Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocacan’dan siyasi nezaket vurgusu!

MHP İl Başkanı Mehmet

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, tüm siyasetçiler için yüz yüze bakılamayacak sözlerin sarf edilmemesi gerektiğini hatırlatarak insani, siyasi, samimi nezaketin önemine rdkkat çekti

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Kocacan dün sabah partide basın toplantısı düzenleyerek gündemi yorumladı. Toplantıda; MHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gün ve İl Sekreteri Beytullah Bostancı’da hazır bulundu.
“MHP’DE ÜST DÜZEY İSTİŞARE”
Hakkâri Çukurca Hudut Tugayında mühimmat patlaması sonucu şehit olan 2 askerimize Allah’tan rahmet dileyen Kocacan, “Bilindiği üzere 10-12 Ocak tarihlerinde MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Başkanlığında bir İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Genel merkezimiz tarafından düzenlenen İstişare Toplantımıza; MYK Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Milletvekilleri ve İl Başkanları katıldı. Toplantı Bilge Liderimiz Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin konuşmasıyla açıldı. Toplantı da üniversitemizden çok değerli hocalarımız ve Genel Merkez Divan Kurulu Üyelerimiz birçok konuya değinerek istişareye açık halde bizlerin çok değerli, önemli bilgiler edinmemizi sağladılar. Toplantı da ülkemizde ve dünya da gelişen olaylarda değerlendirildi” dedi.
“MHP SEMİNERLERİNDE KAMUOYUNU YALAN BİLGİLENDİRME ORTAYA ÇIKTI”
İstişare Toplantısında üniversite kürsülerinde konularına hâkim katılımcılar tarafından aktarılan konulardan örnek veren Kocacan, “Bize aktarılan konulardan bir tanesi de ‘Dış Politika ve Fırsatlar’ olurken ‘Doğu Akdeniz’deki Yetki Alanları ve Uluslar arası Hukukta Türkiye’nin Kazanımları’ olmuştur. Irak ve Suriye’de en son yaşanılan gelişmelerin de ele alındığı İstişare Toplantısında başlangıcından bitimine kadar nelerin amaçlanıp neden bu tür şeylerin yaşanıldığına temas edilmiştir. ‘Uluslar arası Güvenlik ve Türkiye’nin Uluslar arası Güvenlikte ki Konjektürel Durumu Fiziki ve Coğrafi Önemi’ değerlendirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin daha önceki Cumhurbaşkanlığı Sistemine göre kazanımları ve ilerleyen safhalarda yapılabilecekler, nelerin önüne geçilip, nelerin olması gerektiğine dair bilgiler verilmiştir. TBMM 27. Dönemin açılma çalışmaları, Mecliste sunulmuş teklifler, önergeler ve komisyonların kurulma isteklerinin neler olduğu anlatıldı. Türkiye’de ki ekonominin gelişmesi ve geliştirilmesi bugünkü darlığının nedenleri ele alındı. En sonda SGK ve EYT ile ilgili bilgi donanımıyla birlikte Sayın Bahçeli’nin basın açıklaması ile seminerimiz son buldu. Bu seminerde Türkiye’nin bunca derdini bir moderatör aracılığıyla, gazeteci köşe yazarları ya da Stratejik Güvenlik Uzmanları ya da buna benzer konuyla hiç alakası olmayan insanların dillendirdiği, Türkiye’yi sayfa sayfa çevirdiği hatta yalan yanlış bilgiler aktardıkları ayan beyan ortaya çıkmıştır.” diye konuştu.
“MHP KAZANIMLARI DETAYLARIYLA ANLATILACAK”
Türkiye’nin coğrafi konjektürde ki hali, fiziki şartları, ekonomisi, askeri gücü de dâhil olmak üzere birçok konunun aleni irdelenemeyeceğini belirten Kocacan, “Gelişi güzel kişilerin kişisel fikirlerinin konuşulamayacağı bu seminerimizde ayan beyan bir kez daha ortaya çıkmıştır. Burada edindiğimiz kazanımları medya aracılığıyla tüm Afyonkarahisar halkına haftalar içerisinde konuların ince ayrıntıları da olmak üzere MHP Genel Merkezimizin siyasi düşüncesi, siyasi ahlakı ve etiği aynı zamanda Türkiye’nin bekasıyla ilgili durumu da göz önüne alarak aktarmaya çalışacağız. Bundan emin olunmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.
“ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL PROJE”
