• Haberler
  • Siyaset
  • Koçak taahhütnamesini açıkladı – Kocatepe Gazetesi

Koçak taahhütnamesini açıkladı – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, dün öğleden sonra partide yeni yılın ilk basın toplantısını düzenledi.'AFYON'DA VE TÜRKİYE'DEBAŞARILI OLACAĞIZ'İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, 2018 yılında yaşanan kötü olayların yaşanmamasını, akan kanın durup, insana yakışmayan şeylerin 2019 yılında yaşanmaması dileklerini ifade etti. İYİ Parti'nin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, dün öğleden sonra partide yeni yılın ilk basın toplantısını düzenledi.
“AFYON’DA VE TÜRKİYE’DE
BAŞARILI OLACAĞIZ”
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, 2018 yılında yaşanan kötü olayların yaşanmamasını, akan kanın durup, insana yakışmayan şeylerin 2019 yılında yaşanmaması dileklerini ifade etti. İYİ Parti’nin 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde başarılı olacağı adayları büyük ölçüde hazırladığını belirten İnkaya, “Yakında tüm adaylarımızı ilan edeceğiz. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üye adaylarımızı da yakın bir süre içerisinde açıklayacağız. İnşallah Afyonkarahisar’da ve tüm Türkiye de İYİ Parti başarılı olacak. Bunu hep birlikte izleyeceğiz” dedi. CHP ile partisinin ittifak durumunun henüz kesinleşmediğini belirten İnkaya, durumun kesinleşmesi halinde kamuoyuna medya aracılığıyla bilgi vereceklerini sözlerine ekledi.
“KARDEŞLİĞİN YENİDEN TESİSİ ŞART”
İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, 2019’ün il, ülke ve insanlık için hayırlar getirmesini diledi. Her zaman Türkiye’de kardeşliğin, birliğin yeniden tesisini üzerine basarak ifade ettiğini söyleyen Koçak, “Bunun tesis edilebilmesi için önce dilimize sahip olacağız. Üslubumuzu en güzel şekilde koruyacağız. Her millet kendi üslubunu kendisi oluşturur. Dolayısıyla hangi milletin ya da hangi kültürün mensubu iseniz ona göre de dilinizi ve üslubunuzu oluşturacaksınız. Biz Müslüman Türk Milletinin mensubu olarak rehberlerimiz bellidir. Özünü mukaddes kitabımızdan alan Peygamber Efendimizin sünnetinden alan o güzel üslup bizim üslubumuzdur. Bunu hem siyasi dilimize hem de sosyal, güncel hayatımızda ki dilimize oturtmamız gerekiyor. Aksi üslup geliştirenlere da artık yeter diyorum. Bu milletin bu kadar bölünüp bir iktidar, siyaset, koltuk uğruna parçalandığı yeter. Kucaklaşıp birbirimizi dinleyip anlamamız lazım. Biz yeni yıla böyle bakıyoruz. Sessiz çoğunluğun yanında olacağız.” diye konuştu.
“BİZ MİLLETİ HİÇBİR ZAMAN
SÜRÜ OLARAK GÖRMEYİZ”
Yerel seçim sürecinin hızla ilerlediğini kaydeden Dr. Mahmut Koçak, millete hizmet etme yarışında diğer adaylarla birlikte meydanlarda olduklarını belirtti. Her şeyimizle meydanlardayız. Duruşumuz, düşüncemiz ve duygularımızla. Temsil kabiliyetimizle, öz geçmişlerimizle, geçmişte yaptıklarımızla milleti heyecanlandıracak proje ve enerjilerimizle milletin huzurundayız. Her türlü puanlama ve takdir yetkisi milletindir. Aziz milletimizin takdirini her zaman baş üzerinde tutuyoruz. Bizim için her birey önemlidir. Biz milleti hiçbir zaman sürü olarak görmeyiz.” şeklinde konuştu.
“ÂMÂ’SIZ BİR BELEDİYE
BAŞKANI OLACAĞIM”
Yılın ilk gününde medya mensuplarıyla buluşma içeriğini milletine taahhütname açıklamak olduğunu belirten Koçak şöyle konuştu:
“Kapıları bütün vatandaşlara, ‘âmâ’sız, açık bir Belediye Başkanı. Kenar semtleri ile şehir merkezi arasında fark olmayan bir Belediye Başkanı. -Her semtinde çocuklarımız için kreşi olan bir Belediye Başkanı.  Her semtine spor alanları, parklar, çocuk bahçeleri yapan bir Belediye. Yolları asfalt, kaldırımları ve çevresi temiz olan bir Belediye Başkanı. Cezacı değil, eğitici, yol gösterici bir Belediye. Ortak aklın gücünü ön planda tutacak bir Belediye Başkanı olmayı taahhüt ediyorum. Belediyenin sahip olduğu bütün yetki ve kaynakları, toplumun bütün kesimlerinin yaşam kalitesini yükseltmek, kent yaşamını daha güzel ve kolay bir hale getireceğiz.”
“NAMUSUM VE ŞEREFİM
ÜZERİNE SÖZ VERİYORUM2
Koçak seçim taahhütnamesinin devamına yönelik şunları söyledi:
“Planlı kentleşme, şehircilik ve mimarlık kural ve ilkelerine bağlı kalarak, kentin mimari, kültürel ve tarihsel dokusunu koruyarak geliştirmek amacındayız. Altyapı hizmetlerini tamamlamak, standardı yüksek, ekonomik, güvenli ve hızlı kent içi ulaşım sistemlerini ortak akıl ile hazırlamak ve halkımızın hizmetine sunacağız. Kadınların ve gençlerin istihdamına ve korunmasına yönelik özel önlemler alacağız. Engellilere, yaşlılara, şehit ve gazi ailelerine sahip çıkacağız. Hem esnafın hem tüketicilerin dostu olarak, iki kesimin de hak ve çıkarlarını korumak için çalışacağız. Etkili katılımcılık ve şeffaflık mekanizmalarını kurup, yönetimde dürüstlüğü uygulamak için kullanacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum.”
“ACİLİYETTE ALT YAPI VAR”
Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Mahmut Koçak, anket çalışması yaptırmadığını ancak milletin arasında gezerken hissettiği doğrultuda, “En doğru anket milletin bakışları, gözleri ve elinizi tutarken ki samimiyeti, sıcaklığıdır. Hissettiğime göre inşallah bu millet bize bu şerefli görevi tevdi edecek, emaneti bize verecek” dedi. Acil Eylem Planı olarak düşündüğü bazı konuların olduğunu belirten Koçak, “Ulaşım meselesine hızlı bir şekilde girmeyi düşünüyoruz. Erenler’de ki alt yapı ve bazı semtlerimizde ki alt yapı sorunlarına hızlı şekilde girmek istiyoruz. Bunlar bizim için aciliyeti olan konulardır. Otoparklar konusuna hızlıca girmek istiyoruz. Ulaşımla beraber düşündüğümüz bir husus budur. Bazı sosyal projelerimiz de olacak. Ancak yatırım projeleri zaman alacak projelerdir. Çok kudretli bir finansman ekibiyle çalışacağız. Şehrimizin imarıyla ilgili bir master planla Afyonkarahisar’ın 50 yıla hazırlanmasını planlıyoruz. Şehrimizin adam gibi bir kimliğe kavuşması planlamasını hızlıca başlatacağız.” diye konuştu.
“ŞEHRİ RUTİNİN DIŞINA TAŞIMAK LAZIM”
Her sivil toplum kuruluşundan bir temsilcinin Belediye Meclisi’nde üye olarak yer almak istediğine değinen Koçak sözlerine şöyle devam etti: “Belediye Meclisi konusunda birçok dengeler var. O dengeleri oluşturmak mühim. İyi komisyonlar kurarak dışarıda ki arkadaşlarımızı Afyonkarahisar’ın yönetimine katma konusunda çok ciddi çalışmalar yapmamız lazımdır. Afyonkarahisar’ı rutinin dışına taşımamız lazımdır. Millet de zaten bize birazda bundan dolayı umut bağlamış durumda. Eski hamam eski tas gittikten sonra değişiklik olmaz. Eskişehir burnumuzun dibindedir. Bizim nereye gittiğimiz Eskişehir’in nereye gittiği ortadadır.”
“ŞEHİRDE CEHALET
ORANI SIFIRA İNECEK”
Belediye Başkanı seçilmesi halinde hayatı boyunca hassasiyet gösterdiği eğitim konusuna da özen göstereceğini belirten Koçak, “Okuma yazma oranı öncelikle Afyonkarahisar’da Türkiye’de en yüksek oranda olması lazımdır. Bu oran yüzde yüz olmalıdır. Afyonkarahisar’da cehalet oranının sıfır olması gerekir. Ne yapıp edip gönüllü öğretmenlerimizle çalışıp, gönüllü teşekküllerimizle çalışıp gerekirse tek tek herhangi bir semtte bir kişi bile okuma-yazma bilmiyorsa onun okuma yazma öğrenmesi için elden geleni yapacağız. Bunu çok önemsiyorum. Kitap okuma oranı ciddi teşvik edilmeli. Farklı fuarlar geliştirip semtlerde sosyal donatı merkezlerimizde mutlaka kütüphaneler bulunduracağız. Her ay bir yazarı ilimizde ağırlayıp insanlarımıza seminerlerle farkındalık oluşturacağız. Okullarımıza o konuda çok ciddi destek vereceğim. Okumayı seven bir insanım. AEV öğrencilere burs verme durumuna kendim burs verdiğim için üzgünüm katılamıyorum. Allah yaptım dedirtmesin derler. Çocuklarımıza sahip çıkmamız lazım. Ben Belediye Başkanı olursam AEV için her şeyini seferber eden bir Belediye Başkanı olarak göreceksiniz inşallah. Afyon Eğitim Vakfının (AEV) nasıl kurulduğunu, kimlerin nasıl çaba gösterdiğini ve kıymetini biliyorum. Ben tıp fakültesinde iken Öğrencileri Toplama Komitesi Başkanı gibiydim. O vakıf bizim milli vakfımız. O vakıf Afyonkarahisar’ın dişiyle tırnağıyla oluşturduğu bir vakıf. Afyonkarahisar’da karşılığı olan her türlü şölen önerisine açığız. İnsanlarımızın müzikle sanatla zamanlarını geçirmeleri spor, müzik, sanat gibi alanlarda sosyalleşmelerini arzu ediyorum. İnsanlarımızın spor yapmalarını istiyorum. İnşallah Belediye Konservatuarı da kuracağız. Sanat, kültür, spor vazgeçilmezimiz.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme