukuken AK Parti'den aday olamayacağını söyledi.  'HİÇ KİMSEYE SÖZ VERİLMEDİ'Sezen yaptığı açıklamada hiç kimseye aday olacağı yönünde söz verilmediğini belirterek, 'Belediye başkanı [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına Adaylığını açıklayan 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak’ın hangi partiden aday olacağını kamuoyunda merak konusuydu. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı AV. Hüseyin Sezen konu hakkında bir açıklama yaparak Koçak’ın hukuken AK Parti’den aday olamayacağını söyledi.  
“HİÇ KİMSEYE SÖZ VERİLMEDİ”
Sezen yaptığı açıklamada hiç kimseye aday olacağı yönünde söz verilmediğini belirterek, “Belediye başkanı adaylık şartları Partimizin tüzüğünde belirlidir. Partimizde Belediye Başkanlığı aday adaylığı süreci de henüz başlamamıştır. Hiç kimseye de “adaysın” şeklinde bir söz verilmemiş olup, böyle bir usül parti geleneğimizde de yoktur. Daha önce partimizden ihraç edilen bir kişinin partimizden aday olması tüzüğümüz gereğince hukuken mümkün değildir.” ifadelerini kullandı. Sezen’in sosyal medyadan yaptığı açıklamanın, AK Parti Genel Merkezi’nin bilgi ve talimatı ile yapıldığı belirtildi.
NEDEN İHRAÇ OLMUŞTU?
Mahmut Koçak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başbakanlığı döneminde, “Kasımpaşalı kültürüyle yetişmiş olabilir ama Başbakan Kasımpaşalı gibi davranamaz” sözlerinden dolayı AK Parti’den ihraç edilmişti.

Bakmadan Geçme