• Haberler
  • Genel
  • Koca’dan şehit mezarlarına hassasiyet çağrısı

Koca’dan şehit mezarlarına hassasiyet çağrısı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı, AK Parti Milletvekili ve milletvekili adayı Ahmet Koca tarafından ziyaret edildi. Milletvekili Koca, İGM üyeleri ve Belediye Başkanlarından yıpranan, zarar gören ya da çöken şehit mezarlarına azami hassasiyeti göstermelerini istedi Dernek faaliyetleri anlatıldı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili [&hellip]

Koca'dan şehit mezarlarına hassasiyet çağrısı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı, AK Parti Milletvekili ve milletvekili adayı Ahmet Koca tarafından ziyaret edildi. Milletvekili Koca, İGM üyeleri ve Belediye Başkanlarından yıpranan, zarar gören ya da çöken şehit mezarlarına azami hassasiyeti göstermelerini istedi

Dernek faaliyetleri anlatıldı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili ve milletvekili adayı Ahmet Koca, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret etti. Gazi İsmail Kumartaşlı, Milletvekili Koca’yı milletvekili adaylığı nedeniyle kutladı. Derneğin genel merkezinin Ankara’da olduğunu, 2847 Sayılı Kamu Yararına Çalışan Dernekler Kanununa tabi olduğunu belirten Kumartaşlı, kendisinin Şube Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyledi. Şehit aileleri, gazilerin yasal haklarını savunmak mevcut haklarını olabildiğince genişletip, sosyal kültürel etkinlikler yapmayı amaçladıklarını belirten Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı; “Şehitlerimizin manevi ruhlarını dernek binamızda yaşatmaya çalışıyoruz. Siz milletvekilliği göreviniz boyunca bizden desteklerinizi hiç esirgemediniz. Bunun için Afyonkarahisar’da ki tüm şehit aileleri ve gaziler adına teşekkür ediyorum. İnşallah seçim döneminde tekrar her şey umduğunuz gibi olur. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum.” dedi.
Şehitlik kutsal mertebe
AK Parti Milletvekili milletvekili adayı Ahmet Koca, şehit ailelerinin yılmaz savunucuları olarak Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Gazi İsmail Kumartaşlı’yı gördüğünü söyledi. Fırsat buldukça şehit ailelerini ziyaret etme noktasında derneğe gelmeye hassasiyet gösterdiğini kaydeden Milletvekili Koca; “Bu dönem içerisinde de yeni bir siyasi atmosfere girdik. Şehit ailelerimizi ve şehitlerimizi anmadan bu işe başlamak doğru olmaz dedim. Ziyarette bulunduğum ilk yerler arasında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği de var. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bu vatan uğruna kendini feda eden insanlar. Onlar bu fedakarlığı gösterdiği üzere bugün rahat durmamızın büyük bir müsebbibidir. Bizim yaptığımız aslında hiçbir şeydir. Bizim elimizden gelen ölenlerimize rahmet dileyip Fatihalar okumaktır. Kalan gazilerimize aileleriyle sağlıklı bir ömür dilemektir. Hakikaten Türk ve Müslüman olmanın en büyük gerekçelerinden bir tanesi şehitlik mertebesidir. Pek çok insanda Ya Rabbi benim canımı şehit olarak al diye dua ediyor. Bu da cennete girmenin en kolay yoludur. Çünkü Cenab-ı Allah’da vaat ediyor. Şehitler Peygamberlerle birlikte haşrolacaklardır diyor. Onlar için söylenen her söz hafif ve eksik kalır. ” diye konuştu.
Devlet destek veriyor
Şehit aileleri olarak evlat ve anne baba acısı çeken çok sayıda insanın varlığına dikkat çeken Milletvekili Ahmet Koca, şehit yakınlarının devlet himayesinde, devletin şevkat elinin onlara uzatılmasının en beklenenler arasında yer aldığını söyledi. Milletvekili ve milletvekili adayı Koca şöyle konuştu. “Şehit aileleri ve yakınlarına pozitif ayrımcılık yapmak suretiyle onlara her yerde ve zeminde öncelikli insanlar olmanın hazzını yaşatmak istiyoruz. Bunu da halk oylamasına sunduk halkımız da bunu kabul etti. Anayasa oylamasında karşı geldikleri maddelerden bir tanesi de buydu. Ama neye karşı geldiklerini bazı siyasi partiler maalesef bilmiyordu. Biz burada şunu ifade edeyim ki şehitlerimize yapacağımız her şey eksik kalır. Hafif kalır. Bundan sonra bizlere verilen dosyaları ilgili komisyonlarımıza, ilgili bakanlarımıza ulaştıracağız. Kamu yararına çalışan bir dernek olarak devletimiz sizi destekliyor. Bundan sonrada desteklemeye devam edecektir. Şehit ailelerini hak ettiği yere ulaşmaları konusunda daha çok gayret edilecek. Türkiye de istismar edilmemesi gereken konular arasında şehitlerimiz vardır. Şehitlerimizin sağcısı, solcusu, Alevisi, Velisi olmaz. Şehit Allah katında da insanlar katında da şehittir.”
Şehit mezarı korunmalı
AK Parti Milletvekili ve Milletvekili adayı Ahmet Koca, seçim döneminde de Afyonkarahisar halkıyla birlikte en güzel çalışmayı yerine getireceklerini dile getirdi. Seçim propagandası konusunda artık sahaya indiklerini belirten Koca şunları söyledi: “Afyonkarahisarımızın her karışında her yerinde bu çalışmalarımızı sürdürüeceğiz. Böylelikle Afyonkarahisar halkından tekrar emaneti isteyeceğiz. Afyonkarahisarımız kadirşinastır, milliyet perverdir. İnşallah güven ve istikrarın devamı için AK Parti ile birlikte yoluna devam edecektir. Tüm şehit ailelerine sabırlar niyaz ediyor, gazilerimize yaşam boyu sağlık afiyet dilerken Allah ölenlerimizi nur içinde yatırsın.” Gazi İsmail Kumartaşlı, daha önce de sunduğu şehit aileleri ve gazilerin ülke çapında kemikleşen sorunlarını içeren bir dosyayı Milletvekili Ahmet Koca’ya takdim etti. Milletvekili Ahmet Koca, bazı şehit mezarlarında meydana gelen yıpranmalar için İl Genel Meclisi üyeleri ve Belediye Başkanlarından hassasiyet gösterilmesini istedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme