Kocacan: 1 milyon EYT'li emekli olacak

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, en kısa sürede Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) yaklaşık 1 milyon kişinin emekli olacağını belirterek, 'Yaşa takılan 1 milyon kişinin en kısa sürede emekli olacağını duyduk. Bu süreç periyodik düzenle devam edecek, inşallah bu haberi de hükümetimiz kısa zamanda verir' dedi   Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Kocacan düzenlediği [&hellip]

MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, en kısa sürede Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) yaklaşık 1 milyon kişinin emekli olacağını belirterek, “Yaşa takılan 1 milyon kişinin en kısa sürede emekli olacağını duyduk. Bu süreç periyodik düzenle devam edecek, inşallah bu haberi de hükümetimiz kısa zamanda verir” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Kocacan düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.
“BARIŞ PINARI HAREKATI BAŞARI İLE SON BULDU”
Sözlerine Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in babası Ali Zeybek’in vefatı için başsağlığı dileyerek başlayan Kocacan, Amerika ve Rusya ile yapılan mutabakatı değerlendirerek, “Bilindiği üzere Ankara mutabakatıyla birlikte Soçi Mutabakatı da 10 maddelik bir açıklamayla Türkiye’nin ‘Barış Pınarı Harekâtı’ nihayet yazılı metne dökülüp Türkiye Cumhuriyeti’nin yine tarihine not düşülecek bir başarılı harekâtla son buldu. Tabi bu süreçten sonra takip edilmesi gereken birçok haller var. İşte bizim sınırımızda derinliği 32 kilometre uzunluğu 490 kilometreye yakın terörle mücadele ve fiziki şartlarda Türkiye’nin korunup kollanması milli güvenliğinin sağlanması aynı zamanda Türkiye’de bulunan 4 milyona aşkın Suriyeli’nin kendi özgür topraklarında artık kendi yasasıyla kendi kanunuyla yaşamlarını idam edebilecekleri hale dönüştürülmesi inşallah en kısa sürede sağlanacaktır. Tabi bunun sağlanmasıyla birlikte Suriye’deki koridorda insanların yaşayacağı alanların oluşması, bu arada pazar olarak da Türkiye’nin burada inşaat sektörüyle altyapısıyla, üst yapısıyla, enerjisiyle her türlü yardımı yapacağı, Rusya’yla birlikte Putinle anlaşmasından dolayı onların da buna destek vermesiyle Türkiye’ye ayrıca bir ekonomik de katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz. Sadece bununla kalmayacak Türkiye artık içe dönük kendisinin hükümet olarak daha önceden de siyasi politikalarına dâhil etmiş oldukları ekonomik, siyasi, askeri her türlü yatırıma dönük her türlü gelişmeye müsait olan hallerine yeniden dönecek. Geçtiğimiz haftalarda Meclis yeniden açıldı. Bu açıklıkla birlikte Türkiye’de yargı reformu hemen gündeme geldi. Yargıda reform yapılması, anayasada birçok şeylerin yeniden gözden geçirilmesi, Türkiye’nin sadece ekonomik alanda değil sanayileşmede, tarımda, hayvancılıkta buna benzer alanlarda da tekrar bir haritayı önüne koyarak Türkiye’nin ihtiyacı ihracatta ve ithalatta neler sağlanması gerektiği yeniden gözden geçirilmeli. Doğrudur dünya beşten büyük ancak süper güç olabilmenin de bazı gereklilikleri var. Eğer Türkiye orta doğuda bir masada, masanın bir köşesin de yer alıyorsa artık üniter devlet yapısıyla devlet anlayışıyla büyük olmanın her daim bedeline, şartına hazır olmalı diye düşünüyoruz.” dedi.
“FAİZLER DÜŞECEK PİYASALAR CANLANACAK”
Türkiye’de eğitim, sağlık, tarım, hayvancılık gibi alanlarda yapılması gereken bir çok konunun olduğunu belirten Başkan Kocacan, ayrıca faizlerin de düşeceğini söyleyerek, “Bu eğitimden tutun sağlıktan devam edin işte daha önce saydığımız gibi tarım, hayvancılık birçok konu var. Evet, Türkiye bir ‘Barış Pınarı Harekâtı’na kalktı. Ancak hükümetimizin elinde bulunan bazı bakanlıklarda yatırıma açık hala bekleyen yerler duruyor. Buna küçük bir örnek vereyim, Afyon’da bizim Şuhut ilçemize Afyon’a bağlanan ara yol hala daha bitirilemedi. İşte Türkiye’nin normalleşme sürecinden sonra bunun gibi yarım kalan projelerle birlikte, yatırımlara devam etmesi, bu yatırımların en kısa sürede bitirilmesi, elbette ki sadece hükümetin değil bu topraklar üzerinde yaşayan her vatandaşın muhakkak kullanacağı alanlar olacaktır. İnşallah hükümetimiz yakın zamanda bunlarla ilgilide çalışmalarını tamamlar, bütçede ne varsa bunları hazineden çıkartarak döker, bir an önce bunları insanların adi menfaatleri haline getirir diye düşünüyoruz. Bu arada Merkez Bankası Faiz Derecelendirme Komisyonu yeniden toplanıyor. Yeniden bir faizlerde ayar meselesi var. İnşallah faizler biraz daha düşecektir, piyasalar canlanacaktır, ekonomiye katkı olması amacıyla esnaflarımız yeniden ayaklarının üstünde duracak, yeniden kazançlar elde edecek kazandıklarından da devletimize vergilendirmede paylarına ne düşüyorsa onları gecikmeden verecektir.” şeklinde konuştu.
