• Haberler
  • Siyaset
  • Koçak başvurursa değerlendirilir – Kocatepe Gazetesi

Koçak başvurursa değerlendirilir – Kocatepe Gazetesi

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, partinin yeni yönetimi olarak göreve başladıklarını açıkladı.ASIL AMAÇ MOTİVASYONU YÜKSELTMEKMehmet İnkaya, İYİ Parti Genel Merkezi'nin yurt sathı mahallinde 81 ilde İl Başkanlarıyla birlikte il yönetim kurulu üyelerini istifaya davet ettiğini hatırlattı. İnkaya, 'Bu duruma basında ve halk arasında farklı anlamlar yüklenmiş, bir cezalandırma olarak algılanmıştı. Aslında İl Başkanları ve [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, partinin yeni yönetimi olarak göreve başladıklarını açıkladı.
ASIL AMAÇ MOTİVASYONU YÜKSELTMEK
Mehmet İnkaya, İYİ Parti Genel Merkezi’nin yurt sathı mahallinde 81 ilde İl Başkanlarıyla birlikte il yönetim kurulu üyelerini istifaya davet ettiğini hatırlattı. İnkaya, “Bu duruma basında ve halk arasında farklı anlamlar yüklenmiş, bir cezalandırma olarak algılanmıştı. Aslında İl Başkanları ve yönetimlerinin moral ve motivelerini yükseltmek için yapılmış bir harekettir. Bilindiği üzere şahsım geçen hafta Afyonkarahisar İl Başkanlığına atandım. Sağlık sorunları ve farklı gerekçelerden dolayı toplantıya katılamayan arkadaşlarımdan rica ederek onların yerine vakti ve sağlığı yerinde hatta bu konuda daha fazla gönüllü olan arkadaşlarımızı davet ettik. Kurul üyelerimizin isimleri medya ile paylaşacağız” dedi.
YAPILAŞMA HALA SIKINTILI
Dinar ilçesinde 23 yıl önce meydana gelen deprem felaketi sonrası hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen İnkaya, “Felaketin yıldönümünde aynı acıyı yine içimizde hissediyoruz. O gün için suçlular ya da suçsuzlar diye ayırmıyoruz ama hala daha yapılanmada, yerleşimde bir takım sıkıntılar var. Bu sıkıntılarda dönem dönem seçim konusu yapılarak aflarla sanki depremlere çanak tutuluyor. Çok katlı yığılmış binalar, denetimsizlikler sonrasında bunlara izinler veriliyor. İşimiz Allah’a kalmış ama inşallah belli bir süre sonra rayına oturacak” diye konuştu.
“BELEDİYENİN PARASI MI YOK?”
Afyonkarahisar’da sporseverlerin canını sıkan bir basketbol kupa maçı yaşandığını belirten Mehmet İnkaya, durumun spor camiasını üzdüğünü vurguladı. 26. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası 10 Ekim Çarşamba günü Fenerbahçe ile Hatayspor Büyükşehir Belediyesi arasında oynanacağını söyleyen İnkaya, “Ama ne yazık ki tesislerimizin, tuvaletlerin, ışıklandırmanın yetersizliği yüzünden tarihi belirsiz bir yere alındı. Aslında bu utanılacak bir durumdur. Bizim neyimiz eksikti de almadık? Neyimiz yoktu? Bugün Afyonkarahisar’da yapılan inşaatların denetimleri yapılmamakta mı? Ya da ışıklandırmadaki ampulleri değiştirecek kadar Afyonkarahisar Belediyesi’nin parası mı yoktu da bu saha, bu maç, bu tuvaletler Türkiye basınına düştü?” diye sordu.
“REKLAM YAPILIYORSA
AK PARTİ KRALINI YAPIYOR”
Mehmet İnkaya, bir diğer konunun da Afyonkarahisar Belediyesi’nin “olur olmaz halde” bir takım reklamlarını bizzat yapmasına rağmen Dinar Belediye Başkanının bir okula gönderdiği yardımın AK Partililerce “şov yapma” olarak yorumlanması olduğunu belirtti. İnkaya, “Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar hakkında basına demeçler verilerek karalanmaya çalışıldı. İYİ Parti olarak bundan çok rahatsız olduk. Saffet Acar kendisini halka ispat etmiş, çalışkan, yiğit, halktan birisidir. Yaptığı her şey bugüne kadar Dinar’da olur görmüştür. Bunu particiliğe yorumlayarak şov yaptığını söylemek bir kere ayıptır, günahtır. Afyonkarahisar Belediyesi okullara yaptığı hizmetleri söylemiyor mu? Bir öğretmen olarak teşekkür ederim. Asfaltlarını atıp, oyun sahalarını yapıyor. Ama reklamdan da vazgeçmiyor. Eğer reklam yapılıyorsa AK Parti reklamın kralını yapıyor. Siz bizim arkadaşımız ne hakla şov yaptı diye aşağılıyorsunuz? Bunu ayıplıyor ve kınıyorum. İnşallah Dinar’da İYİ Parti olarak bu hizmetlere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“VARSA SUÇUN ÇIKIP SÖYLE”
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, ülke sorunlarının başında herkesin canını yaktığını kaydettiği ekonominin geldiğini belirtti. Eskiden 4 TL’ye alınan bir ürünün yurt dışından tekrar alındığında 6 veya 8 TL ödendiğini söyleyen İnkaya şöyle konuştu: “Euora ve doların durumları bellidir. Bunun ne yazık ki suçlusu yokmuş gibi, suçlu dış güçlermiş gibi, çocuk kandırır gibi insanları kandırıyorlar. Arkadaşım 16 yıldır bu ülkenin başında sen vardın. Bizde daha önce siyasi ahlak vardı. Rahmetli Demirel de bazen der di, ‘Fırat’ın kenarında ölen kuzudan ben sorumluyum’ diye. Varsa suçun çıkıp söylesene? Niçin söylemiyorsun? Ayıp ediyorsunuz.”
“BİZ BÖYLE BİR AF İSTEMİYORUZ”
Ülke gündemi kapsamında ikinci sırada af konusunun yer aldığını ifade eden Mehmet İnkaya şunları söyledi: “Resmen söylüyorum İYİ Parti bu şekilde çıkarılacak bir affa karşıdır. Biz böyle bir af istemiyoruz. Hem ne haddinedir yargının şimdiye kadar verdiklerini siz ‘5 yıl indirim yapıyorum. Yok, efendim sadece şunları ayırdım, şunlara vereceğim’ gibi indirmek, düzenlemek. Hangi hakla kul hakkına giriyorsunuz? Bu konuda da tavrımız kesindir.”
“HİÇBİR ORDUNUN ZAPT EDEMEDİĞİ
ANADOLU SURİYELİ İSTİLASINDA”
Suriyeli mültecilerin de ciddi bir sorun oluşturduğunu dile getiren İnkaya sözlerine şöyle devam etti: “Buradan ilan ediyorum; İYİ Partinin iktidar programında Suriyelileri Anadolu’da değil Irak ve Suriye gibi iki ülkenin arasında konuşlandıracaktır. Hepimizin sülalesinden ya bir gazi ya da bir şehit vardır. Arkadaş sen alıp geldin 5 milyon Suriyeli’yi şehit vererek bu toprakları vatan edinmiş insanlarımızın yerlerini zapt ettiriyorsun. Bu durum resmen istiladır. Açık söylüyorum topla, tüfekle Anadolu’yu hiçbir ordu zapt edemezken eşi ile gelen insanlar burayı istila ederler. Bunu samimiyetle ifade ediyorum. Çünkü asker burada barınamaz. Daha önce de bu ülkelerde denenmiştir. Biz iktidara geldiğimizde Suriyeliler’i Anadolu dışına çıkaracağız. Kesinlikle buna söz veriyoruz. Sokaklarda Ambaryolunda yürümez olduk. Bunu da ayıplıyor, kınıyor, disiplinsizliğe, tertipsizliğe bir çözüm bulunmasını istiyoruz”
KOÇAK’IN HENÜZ RESMİ BAŞVURUSU YOK
Kocatepe Gazetesi muhabiri İl Başkanı Mehmet İnkaya’ya, siyasi kulislerde Politikacı Dr. Mahmut Koçak’ın İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı gösterileceği iddiasını sordu. İnkaya soruya şu cevabı verdi: “Basın toplantımızdan üç gün önce Sayın Genel Başkanımızın ameliyatı nedeniyle ziyarete gittik. Bu konu orada da gündeme geldi. Bizim İYİ Parti olarak Sayın Koçak’la resmi bir görüşmemiz yok. Ama Afyon küçük bir yer. Bizler samimi insanlarız. Partimize bakmadan birbirimizle bu konuları değerlendiriyoruz. Ama söylediğim üzere resmi görüşülen bir durum ve konu yoktur. Sayın Koçak’ın da bize resmi bir teklifi yoktur. Sayın Koçak beyefendi bir adamdır. Afyonlular tanırlar bilirler. Bizim partimizin çizgisi, duruşu, oturuşu bellidir. Eğer böyle bir şey olursa biz sizlere o konudaki bilgileri sunacağız. İhtimaldir, olabilir. Olası bir başvurusu değerlendirilir. Bu sadece Sayın Mahmut Koçak için değil başvuran her isim için geçerlidir. İYİ Parti cesurlar hareketidir. Bizim tavrımız bellidir. Samimiyetle söylüyorum, Biz yanlış gidenleri söylemek için buralardayız. Burada gördüğünüz her kurul üyesi birer fedaidir. Arkadaş bu memlekette yanlış var. Ama birileri ‘Yok ben bunları söylemiyeyim’ diyor. İnkaya, yerel seçimler için şimdilik ittifakla ilgili hiçbir çalışmaları olmadığını sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

İYİ Parti’nin yeni yönetimi açıklandı

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya,  yeni yönetim kurulu üyeleri ile disiplin kurulu üyelerini açıkladı

Mehmet İnkaya’nın İl Başkanlığı’ndaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:  Zekeriya Okyar, Kadir Delikanlı, Yalçın Düzağaç, Ömer Karaağaç, Necla Baykara, Selim Tokatlı, Selehattin Mühsürler, Eyüp Hasırcıoğlu, Eftal Durmuş Şahinuç, İrfan Sepin, Mustafa Kumartaş, Nazmiye Kılçık, Muhammet Mustafa Mısırlıoğlu, Sevgi Ayar, Ertan Altıntaş, Erkan Lafçı, İsa Çağa, Mustafa BAştuğ, İbrahim Can Arıcan, Kenan Köken, Cemal Yılmaz, Ali Alhan, Gülnur Zor, Koray Pamuk, Adnan Çelik, Murat Demirel, Mehmet Tuğrul Uçar, Ahmet Gencer, Abdullah Umurhan, Tevfik Sarı, Gökhan Kantar, Cemalettin Özgür, Halis Bal, Asuman Sepin, Hülya Kabiman, Mehmet Başpınar bulunuyor. Disiplin Kurulu üyeliklerinde ise şu isimler var: Mehmet Telek, Ahmet Hamdi Sezer, Bayram Bayram, Fikriye Taşçı, Ömer Çelik, Asiye Tütüncü, Ali Gülle, Ömer Eryeşil, Mehmet Durmaz, Mevlüt Özçınar, Mevlüt Varol, Mesut Sarı, İbrahim Şen var

Bakmadan Geçme