MHP İl Başkanlığına son dönemde down sendromlu ve otizimli çocukların durumlarıyla ilgili bilgilerin geldiğini belirten Kocacan şu ifadeleri kullandı: “Down sendromlu ve otizmli çocukların yaşadığı sıkıntıları da gündeme getiren Başkan Kocacan, “Son günlerde partimize Down sendromlu ve otizmli çocukların yaşadığı sıkıntılarla ilgili talepler gelmektedir. Doğduklarında seçme ve seçilme hakkı bulunmayan çocuklarımız doğum sırasında bu iki hastalıkla karşı karşıya kalabiliyorlar. Down sendromlu ve otizmli çocukların ailelerinin en büyük şikâyeti ise çocukların durumlarıyla ilgili sağlık raporunu yıldan yıla ya da 2 yılda bir yenilenmesi konusunda sıkıntı yaşamalarıdır. Biz de konuyu derin araştırmak ve konu üzerine proje hazırlanmak üzere tetiklendik. Düşüncemizin aslı şudur; Bu durumda olan çocuklarımızın öncelikle eğitim haklarının düzgün bir şekilde sağlanmasıdır. Eğitilmiş çocuklarımızın belli bir gelişmeyle yaşam alanlarında ayaklarının üzerinde durabilmesi hatta üzerinde vatanım dedikleri devletin de hükümetinde bu çocukların ilerleyen yaşlarda anne ve babalarından kopma sonucu nerelerde görev alabilecekleri belirlenmelidir. Dolayısıyla bu proje çocuklarımızın, yaşamlarını nerelerde idame ettirebilecekleri hakkında da kendilerini geliştirme projesidir. Bu kardeşlerimiz için eğitim sağlamada bile zorluk çekiliyor.”
“PROJE ÖNERİSİ DEVLET ZİRVESİNE İLETİLDİ”
Down sendromlu ve otizimli çocuklar için öncelikle ilkokul ve ortaokulun birleştirilerek minyatür kampus halinde ki okullarda eğitim almaları gerektiğini aktaran Kocacan, “Biz böyle düşünüyoruz. Okul bünyesinde pedagog, psikoloji uzmanı bulundururken okulda sorumluluk alabilecek bir sağlık uzmanına yer verilerek özel yetki alanına sahip cerrahta dâhil hekim bulundurulmalıdır. Bu hekim arkadaşımız çocukların gelişmesine göre de raporlarda ailelere yardımcı olması gerekiyor. Yoksa aileler günü dolmuş raporların yenilenmesi için günlerce kapı kapı her bölümü gezerek çocuklarının raporlarının uzatılmasıyla ilgili uğraşmak zorunda kalıyorlar. Bunlar bir taraftan çocuklarının dertleriyle dertlenirken devlet bürokrasisinde ki zorluklarla yaşamak ailelerin ağrına gidiyor. Bu hususta beyanları vardır. İnşallah devlet yetkililerimiz bu konuda acil bir tetiklenmeyle bunlara bir çare bulunur. Bu çalışma sonucu hazırladığımız raporları önce partimizin genel merkezine Milletvekilimiz Mehmet Taytak aracılığıyla gönderdik. Sonrasında Cumhurbaşkanlığı görüş alanına iletilmek suretiyle devletin en azından bir eksiğinin ya da yanlış giden bir şeylerin doğrulması adına hayırlı ve yararlı bir iş yapacağımız kanaatindeyiz.” dedi.
“HİLELİ GIDA AĞIR CEZALANDIRILMALI”
Afyonkarahisar’da hileli ürünler nedenli iki iş yerinin, kullanılan ürün içeriğinin domuz eti olduğu tespitiyle kapatıldığını anlatan Kocacan şöyle konuştu:
“Bu acilen ivedi şekilde Meclise taşınması, Mecliste hileli ürünlerle ilgili bu suiistimali yapanların mesleklerinden men edilmesi gerekmektedir. Hangi şirket olursa olsun bu durumda gıda üzerine bir ortaklığının olmamasının sağlanması elzemdir. Ayrıca çok ciddi manada ağır cezalarla cezalandırılmaları gerekmektedir. İnşallah bu konuya ilgililerin daha büyük hassasiyet göstereceklerini düşünüyorum.”
“ZEYBEK’E TAM DESTEK”
Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in bir görüşüne itirazını değerlendiren Kocacan, “Geçtiğimiz hafta Meksa Yatırım Afyon Belediyespor ve Gaziantepspor arasındaki basketbol maçında yapılan hakem hatalarına tepki gösteren Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’i hedef alan açıklamalarda bulunan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun açıklamalarını esefle kınıyoruz. Şehrine ve takımına sahip çıkan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’i destekliyor ve Meksa Yatırım Afyon Belediyespor Basketbol takımımızın yanındayız.” diye konuştu.
“AĞIZDAN ÇIKANA DİKKAT VURGUSU”
Tüm siyasetçiler için yüz yüze bakılamayacak sözlerin sarf edilmemesi gerektiğini, bu noktada insani, siyasi samimi nezaketin önemini vurguladığı görüşünü tekrarlayan Kocacan, “Söyledikten sonra kişinin yüzüne bakamayacağımız sözü kimse için söyleme hakkımız yoktur. Kendilerimizin katlanamayacağı ifadeleri başkaları içinde kullanmayacağız. İyi niyet samimiyet böyle bir şeydir. Yaşayacağımız devlet tektir. Birçok alanda ülkemizin kötü olmasını, ayağa düşmemizi isteyenler varken ayrıştırmanın kimseye faydası yoktur. Birlikte olup beraber düşünmenin ortak halini bulmalı en faydalı olanını istişare yoluyla çözmeliyiz.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi