Kocacan'dan yapılaşma ve okul tercih uyarısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda MHP İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kocaşaban hazır bulundu.ALLAH KAZASIZ KAVUŞTURSUNYaklaşan Kurban Bayramında hac görevini yerine getirecek Müslümanlara iyi dileklerini ileten İl Başkanı Mehmet Kocacan, 'Afyonkarahisar'da ve tüm Müslüman Âleminin [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan dün sabah partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; MHP İl Başkan Yardımcısı Bekir Özerdem, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kocaşaban hazır bulundu.
ALLAH KAZASIZ KAVUŞTURSUN
Yaklaşan Kurban Bayramında hac görevini yerine getirecek Müslümanlara iyi dileklerini ileten İl Başkanı Mehmet Kocacan, “Afyonkarahisar’da ve tüm Müslüman Âleminin hac vazifelerini yerine getirirken her hangi bir kazaya uğramamasını diliyoruz. İnşallah esenlik ve mutluluk içinde hacı adaylarının hem haclarının kabulü hem de kendilerini dört gözle bekleyen yakınlarına kavuşmalarını Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.
YENİ YAPILANDIRMADA DİKKAT EDİLMELİ
Son günlerde yaşanan sel felaketlerine dikkat çeken Mehmet Kocacan, mağdurlara geçmiş olsun temennisinde bulundu. Kocacan, “Geçtiğimiz haftalarda öncelikle Işıklar kasabamızda başlayan daha sonra Ayazin, Yaylabağı ve Döğer beldelerimizde devam eden Bolvadin ilçemize de sıkıntı veren sel afetiyle karşı karşıya geldik. Bu sel afetinden dolayı canlı hayvan telefiyle birlikte ekili tarım arazilerinin de afetten zarar gördüğünü tespit ettik. Biz bu haberi aldığımızda hal bölgesine ulaştığımızda bir hayli eski köprünün yıkıldığını birçok sel ve taşkından dolayı ağaç köklerini köprü ayaklarını tıkayarak sele dönüştüğünü ve orada ciddi manada hasar oluşturduğunu gördük. Sel ve taşkın su yataklarında yapılan dere yataklarının daha önce o beldenin insanından yer tahsisiyle ilgili istimlâkle ilgili yer istenildiğinde, arazilerinden pay vermediklerini öğrendik. Bu yüzden de dere yataklarının çok dar kaldığını gördük. Bu konuda ilerleyen zamanda İGM’nin yeniden yapılandırırken buraları köylülerimizin daha çok dikkat etmesini rica ediyoruz. Çünkü yüksekten ağır inen suyun önüne birçok şeyi katarak dere yağına indirmesinden dolayı sel kaçınılmaz oluyor.” diye konuştu.  
“SEVECEĞİNİZ BÖLÜMLERİ TERCİH EDİN”
Üniversite öğrenimi için tercihlerde bulunacak öğrencilere seslenen Kocacan sözlerine şöyle devam etti:
“Sevdiğiniz meslekleri seçin. Bizim en önemli varlıklarımız evlatlarımız üniversite sınavına girdi. Evlatlarımızın üniversite sınavından sonraki başarı puanları artık belli oldu. Bununla ilgili de başarı puanları sonrası tercih hakları oluşmaya başlayacak. Evlatlarımızın tercih yaparken çok aceleci davranmamalarını kendi meslek edinecekleri gruplarda tercihlerini seçerken ileride kendilerine ekonomik açıdan da sevdiği meslek gruplarını seçmelerinin önemine dikkat çekmek istiyorum.”
TÜRKİYE BÜYÜK DEVLET
ABD’nin Türkiye’nin iki bakanına uyguladığı yaptırımla ilgili açıklamalarda bulunan Kocacan şöyle konuştu:
“Türkiye büyük bir devlettir. Son haftada ABD’de yaptırım kararı aldı. Trump, 01 Kasım seçimleriyle ilgili ekonominin de çok iyi gösterilmesi açısından Çin, İran, Rusya ve Türkiye dörtlüsünün aralarında yapmış oldukları ticari anlaşmalarından her ne hikmetse haz almayarak kendileri bir karar aldı. Bu kararda da kendine ait olmadığı halde mesela İran’dan Türkiye doğalgaz alımını iptalini yapmasını, Rusya’dan S400 füzeleri almamasını gibi büyük yatırımların durdurulması talebinde bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti masada olduğunu büyük bir devlet olduğunu bir kez daha gösterdi. Bizim iki bakanımızla ilgili ABD’de var ise mal varlıklarının durdurulmasıyla ilgili tedbir alırken bizim Cumhurbaşkanımızda aynı kararı ABD’nin iki bakanı için uygulayacağını söyledi. Siyasi görüşümüzün yanı sıra Başkanlık Sisteminin tamamen yanında olduğumuzu dış güçlere karşı alınan her türlü kararın arkasında duracağımızı beyan ediyoruz.”

Bakmadan Geçme