“1 MİLYONA YAKIN EYT’Lİ EMEKLİ OLACAK”
Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili de bilgiler veren Başkan Kocacan, “Yaşa takılanlarla ilgilide duyduğumuz en kısa sürede 1 milyona yakın yaşa takılanlardan emeklimiz olacak. Bunlar periyodik düzende devam edecek, inşallah bu haberi de hükümetimiz kısa zamanda verir. Buradan kendini âli hak edinecek bir sürü insanımız var. Artık bunlarda umutlandılar, ümitlendiler bizim de seçim bildirgemizin arasında yaşa takılanlar vardı, ceza indirimi vardı, bunlar da bilge liderimiz Türkmen Beyimiz Devlet Bahçeli Beyefendi’nin seçim programımızda vardı zaten. Dün yine kendisine geçmiş olsun deme adına Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Bey ziyarette bulundular. Birçok konuyu ayaküstü de olsa kısa bir sürede olsa muhakkak görüşmüşlerdir. İnşallah Türkiye’nin hem bekasını hem de milletimizin esenliği için ne gerekiyorsa yapılacağının garantisi garantörlüğüdür bu işler. Allah ikisine de sağlıklı uzun ömür versin diyoruz. Çünkü Türkiye’nin şuan da birlikteliğe, beraberliğe, dostluğa ihtiyacı var.” ifadesine yer verdi.
“HAŞHAŞ EKİMİNDE KURALLARA UYUN”
Çiftçilere tapularını birleştirme çağrısında bulunan Kocacan, “Afyonkarahisar tarıma dayalı bir bölge hayvancılıkla uğraşıyor, gıdayla uğraşıyor. Bize gelen bir haberde miras malından tek tapu haline getirilememiş tarlalar da Tarım İl Müdürlüğü haşhaş ekiminin yapılamayacağını beyan ediyor. Çiftçilerimizin bu konuda duyarlı olmasını, kardeş kardeşe tapularının tek tapu haline getirilmesi ekimlerinin rahat yapılmasını tavsiye ediyoruz. Çünkü eğer devlet bir kural kaide koymuşsa buda denetim altında olması gerekiyorsa şartlarına uymak gerekiyor. Haşhaş ekimi de ilimizde bir hayli önemli. Havuzuyla, tanesiyle bir haylide insanların emek verdiği bir ürün. Bu ürünle de biz markalaşmış bir durumdayız. Haşhaş deyince Afyon akla geliyor. O yüzden çiftçilerimizin bir an önce bu tapu birleştirmelere dikkat etmesini istiyoruz.” diye konuştu.
“YEM FİYATLARI RANTABL HALE GELECEK”
Hayvancılıkla uğraşanlara yem fiyatlarının rantabl hale geleceğini söyleyen Kocacan, “Hayvancılığa gelince dışardan her ne kadar ithal hayvan girse de besicilerimizin artık yem fiyatlarından, saman fiyatlarından bir hayli şikâyetleri vardı. Çok şükür bu sene saman bir hayli Türkiye’de fazlaca görünüyor. Yem fiyatları da doların sabitlenmesiyle belli bir sistem de rantabl hale gelecektir. İnşallah kazanımları bol olsun hayvancılıkla uğraşanların. Çiftçilerimizin gerekli yağışı almaları sonucu bereketli olmaları bizim her zaman duamız içindedir. Bu vesileyle tüm Afyonlu hemşerilerimizin başta Afyon’u idare eden idarecilerimiz olmak kaydı şartıyla hepimizin asli görevlerimizde birlikte hareket etmesi gerektiğini, Afyon’u düşünmemiz gerektiğini, Afyon’un yararına olan şeyleri konuşup zararına olan şeylerde elimizi, dilimizi çekmemiz gerektiğini tavsiye ediyorum.” dedi.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme